Zemin temizleyici: Bulaşık deterjanını, yer sileceğiniz suyun içine damlatırsanız özellikle mutfak ve banyo zeminlerindeki inatçı lekeleri silip atacaktır. Bahçe ve balkon temizleyici: Bahçe ve balkonlarınızda kullandığınız sandalyeler, korkuluklar zamanla kirlenir ve kötü bir görünüme sahip olur.
YER TEMİZLİĞİ
Çamaşır deterjanındaki temizleme enzimleri, zemindeki kiri çıkarmak için harikadır. Paspas kovanızı sıcak su ve bir çay kaşığı çamaşır deterjanı ile doldurun. Sadece biraz deterjan, geniş bir alanı temizlemek için yeterli olacaktır. Temizlerken paspasınızı olabildiğince sıktığınızdan emin olun.
Tuvaletinizin daha temiz olduğunu göreceksiniz. Şurada Paylaş! Çamaşır yıkama makinenize normal miktarda çamaşır makinesi deterjanı koyduktan sonra diğer göze bir tane bulaşık tableti ekleyin. Bu sayede geçmeyen sarı lekelerden tamamen kurtulabilirsiniz.
Mutfaktaki yağ ve kire karşı etkili malzemelerden biri de bulaşık makinesi tabletleri. Bu etkili ürünü fırınınızda ve özellikle fırın camlarınızın temizliği için de kullanabilirsiniz. Bu tabletler, bulaşıklarınızı pırıl pırıl yapmanın yanı sıra fırındaki yağ ve yiyecek kalıntıları üzerinde de etkili.
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Bulaşık sabunlu su ile ahşap kapınızı silebilirsiniz.
Küçük temizlik için, sıcak suyla karıştırılmış bir miktar yumuşak bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Aşındırıcı olmayan bir süngeri suya batırın ve ahşap kapınızın yüzeyini ovalayın.
Bulaşık Deterjanı ile Koltuk Temizliği
Bulaşık deterjanı da koltuk temizlerken sık tercih edilen yöntemlerden birisidir. Bulaşık deterjanının damlatıldığı veya bulaşık tabletinin çözüldüğü bir su ile koltuğunuzu yavaş yavaş silebilirsiniz.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Leke tutmayan, silinebilir koltukların temizliği daha kolaydır. Bulaşık tableti koltuk temizliğinde size kolaylık ve etkili temizlik sağlayacaktır.
Atık filtresi bulaşık makinesinin tabanında bulunur ve düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Filtreye ulaşmak için alt kısımda bulunan sepeti öne çekebilir ya da çıkarabilirsiniz. Filtreyi çevirerek yerinden sökebilir ve elinizde yıkayabilirsiniz.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Karbonat, sirke, Arap sabunu gibi ekonomik malzemelerle bulaşık makinenizi kolayca kir ve kokudan arındırabilirsiniz. Bu malzemeleri bulaşık makinesi borusu nasıl temizlenir diye düşünüyorsanız da kullanabilirsiniz.
EVDE YAPILABİLECEK DOĞAL YÜZEY TEMİZLEYİCİ TARİFİ!
Temiz ve derin olan bir kabın içerisine karbonatı güzelce yayın. Sonrasında ise karbonatın içerisine arap sabununu da ekleyip karıştırma işlemine başlayın. Karışımınız tamamen macun haline gelene kadar bu işlemi sürdürün. Aksi takdirde kıvamsız olacaktır.
Ahşap zeminleri temizlerken yüzey temizleyicinin yanı sıra 1-2 damla zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı veya badem yağı kullanılabilir. Yağlar tek başına kullanılmamalı ve limon suyu veya beyaz sirke ile dengelenmelidir. Ahşap yüzeyleri parlatmak için doğal ve sağlıklı olan bu yöntem tercih edilebilir.
Bulaşık deterjanı ve temizlik ürünleri ile birlikte kullanılabilirler. Ayrıca ihtiyacınız olan zeminleri etkili bir şekilde temizlemek için cam ve yüzey temizleyicileri ve mikrofiber el bezleri de kullanabilirsiniz.
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
Halı silme suyunu hazırlarken, arap sabunu veya el sabunu kullanmanız, iyi bir temizlik için yeterli olacaktır. Bunun dışında karbonat ekleyebilir ya da sadece bol karbonatlı bir su hazırlayarak da silebilirsiniz. Halıyı silmek, bazıları için yeterli temizlik gibi görünmüyor.
Kapı silme suyuna ne konur? Ilık su dolu kovaya bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Diğer ahşap kapılara göre daha hassas olduklarından sirke ya da temizlik malzemeleri kullanılmaması kapının kullanım ömrünü uzatacaktır.
1 adet bulaşık tabletinin üzerine 1 litre kaynar suyu boşaltın. Tablet eriyene kadar karıştırın. Su elinizi yakmayacak kadar soğuduktan sonra mutfak dolaplarınızı bu karışımla temizleyebilirsiniz. Kolay kullanım için ürünü sprey şişesine doldurarak daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.
Bulaşık deterjanı ve sirke! Bir püskürtücü şişenin içine 1 ölçek bulaşık deterjanı ve 4 ölçek sirke ekleyip, çalkalayın. Oluşan karışımı duşakabinin yüzeyine sıkın ve bir kaç saat bekleyin. Bir kaç saat sonra hala karışıma ihtiyaç duyan bir görüntü varsa işlemi tekrarlayıp, yine bekleyin ve ardından durulayın.
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Fırça ve tencere kapağı sayesinde kumaşlar olabildiğince hızlı silinebilir. Koltuklarınızı silmek için sert objeler kullanmanız önerilmez. Özellikle de deri koltuklarınız için yumuşak pamuklu havlu ya da mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Karma kumaşlar için bulaşık süngerinin yumuşak yüzeyini değerlendirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri