bu nedenle, bundan ötürü, bu sebeple, dolayısıyla.
Bu sözcükler şunlardır; nedeniyle, münasebetiyle, hasebiyle, haysiyetiyle, binaenaleyh, zımnen ve zımnında. Bu sözcükler birbiri yerine yazıldığında anlamda bir değişiklik olmadığı için hepsi eş anlamlıdır.
TDK ye göre bir olayı veya olayı etkileyen, doğuran şey, illet anlamına gelen neden sözcüğünün eş anlamlısı “sebep” sözcüğüdür. Ayrıca neden sözcüğü ile aynı manaya geldiklerinden illet, niçin, niye, ne için, münasebet kelimeleri de bu kelimenin yerine kullanılabilir.
Neden kelimesinin eş anlamlı kelimesi sebep kelimesidir. Aynı anlam barındırdığı için neden kelimesi yerine sebep kelimesi de kullanılabilir.
bundan dolayı, bundan ötürü, bunun için, bunun üzerine.
İlgili 35 soru bulundu
Buna göre esen sözcüğü Altay Türkçesinde “1. Esen, sağlık, afiyet, sağlıklı, 2. (Selamlaşma sözü) merhaba, esenlikle, sağ- lıkla.” şeklindedir. Ezendeş “selam”, ezendeş- “selamlaş-”, ezendik “sağlık, esenlik”, ezendik bolzın “selam olsun” anlamlarına gelmektedir.
Nitekimin eş anlamlısı olan kelimeler nitekimle tam olarak aynı anlama gelmese de benzer anlamda kullanılabilir. Nitekim eş anlamlısı kelimeler: Gerçekten. Hakikaten.
Türkiye Türkçesi neden “soru zarfı” sözcüğünden evrilmiştir. Daha fazla bilgi için ne¹ maddesine bakınız. Soru zarfının "sebep" anlamında ad olarak kullanılması Yeni Türkçe'ye özgüdür.
Anne kelimesinin eş anlamlısı olarak ana kelimesi öncelikli olarak tercih ediliyor. Bu kelimenin yanı sıra valide kelimesi de büyük oranda kullanılıyor. Anne kelimesinin eş anlamlıları arasında kocakarı, nene ya da aba kelimeleri de kullanılabiliyor.
Çocuğu olan kadın, valide, kocakarı, nene, aba.
Sebep kelimesinin eş anlamlısı neden kelimesidir.
2. Dilimizde az, biraz, birçok, çok, fazla, pek çok, fevkalade vs. kelimeler yanında acayip, inanılmaz, korkunç, müthiş gibi kelimeler de miktar zarfı olarak aşırılık fonksiyonunda 'çok fazla' manasını ifade etmektedir. 3.
Eş, hem denk hem de aynı anlamına gelir. Ali Eyüboğlu Kate, o hamleyi niye yapmıyor?
Sesli Sözlük - bu nedenle, bundan ötürü, bu sebeple, dolayısıyla.
Kelimenin eş anlamlısı neden kelimesidir.
Şahit kelimesinin eş anlamlısı 'tanık' sözcüğüdür.
Özel olarak “doğuran kadın, anne” için kullanılmaktadır. Bu kökten gelen, yani doğumla ilgili olan “mevlid”, “milâd”, “velud”, “veled(t), “evlat” sözcükleri gündelik Türkçede daha faz- la kullanılmaktadır. Çok kullanılmasa da “vâlidiyyet/an- nelik-babalık” da bazı metinlerde geçmektedir.
Eski Türkçe: ög (otk) (ög)
dolayısıyla büyükbaba denilmek yerine dede denilir. büyük baba ecnebi özentisidir. ebeveynlerin babasına dede denir.
Neden kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
' Okul kelimesinin eş anlamlısı, 'mektep ve meslek'tir.
Doktor kelimesinin eş anlamlısı tabip kelimesidir. Bir diğer eş anlamlı kelimesi ise hekim kelimesidir.
Zira kelimesinin Türkçedeki anlam karşılığı çünkü kelimesidir.
Osmanlıca kaleme almış metinlerde ''Meger'' şeklinde yazılan bu sözcük, halbuki ve aslında anlamına gelir. Bağlaç görevinde kullanılan meğer kelimesi, iki cümleyi birbirine bağlar. Kelimenin meğerki ve meğerse şeklindeki kullanımı da yaygındır.
vesaire teriminin Türkçe Türkçe sözlükte anlamı
Sayılan birkaç şeyin benzerlerinin de bulunduğunu belirtmek için kullanılır (vs.), ve benzerleri (vb.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri