Eğer saatinizin içinde buğu varsa o saatin kuru olduğundan emin olmalı, yumuşak bir bez yardımıyla her kısmını silin. Saatinizi açmakta herhangi bir beis görmüyorsanız minik tornavida yardımı ile saatinizin arka kapağını açabilir, fön makinesinin ılık ayarında saatinizin içine doğru tutabilirsiniz.
Saat buharı nasıl giderilir diye sorarsanız, saatinizi güneş ışığı altında bırakarak nem ve buğunun çıkmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda saatinizi başka ısı kaynaklarına maruz bırakarak da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Isı kaynaklarına ampul örnek olarak verilebilir.
Oksitlenen kordonun temizliği karbonat, sirkeli su gibi yöntemlerle evde yapılabilirken iç mekanizmada oluşan sorunun giderilmesi için kullandığınız markanın yetkili servisine götürmeniz faydalı olabilir.
Kol saatinizi tüy bırakmayan nemli bezle yapmanızda fayda vardır. Özellikle cam ve kadran temizliği açısından herhangi bir sıvı ve kimyasal kullanılması önerilmez. Bununla beraber yumuşak bir bezle kol saatinizi temizlemek, cihazın çizilmesinin önüne geçecektir.
Saatinizin içi su aldıysa ya da saatinizin ekranı buhar olduysa bu durumda sizin yapacağınız işlemlerin hiçbiri fayda sağlamayacağı gibi aksine zarar oluşturmaktadır. Bu gibi durumlarda kullanıcılar genellikle fön makinesi ile saati kurutmayı yada güneş altında bekletmeyi denemektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Saatinizde buğu ve nem neden olur sorusunun ilk cevabı, özellikle göl ve deniz olan şehirlerde, nemli bir bölgede yaşamak şeklinde verilebilir. Yağmur yağdığında, su damlacıkları saatinizle temas edebilir. Bu durumda yağmur damlaları saat camının arkasına geçer ve sıcakla temas ederek buharlaşır.
Saatin Suya Dayanıklılığı
Bunun için saatlere özgü bir ifade kullanılır. Saatlerde bulunan su geçirmezlik özelliği 3 ATM, 5 ATM, 10 ATM, 30 ATM, 20 ATM ve 60 ATM olacak şekilde belirtilir. Şöyleki; 10 ATM su geçirmezlik özelliği bulunan saatler, 100 metrede veya 10 barlık basınçta dayanıklılık gösterir.
Rolex uzmanlığı sayesinde, saatiniz çok az gündelik bakım gerektirir. Saatinizi ara sıra mikrofiber bir bezle temizleyerek parlaklığını muhafaza edebilirsiniz. Saatinizin kasasını ve bileziğini zaman zaman sabunlu su ve yumuşak bir fırçayla yıkayabilirsiniz.
Saat Çeşitleri ve Temizleme Yöntemleri
Az miktarda sabun ile nemlendirilen ve tüy bırakmayan bir bez yardımıyla metal saatlerin temizliği pratik bir şekilde yapılabilir. Kordon formu çok katmanlı olduğu için aralara ulaşmayı kolaylaştıracak sivri uçlu bir obje ile temizlik detaylandırılabilir.
Malzeme Kalitesi
Saatin kasası genellikle çelik, altın, titanyum veya seramikten yapılmaktadır. Kaliteli bir saat kasası, ağırlık hissi veren ve parlaklıkta farklılık gösteren bir yüzey ile parlak ve pürüzsüz olmalıdır. Ayrıca, saat camının yüksek kaliteli safir kristal veya mineral cam olması önemlidir.
Kordonu saatten çıkarın ve hafif bir sabunlu su ile ıslatılmış bir bezle veya mikrofiber bezle kordonu silin. Kordonu parlatmak için bir metal cilası kullanın. Cilayı bir bez veya mikrofiber bez üzerine sürün ve kordonu yavaşça ovun. Parlatma işlemi tamamlandığında Saatinizi ılık bir su ile iyice durulayın.
Metal kordonu eski parlak haline kavuşturmak için yumuşak bir bezin üzerine cam spreyi sıkıp kadranı ve kordonu güzel bir şekilde silin. Metal kordonlu saatlerin paslanma olasılığı yüksek olduğundan, mümkün olduğu sürece sudan uzak tutulması en doğru karar olacaktır.
Temizleme yöntemi:
Paslanmayı önlemek için, nemi, teri veya kiri uygun olduğunda yumuşak bir bezle silin. Yüzeydeki paslar göze çarpıcı olduğunda, hafif sabunlu su ile bileziği silin. Ağır paslar için, bir diş fırçası kullanınız ve bileziğin kesitlerinde biriken pası çıkarın.
Saat buharı, suya dayanıklı olmayan kol saatlerinde içeriye sızan sıvının gaz durumuna geçmesi sonucu oluşmaktadır. Öyle ki saatinizin su geçirmezlik özelliği olsa bile zaman zaman saatinizde buğu görülebilir. Nem ise en basit tabiriyle su buharı olarak bilinmektedir.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Bir tabak içine 2 ya da 3 kaşık sirke dökün ve sirkenin üzerine bir paket karbonat ekleyin. Oluşan karışımın içinde gümüş ürünü bekletin. 30 dakika içinde gümüş eşya parlamaya başlayacaktır. Son adımda sudan geçirin ve kurumasını sağlayın.
Kararan alüminyum nesneleri sıcak sabunlu su ile yıkayarak başlayabilirsiniz. Yumuşak bir sünger veya bez kullanarak yüzeyi nazikçe temizleyin. Limon suyu ve tuz karışımı, alüminyum yüzeylerin kararmasını gidermede etkili olabilir.
Sirke, bakır cezve ya da çaydanlık gibi ürünlerin ilk günkü gibi parlak olmasına yardım eden doğal malzemedir. Sirkeyi parlatmak istediğiniz ürünün üzerine spreyle sıkın ve nemli bir bezle ürünü silmeye başlayın. Sirkenin değdi her bakır yüzey anında parlamaya başlayacaktır.
Rolex, saatlerinin tasarımını, üretimini, montajını ve testlerini her biri teknolojik gelişmenin en son noktasında yer alan dört tesiste gerçekleştirmektedir. Bu aşamaların hepsi, markanın İsviçre'de bulunan bu dört tesisinde, 9.000 çalışanın bilgi birikimi ve adanmışlığı sayesinde gerçekleşir.
Rolex, hem tasarım hem de üretim açısından çok fazla zaman harcanarak üretilen bir saat. Videodan da gördüğünüz üzere, kullanılan makro malzemeler oldukça güçlükle üretiliyor ve bu malzemeler de ucuza mal edilmiyor. Rolex'in üretim için gereken mikroskopları da kendi ürettiği biliniyor.
1- 6 Rakamının Üzerinde ki Rolex Hologramı
Saatin iç kadranı ile camının arasında , 6 rakamının üstünde küçük bir Rolex amblemi yer almaktadır. Bu Rolex amblemi camın içerisine elmas çizim tekniği ile çizilir. Camı biraz yukarı kaldırıp ışığa doğru tuttuğumuz da bu Rolex amblemini görmemiz mümkün olur.
En kaliteli saat markaları genellikle öznel bir konu olsa da hemen hemen herkesin lüks olarak sınıflandırdığı Rolex, Patek Philippe, Tag Heuer, Citizen, Seiko, Bulova, Hublot, Cartier, Omega, Tissot ve Breitling gibi dünyaca ünlü isimler listenizde yer alabilir.
Bu takılabilir cihazlar, ISO 22810:2010 standardı kapsamında 5 ATM dereceli geçirmezlik seviyesine uygundur. Bu, takılabilir cihazların 10 dakika boyunca 50 metreye kadar statik su basıncına dayanabileceğini ifade eder, ancak 50 metre derinlikteki suda su geçirmez olduğu anlamına gelmez.
5 ATM (50 metre) Su Geçirmezlik Ne Demek? Neler Yapılabilir? Saatiniz 5 ATM'lik bir su geçirmezlik derecesi olduğunda, 50 metrelik atmosferik basınca dayanabileceği anlamına gelir. 5 ATM dirence sahip bir saati 3 ATM'ye ek olarak, havuz ve duşta da kullanabileceğiniz anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri