Son yıllarda daha yüksek oksijen geçirgenliğine sahip olan lensler üretilmiştir ve bu sorun bir ölçüde giderilmiştir. Ancak çalışmalar, gece kontakt lensle uyumanın gözde enfeksiyon (mikrop kapma) olasılığını en az 5-6 kat artırdığını göstermiştir. Bu nedenle gece lensle uyunmasını önermiyoruz.
Uyumadan önce lensinizi mutlaka çıkarın
Çoğu zaman da lensin gözde olduğu unutuluyor. Oysa gece gözde lens varken uyumak ciddi tehlikelere zemin hazırlıyor. Gece lensle uyunursa ertesi gün mutlaka lense ara vermek gerekir. 'Nasılsa gece lensle uyudum ertesi gün devam edeyim' dememek gerekir.
Modern yumuşak kontakt lensler günlük kullanımda lensin yeterli miktarda oksijeni geçirmesine imkan verirken, uyurken gözleriniz kapalı olduğundan, gözünüze ulaşan oksijen miktarı azalır ve bu durum gözlerinizde sorunlara neden olabilir (uzun süreli kullanım için tasarlanmış özel lensler kullanmadığınız sürece).
Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre kontak lensleri çıkarmadan uyumak göz enfeksiyonu riskini 5-6 kat arttırmaktadır.
uyumaya elverişli lens markaları da bulunmaktadır. bunlar yapıları gereği göze fazla zarar vermeyip fazla da hissedilmezler. sadece temizlik bu konudaki tek sorundur. gözün mikrop kapması olasıdır. ancak bu marka lenslerde bile aralıksız 2-3 hafta uyunmamalıdır. arada bir çıkarıp temizlik yapmak şarttır.
İlgili 26 soru bulundu
Steril Tuzlu Su: Tuzlu su kullanırken en önemli şey tuzun miktarıdır. Distile suyun içine (eğer distile su yoksa içme suyu olsun) biraz tuz dökerek lensleri içine koyabilirsiniz. Sonrasında lens solüsyonu alır almaz lensleri doğru şekilde dezenfekte etmelisiniz.
Göz doktorunuz özel bir inisiyatif almadığı sürece programınızı değiştirmemelisiniz. Günlük lensler insanların kişisel yaşam programlarına göre daha uzun ya da daha kısa şekilde gözde kalabilir. Ancak ortalama süreler 13-14 saat civarındadır.
9. Lens takılı iken ağlamak tehlikeli midir? Kontak lensleriniz takılı iken ağladıysanız, muhtemelen görüşünüzün bulanıklaştığını fark etmişinizdir. Kontaklar lensler belirli miktarda normal gözyaşı taşıyacak şekilde üretilmiştir, fakat bu normalin üstüne çıkarsa görüş bulanıklaşabilir.
Gece kontak lens ile uyunduğu zaman mikroplar üreyerek enfeksiyonlara neden olur. Enfeksiyon çok hızlı şekilde tedavi edilmezse görme kaybına kadar gidebilir. Lens kullanan kişiler şikâyetleri olduğunda zaman kaybetmeden göz doktoruna başvurmalı.
Suda bulunan bazı mikroorganizmalar gözde ciddi enfeksiyona neden olabilir. Lensler suyla asla temas etmemelidir.
ACUVUE OASYS göz doktorunuzun önerileri doğrultusunda yedi gün/altı gece gözde kalabilen bir lenstir. Bu sayede ACUVUE OASYS lens ile uyumak mümkündür. Aynı zamanda ultraviyole (UV) ışınlarına karşı koruma sağlar. ACUVUE OASYS lens kullanım süresi için iki haftalık değişim süresi önerilmektedir.
konfor arttırmak için yapılabilir. Sert kontakt lens olarak bilinen RGP gaz geçirgen. lensler keratokonus hastalarında görme arttırıcı etkisi.
Lenslerin korneadan kayması veya düşmesi; Çocuklarda sık rastlanan bir durumdur. Ancak erişkinlerde olması lenslerde bir uygunsuzluğa işaret ediyor olabilir.
Kontakt lens kullanımının kornea üzerinde etkisi bulunmaktadır. Yani kontakt lens korneayı inceltir mi sorunun cevabı evettir.
Direkt olarak lens ile güneşe çıkmak, eğer lensiniz ultraviyole filtre içermiyorsa tehlikelidir. Lensler ile havuza ve denize girmek göz sağlığını olumsuz etkileyerek mikrobik durumlara neden olabilir.
Kontakt Lenslerin Kullanım Süresi :
Günlük lensler günün sonunda mutlaka gözden çıkarılıp çöpe atılmalıdır. Lens, solüsyon kabına yerleştirilip ertesi gün kesinlikle tekrar kullanılmamalıdır.
Kontakt lensler çok güvenlidir. Yine de kontakt lens takmak, bunları çok uzun süreyle takarsanız, uygun biçimde temizlemezseniz veya göz doktorunuz tarafından belirtilen şekilde değiştirmezseniz, gözlerinize zarar verebilir.
Uyku Lensi'nin temel amacı korneaya yeniden şekil vererek, göz kusurlarını ilerlemesini önlemektir. Böylece siz uyurken miyop ve astigmatınız düzeliyor ve sabah uyandığınızda gündelik hayatınıza lens ya da gözlük olmadan devam ediyorsunuz. Yalnızca gece kullanıldığı için de herhangi bir estetik kaygıya yol açmıyor.
Gece Uyurken Kullanılıyor
Lens kullanımı, gözlük kullanımı ile kıyaslandığında hastaya net ve geniş açılı görüntü sağlar ve gözlüksüz bir hayat sunar. Ancak lens bakımı, göz kuruluğu ve alerji gibi sorunları da beraberinde getirir.
Yeni kullanmaya başlayanların belli bir alışma süresi olur. Bu süre yumuşak lens kullananlarda daha az, sert lens kullananlarda daha uzundur (1 hafta-1ay). Kontakt lens kullanımında temizliğe çok dikkat etmek gerekir.
Lens kullanırken göze herhangi bir kimyasal madde kaçarsa derhal lenslerin çıkarılması ve gözlerin bol suyla yıkanması gereklidir. Yüzerken veya banyo yaparken kontakt lenslerin çıkarılması gereklidir.
Lensler gözünüzdeyken makyajınızı silmeniz mümkündür. Bunu yaparken makyajın ya da makyaj temizleyici malzemenin lensinize değmemesine özen gösterin.
Uzun süreli lensler, genellikle, 6 gece 7 gün boyunca sürekli göze takılı halde kalabilen lenslerdir. Oksijenin lenslerden geçip gözünüze ulaşmasını daha iyi sağlayan silikon hidrojel lenslerin geliştirilmesi sayesinde, artık 30 gün boyunca takılı halde kullanılabilen lensler de vardır.
Uzun süreli lensler ya da gece gözde kalabilen lensler olarak bilinen bu lensler ortalama haftanın 6-7 günü boyunca aralıksız olarak takılan ve hiç çıkarılmayan lens türüdür. Bu lensin içeriğinde oksijenin gözünüze geçmesini sağlayacak bir teknoloji kullanılmıştır.
Günlük saydam lenslerde 1 kutu içerisinde, her bir adedi 1 gün kullanımlı 30 adet lens bulunur, İki gözünüz aynı numara (dioptri) ise 1 kutuyu 15 gün kullanabilirsiniz. Göz numaralarınız farklı ise her bir numara için birer kutu lens almanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri