Parlatıcı eklemek için makinenin kapağını açın. Deterjan koyduğunuz bölmenin yanında bulunan parlatıcı kutusunu açın. "Max" yazan seviyeye kadar parlatıcı ilave edin ve kapağı kapatın. Işık hemen sönmeyebilir, 1-2 yıkama sonrasında sönecektir.
Bulaşık makinesi parlatıcısı makinenin kapağında yer alan parlatıcı gözüne konulmalıdır. Bulaşık deterjanı gözünün hemen yanında parlatıcı gözü bulunur.
Parlatıcı, deterjan bölmesinin yanında bir göze konur. Buraya eklenen ürün, parlatıcı kullanım yoğunluğuna göre ve makinenin modeline göre değişmekle beraber, 400ml'lik bir parlatıcı 6 ay boyunca kullanabilirsiniz. Parlatıcı bittiği zaman ise ürünü koyduğunuz bölgede bir uyarı ışığı yanar.
Kullandığınız deterjanda parlatıcı katkısı varsa, 3 konumuna alabilirsiniz. Hazne üzerinde düğme yoksa, bulaşık makinenizin üzerinde üç çizgi olan bir tuş sayesinde ayarlara ulaşabilirsiniz.
Bulaşıklarda parlatıcı kullanılması durumunda , bulaşıkların yüzeyinde kalmamaktadır.Bu işlemi bulaşık makinesinde son durulama suyunu 70℃ kadar getirmesinden sonra, parlatıcı alım işlemi gerçekleşir. Son durulama sonrası bulaşık makineisnde program akışında kurutma aşamasına geçilir.
İlgili 44 soru bulundu
Parlatıcı miktarı 0 ile 6 arasında değişen seviyelerde ayarlanabilir. Fabrika ayarı 5'tir. Parlatıcı miktarını yalnızca iz bıraktığında (ayarı düşürün) veya bulaşıklarda su kaldığında (ayarı yükseltin) değiştirin.
Bu bağlamda özellikle bulaşık makinesi parlatıcısı kullanımı önemli bir konudur. Bulaşık parlatıcı çeşitlerini doğru ve uygun şekilde kullanmazsanız bulaşıklarınız ışıl ışıl bir görünüme sahip olmaz. Özellikle çatal, kaşık, bıçak gibi metal araçlarınızda mat bir görüntü oluşur.
Parlatıcı ekleme
Makinenizin ön kısmındaki tuşların olduğu bölümde yer alan parlatıcı ışığı yanması , haznedeki parlatıcının bitmiş olabileceğini gösterir. Bu durumda makinenin kapağını açın.
Bulaşık parlatıcı, sudaki kirecin bulaşıklar üzerinde bıraktığı lekelerin engellenmesini, bulaşıkların üzerinde tortu kalmamasını sağlar. En önemlisi de, parlatıcı, bulaşıklarınızı cam aşınmasına karşı korur.
Makinenin tuz haznesine konan bulaşık makinesi tuzunun ömrü suyun sertliğine bağlıdır. Bu nedenle haznenin belli periyotlarla kontrol edilmesi gerekir. Satın aldığınız bir paket bulaşık tuzu ortalama 2-3 ay gidecektir.
Bulaşık makinenizin programı sona erdikten sonra, fazla buharın dışarıya çıkması için bulaşık makinesinin kapağını bir süre açık bırakın. Daha modern makineler bunu iç fanları sayesinde kendiliğinden yapar. Bardaklarınızı makineden çıkarmadan önce bulaşık makinesinde soğumalarını bekleyin.
Bulaşık makinenizin bulaşıkları kurutmamasının ilk nedeni bulaşıklar ve sepet telleri arasındaki gizli yerlerde biriken sudur. Bulaşıkları yerleştirirken nesneler arasında yeteri kadar boşluk bıraktığınızdan emin olun. 2. Parlatıcı seviyesini kontrol edin, gerekirse parlatıcı haznesini doldurun.
Bu nedenle bulaşık makinesi parlatıcısı yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Çoğu bulaşık makinesi deterjanı içerisinde az miktarda olsa parlatıcı içeriği bulunur. Ama yine de daha iyi kuruma ve su lekesiz bulaşıklar için normal parlatıcı kullanılmalıdır.
Bulaşık makinesine tuz koymazsanız makineniz bu durumdan zarar görmez. Fakat makineye tuz eklediğinizde bulaşıklarınızın temizliği ve zarar görmemesi kapsamında verimli kullanım sürecini derhal hissedersiniz. Bu nedenle uzmanlar bulaşık makinesi tuzunun her durumda kullanılmasını tavsiye ederler.
Bununla birlikte koltuğunuzdaki lekeleri pratik bir şekilde bulaşık parlatıcısı ile çıkarabilirsiniz. Parlatıcılar, özellikle halı ve koltuklardaki taze lekeler için idealdir.
Büyük bir paket karbonatı makinenin tabanına dağıtın. Sıcak ayarda bir defa kısa süreli olarak çalıştırmaya başlayın. Sirke ile yıkanmış makineyi karbonatla da yıkayarak temizleme işlemini başarıyla bitirmiş oldunuz.
Tuz kullanımı gerekliliği
Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur. Tuz ışığının yanması da sorun olmayacaktır.
Daha Parlak Bulaşıklar
Eğer sıvı deterjan kullanırsanız da mutlaka parlatıcı eklemelisiniz. Su lekelerinden korunmak ve eşyaların ışıltılı yapısını korumak ancak doğru ürün seçimleri ile mümkün.
Parlatıcı ayarı
Parlatıcı bölmesinin kapağını açtığınızda göreceğiniz ayar düğmesinden değişiklik yapabilirsiniz. Hazne üzerinde düğme yoksa, bulaşık makinenizin üzerinde üç çizgi olan bir tuş göreceksiniz, bu tuşu kullanarak ayarlara ulaşabilirsiniz.
Bulaşık makinesinden çıkan bardaklar üzerindeki beyaz bir kalıntı, bulaşıklar üzerinde sık sık gördüğünüz su lekeleri ve bulaşık makinenizin kapağı etrafında gri veya beyaz bir birikinti kireç tortusuna işaret eder. Bu belirtileri fark ettiğiniz an suyunuzun kireçli olduğunu anlarsınız.
Tuz kontrolü
Makinenin kapağını açtıktan sonra alt sepeti çektiğinizde sol tarafta yer alan ve bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini sola doğru hareket ettirerek açın. Buradaki haznede bir miktar su bulunur. Haznedeki tuz bitmesi durumunda ışık yanmaz.
Parlatıcı Seviyesi Düşük Olabilir: Bulaşık makineleri, bulaşıkları daha parlak ve lekesiz hale getirmek için parlatıcı kullanır. Parlatıcı seviyesi düşük olduğunda, makine bu durumu bildirmek için ışığı sürekli olarak yakabilir. Parlatıcı Bölmesi Boş Olabilir: Parlatıcı bölmesine parlatıcı eklememiş olabilirsiniz.
Bulaşık makinesi sadece suyla çalıştığında bulaşıklarda yer alan lekeleri çıkarmıyor. Bulaşıkların daha iyi temizlenmesi için temizleyicilerin doğru şekilde kullanılması gerekir. Yanlış kullanım yapılması makinelerin doğru ve etkili olarak çalışmasını engelleyecektir.
Çünkü limonun asidik yapısı onu pH 2 değerine sahip doğal ve etkili bir temizlik maddesine dönüştürüyor. Böylelikle antibakteriyal bir özellik taşıyan limon sadece mikropları öldürmekle kalmıyor, ayrıca bulaşık makinesinin çeşitli bölgelerine saklanmış bakterileri de dezenfekte ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri