Deterjan ve sabun artıklarından korkmayın! Yine beyaz sirke bu konuda içinizin rahat etmesini sağlayacak en doğal malzeme olarak karşınıza çıkıyor.
Eğer cihazda parlatıcı yerine sirke kullanımında ise; Sirkenin buhar olma özelliği omadığından bulaşıkların üzerinde kalarak bulaşıkların kurumamasını sağlamaktadır.Sirke kullanımında diğer bir ayırt edici özellik ise sirkenin sıcaklıkla birlikte bulaşık makinesi içerisinde koku oluşmasına neden olmasıdır.
Bulaşık makinesi boşken, bulaşık makinesinin üst rafına bir bardak beyaz sirke koyun ve makineyi çalıştırın. Bu, makinenize yapışan kirleri temizler ve kokuları yok eder.
Ev temizliğinde genellikle beyaz sirke kullanılır. Bunun dışında yüzeyleri, camları, aynaları sirke ve su karışımıyla silebilirsiniz. Ayrıca sirke, su ve sabun karışımıyla zeminleri temizlemeniz de mümkündür.
Bulaşık makinesi deterjanı yerine sirke ve limon tuzu karışımı Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Maalesef cevap yine, hayır. Bulaşık makinesinde, makineye uygun tabletler dışında hiçbir temizlik ürünü kullanılmamalıdır.
İster elde ister bulaşık makinenizde Arap sabununu rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Renkleri benzeyebildiği için iki sirkenin de aynı olduğu düşünülebilmektedir; ama elma sirkesi elmadan yapılır, beyaz sirke ise farklıdır. Mısır ya da şeker pancarının fermente edilmesi sonucu elde edilen beyaz sirkenin alkol oranı yüksektir ve bu nedenle dezenfektan olarak da kullanılabilir.
Türkiye'de diğer sirke çeşitleri kadar yaygın olmayan beyaz sirkenin, dünya genelinde çeşitli amaçlarla kullanımı oldukça yaygındır. Diğer bir adı da “sirke ruhu” olan, beyaz sirke adını saydamlığından almıştır. İngilizce'de beyaz sirkenin diğer adı tam bu yüzden 'damıtık sirke' olarak ifade edilmektedir.
Tuz, elma sirkesi ve limon karışımını yaparak, kötü enerjilerden uzaklaşabilirsiniz. Bu karışımı yapmak için; bir su bardağının için su, bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı tuz koyun. Bu karışımı karıştırmadan yattığınız odada, yatağın altına koyun.
Sebzelerin temizlenmesi ve etlerin marine edilmesi gibi pek çok alanda kullanılan beyaz sirke, mutfakta hijyen arayanların da bir numaralı yardımcısı… Mutfakta metal, ahşap ya da cam yüzeylerde ve kireçle mücadelede beyaz sirke kullanabilirsiniz.
1) Elma Sirkesi ve Su
Bu durum da makinenin kazanının ve lastik contasının kirlenmesine neden olur. İşte böyle anlarda elma sirkesi ve su kullanarak makineyi temizleyebilirsiniz. Yapmanız gereken işlemler ise şöyle olacaktır: Bir kap içinde aynı ölçülerde elma sirkesi ve su karışımı hazırlayın.
Bulaşık Parlatıcı Yerine Ne Kullanılır? Sirke ile Temizlik Yapılır mı? Bilindiği üzere, sirkeden genel olarak yüzey temizliğinde yararlanılmaktadır. Ancak bulaşık makinesinde sirke ile temizlik yapmak mümkün değildir.
Bulaşık makinesini sıcak su döngüsünde çalışacak şekilde ayarlayın. Sirke, kalan yiyecek, yağ, sabun köpüğü, kalıntı ve diğer artık kiri parçalayacaktır. İlk yıkama sona erdiğinde kaseyi çıkarın ve bulaşık makinesinin altına 1 fincan kabartma tozu serpin. Kısa bir döngüde çalıştırın.
Bilindiği üzere, sirkeden genel olarak yüzey temizliğinde yararlanılmaktadır. Karbonat limon tuzu bulaşık makinesinde kullanabilirsiniz.
Beyaz sirkenin tadı ve kokusu keskin olduğu için her yemekte tercih edilmez. Daha çok salatanın üstüne dökülür ve et ürünlerinde sos şeklinde tüketilir. Beyaz sirke tarz yemeklerde kullanılsa bile miktarı oldukça az kullanılır. Peynir yapımı, unlu mamuller ve turşu yapımında da kullanılmaktadır.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.
Beyaz sirke yapımında genellikle şeker kamışı, mısır veya başka bir tahıl gibi şeker içeriği yüksek bitkisel hammaddeler kullanılır. Bu hammaddeler, sirkeyi oluşturan asetik asidi üreten maya ve asetik asit bakterileri ile birlikte bir fermantasyon sürecine tabi tutulur.
Sirkeli Su Kullanım Alanları
Günümüzde en çok üzüm sirkesi ve elma sirkesi kullanılıyor. Sirkenin kullanım alanları da farklılık gösteriyor. Özellikle elma sirkesi çoğunlukla yüz, cilt ve saç temizliğinde kullanılıyor. Ayrıca sirkeli su karışımı yemeklerde ve salata soslarında da rahat bir şekilde kullanılıyor.
Saf elma sirkesi içmenin mide ve yemek borusu gibi sindirim sistemine zarar verme riski bulunur. Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
Renkleri dışında beyaz ve elma sirkesi arasında birkaç fark vardır. Elma sirkesi, %5-6 arasında asetik asit içerir. Ezilmiş, fermente edilmiş elmalardan elde edilir. Beyaz sirke ise %4-7 asetik asit içerir ve tahılın fermantasyonundan elde edilir.
Finish, tüm çeşitlerini ile beraber temizlik açısından Fairy'den bir tık iyi. Fakat her iki bulaşık tableti de elde yıkamayla kolayca geçebilecek lekelerde etkili olmadı. Bardak, kase gibi derin yüzeyleri olan bulaşıklarda her iki bulaşık tableti de tamamen bir temizlik sağlamadı.
Sabun, bulaşık makinesinde oldukça iyi etki gösteriyor. Sabunu bir şişede suyla karıştırın ve bulaşık makinenizin deterjan haznesine doldurun, hepsi bu! Eğer siz de deterjanların çamaşırlarınızı yıpratmasından şikayetçiyseniz çok daha doğa ve çamaşır dostu olan sabunu denemelisiniz.
Arap sabunu kimyasal içermeyen ve buna rağmen oldukça temizleyici özelliğe sahiptir. Arap sabunu mikropları öldürerek istenilen temizliğin en doğal şekilde karşılanmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri