Birleşik Arap Emirlikleri'nde alkol satışı serbest bırakıldı, evli olmayan çiftlerin birlikte yaşaması artık suç değil - BBC News Türkçe.
Dubai yasalarına göre, Müslüman olmayan ve 21 yaşından büyük kişiler polisten bir alkol ruhsatı almak koşuluyla içki içebiliyor. Barlarda ve gece kulüplerinde içki ruhsatı pek kontrol edilmiyor olsa da, ruhsatsız içerken yakalananlar gözaltına alınıp, para cezasına çarptırılabiliyor.
Restoranların hepsinde de alkol satışı yapılmamaktadır. Ancak alkol satış izni olan restoranlarda alkollü içecekler sunulmaktadır.
Yine genelgeye göre, alkol tüketimi, özel malikanelerde, otellerde, turistik tesislerde ve özel kulüp gibi izin verilen yerlerde gerçekleşebilecek.
Suudi Arabistan sadece yabancı diplomatlara alkol satışına izin verme kararı aldı. Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın ülkeyi modernleştirme adımlarının son halkası olan kararla 70 yıl sonra ülkede alkol satan ilk dükkan Riyad'da açılacak.
İlgili 28 soru bulundu
Suudi yetkililer bu adımın ülke içindeki yasa dışı içki satışının önüne geçmek için atıldığını açıkladı.Neden yasaklanmıştı? Ülkedeki içki satışları, 1952'de Kral Abdülaziz'in oğullarından birinin sarhoşken İngiliz bir diplomatı silahla öldürmesi sonucu yasaklanmıştı.
dubai'de 20 yaşın altındakilere sigara satılmıyor ve birleşik arap emirlikleri'nde kamusal alanda sigara içme yasağı uygulanıyor.
Bunun etkileri elbette sosyal yaşamda da görülüyor. Mesela Dubai'de, şehre göç ile gelmiş olan kadınlar dini bölgeler haricinde örtünmek zorunda değiller. Şehir, ziyaretçilerinden ve yaşayanlarından yalnızca kendi dokusuna uygun, mütevazi bir giyim bekliyor.
Tabii zengin bir ülke olduğundan Dubai'de gece hayatı biraz diğer ülkelere göre de pahalı diyebiliriz. Zaten dünyanın en pahalı şehirlerinden de biridir.
Dubai'de parfüm fiyatları da diğer ülkelere göre ucuz! Dubai denildiğinde akla gelen ilk ürünlerden birisi de parfümlerdir. Hem elektronik hem altın sektöründe olduğu gibi parfümlerde de düşük vergilerden dolayı diğer ülkelere göre çok daha uygun fiyatlarda parfümler bulmak mümkündür.
Sıcak havalarda hafif ve nefes alabilen kumaşlar ilk tercihiniz olmalı. Kadınlar için elbiseler, şortlar ve tulumlar çok yönlü kullanıma uygundur. Erkekler içinse bol pantolonlar ve diz boyu şortlar gündüzleri çok iş görür.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta.
Kabahatler kanununda da iddia edildiği gibi açık alanda içki içmek ile ilgili bir yasak olmadığını baştan söyleyelim. Yalnızca ve yalnızca “sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunulması” üzerine bir düzenleme var.
WhatsApp, Skype ve Facetime gibi popüler VoIP hizmetleri, geleneksel telefon hizmetleri sağlayan devlete ait telekom şirketleriyle rekabet ettikleri için Dubai'de yasaklanmıştır. İkincisi, bu VoIP hizmetleri genellikle şifrelenir ve izlenmesi zordur, bu da onu potansiyel bir risk haline getirir.
25 yaş altı bekâr bayanlar, aileleri yanında olmaksızın yalnız başına veya arkadaşlarıyla birlikte seyahat edecekleri zaman ek bir güvenlik incelemesine tabi tutulabilir ve vize başvuruları onaylanma riski taşıyabilir.
Birleşik Arap Emirlikleri yasalarına göre evlilik dışı cinsel ilişkiye girmek bir suç.
Emirati yerel nüfusu tarafından Arapça' nın Körfez lehçesi konuşulmaktadır. İngilizce ikinci dil olarak konuşulmaktadır. Göç durumlarına göre, Urduca, Hintçe, Farsça, Bengalce, Malayca, Tuluca, Tamilce, Kannadaca, Sinhalaca, Teluguca, Tagalogca ve Çince dilleri de diğer başka dillerle birlikte konuşulmaktadır.
Ülkedeki en yaygın din ise %77'lik oranıyla İslam'dır. Azınlık dinleri olarak da %12 ile Hristiyanlık, %4 ile Hinduluk ve diğer dinler takip ederler.
DUBAİ WhatsApp'ın görüntülü ve sesli aramaları da Dubai'de iki ana nedenden dolayı yasaklanmıştır. Birincisi, yetkililer teröristlerin ve aşırılık yanlısı grupların WhatsApp'ın şifrelemesinden faydalanabileceğinden korkuyor.
Onlara bu özelliği veren madde ise etil alkoldür. Yani sarhoş edici içkiler, etil alkol ihtiva ettikleri için haram kılınmışlardır.
İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz." diye bahsedilir. İslam hukukçularının (fakih) çoğunluğu kullananın bilincini etkilediği için alkol tüketiminin İslam'da yasaklandığını kabul etmişlerdir.
İçkinin haramlığı meselesine gelince, Tevrat'ta şarap (içki) haram değildir, şarap İncillerde de yasak değildir. İslam'ın ilk dönemlerinde şara- bın haram olmadığı bilinir, hatta şarapta çok zararın yanı sıra, faydanın da olduğunu açıkça ifade eden ayet vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri