Kuşe Kağıt: Mat ve parlak olmak üzere iki çeşidi bulunan kuşe kağıt genellikle broşür basımında tercih edilir.
Kuşe Kağıt: Broşür baskısında en çok tercih edilen kağıt türü olan kuşe kağıdın yüzeyi işlenmiş mat ve parlak türleri bulunur. Yüzeyi tam beyaz olan kuşe kağıtlar ise renkli resimlerin baskısında en iyi sonucu verir. 80, 90, 115, 135, 170, 200, 250, 300 ve 350 g/m2'lik gramajlarda üretilir.
Yapılan çalışmalara ayrı bir kalite getirerek daha dikkat çeken bir yapıya bürünmelerini sağlayan kuşe kağıt, oldukça fazla kullanılan niteliğe sahiptir. Afiş, el ilanı, dergi ve kitap baskılarında kullanılır.
Katalog çeşitleri için uygun kâğıt gramajları nelerdir? Katalog kâğıt gramajını belirlemede en önemli kriter, kaç sayfalık bir katalog ihtiyacınızın olduğudur. 64 sayfaya kadar ve tel dikişli olan kataloglara kadar, iç sayfalarda minimum 115, maksimum 170 g parlak ya da mat kuşe kâğıt kullanılabilir.
Kâğıt etiketler, kullanılacakları zeminlere göre farklı yapışkanlarla uygulanabilirler ve çok yüksek kalitedeki görsellerin baskısına uygundurlar. Bundan dolayı özellikle plastik ve metal ambalajlı ürünlerin etiketlerinde tercih edilen kâğıt etiketlerde, en fazla tercih edilen kâğıt türü ise kuşe kağıttır.
İlgili 35 soru bulundu
Günümüzde baskı kağıtları ile çalışma yapacak olan kişiler için akla ilk gelen kağıt türü de kuşe kağıtlardır. Mat, parlak ve yarı mat olarak çeşitlendirilen bu kağıtlar en kaliteli baskı kağıtlarıdır.
Afiş genellikle bir duvara veya başka bir yüzeye asılmak için tasarlanmış büyük boyutlu bir posterdir. Afiş baskılar, bir etkinliğin tanıtımını yapmak, bir ürünün reklamını yapmak veya bir mesajı iletmek gibi birçok farklı amaç için kullanılabilirler.
Broşür; firma, ürün ya da hizmetlerin tanıtımı amacı ile basılan ve en çok kullanılan matbaa materyallerdir. Dikkat çekici ve açıklayıcı reklam materyalleridir. Broşürler sayesinde hedef kitleler, bir firmanın ürünleri ya da hizmetleri hakkında bilgi sahibi olurlar.
Japon Bristol Kağıt görünüm olarak Amerikan Bristol Kağıda benzer. Aralarındaki en önemli fark ise Japon Bristol Kağıdın iki yüzünün de beyaz ve baskıya uygun olmasıdır. Yine bu kağıt türünde de parlak ve mat selefon kullanılabilir. Bu 4 kağıt türü kartvizit basımında en çok tercih edilen türlerdir.
Bristol (Amerikan Bristol): Bir yüzeyi işlenmiş, parlak ve tam beyaz; diğer yüzeyi mat ve pürüzlü olan kaliteli bir kartondur. Genellikle kitap, defter, broşür kapaklarında kullanılan bu karton türünün arka yüzü renkli baskı için uygun değildir.
Pelür Kâğıt Nedir?:
Çok hafif, transparan (ışık geçirgen) ve çok ince kâğıttır.
Kuşe, baskı işlerinde kullanılan kâğıt türü. Yüzey parlaklığı, pürüzsüzlük, ağırlık gibi belirli özellikler kazanması için polimer veya bileşik ile kaplanarak üretilmektedir. Günlük hayatta dergi, broşür, afiş gibi çalışmaların basımında kullanılmaktadır.
Profesyonelce hazırlanmış bir broşür sizi rakiplerinizden bir adım daha öne çıkarır. Hedef kitlenizi genişletebilir, müşterilerinizi harekete geçirebilir. Broşürünüz görsel olarak dikkat çekmeli, içeriği ile ilgi çekici olmalı, satılan ürünü veya hizmeti almak için istek uyandırmalı ve harekete geçirmelidir.
Broşür, tanıtım amacı taşıyan, renkli olarak hazırlanan tanıtım kitapçığı. Bir, iki, üç sayfa ya da akordeon kırımlı olabilir. Çoğunlukla turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerde ve danışma masalarında bulunur. Bunun dışında hastane ya da devlet kurumları gibi yerlerde bilgi vermek amaçlı da kullanılır.
Bristol kağıtlar, başta kitap ve dergi kapakları olmak üzere tek yüzlü baskıya ihtiyaç duyulan alanlarda yaygın olarak kullanılır. Bristol kağıtların maliyetlerinin daha düşük olması da baskı gibi alanlarda daha fazla tercih edilmesini sağlar.
Bristol karton, yüksek kaliteli kağıt hamuru kullanılarak üretilen sert, dayanıklı bir karton türüdür. İnce, düzgün ve hafif parlak bir yüzeyi vardır, bu da onu çeşitli uygulamalarda kullanmak için ideal hale getirir.
Amerikan Bristol Kağıt bir yüzü beyaz diğer yüzü ise daha kirli beyaz şeklinde görünen bir kağıt türüdür. Doku itibariyle kartona benzer bir yapısı vardır. Tek yüze baskı yapılacak şekilde kullanılır. Zemini üzerine parlak veya mat selefon uygulanılarak da kullanılabilir.
En Çok Kullanılan Broşür Ölçüleri
En sık kullanılan broşür kağıdı ölçüleri A5 (15 x 21 cm) ve A4 (29,7 x 21 cm) ölçüleri olduğuna göre standart broşür ölçüsü de A5 ve A4 olacaktır. Zaten küçük ölçülerde hazırlanacak olan broşür tasarımları daima daha etkili olur.
IVORY KAĞIT
Kitaplar, promosyon malzemeler, el kitapları ve takvimlerin ofset baskıları için geliştirilmiş odunsuz, kuşesiz kağıtlardır. İyi baskı özellikleri ile ayırt edilebilen, kolay okunabilen yüzeye ve tek veya cok renkli baskılar için uygundur.
Genellikle ortadan kırımlı broşürler tek bir kırımla katlanan ve elde edilen 4 sayfa yöne baskı uygulanması şeklindedir. Çoğunlukla yeme içme sektöründe müşterilere sundukları menüleri tanıtmak amacıyla kullanılır. Genellikle A4 boyutlarında olmakla birlikte A5 boyutlarında da kırım işlemi yapılmaktadır.
basılmış kağıt (printed papers)
Kâğıt, karton veya basımda kullanılmasına alışılmış başka maddeler üzerine klişe, kalıp veya negatif kullanılmasını gerektiren makine veya fotoğraf usulüyle birbirinin aynı olarak çok sayıda elde edilen baskılar.
Afiş ve poster arasındaki en önemli fark posterlerin; büyük resim şeklinde olmasıdır. Posterlerde yazı daha az alan kaplar. Afişin resim hali olarak da tanımlanan poster uygulaması bu özellikleriyle afişten ayrılır. Afişlerde de resim kullanılır fakat bilgilendirme metinleri daha fazla yer kaplar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri