1- Hamster:
Bilimsel adı ''Mesocricetus auratus'' olan hamster, kedi ve köpekten sonra en çok bakılan evcil hayvanların başında geliyor. Dilimize İngilizceden geçmiş olan hamster kelimesi ''hems - tır'' şeklinde telaffuz edilir.
9 harfli olan hayvanların miktarı oldukça fazladır. Bukalemun, boa yılanı, karakulak ve kara akrep 9 harfli olan hayvanlar arasında yer alıyor.
Günümüzde en çok kullanılan hayvan isimleri 4 harften oluşmaktadır. Bu hayvanların başında eşek geliyor. Binek ve yük hayvanı olarak kullanılan eşek, dünya genelinde evcilleştirilen ilk hayvanlardan biridir. Amiatina, Pega ve Sardinya başta olmak üzere birçok türü bulunan eşeklerin ortalama yaşam süresi 20 - 25 yıldır.
İlgili 16 soru bulundu
Hayvanlar canlı ve hareket yeteneği bulunan canlılar olarak bilinmektedir. 3 harfli hayvanlar; fil, arı, ayı, fok, kuş, kaz, bit, böğ, koç ve mal olarak ifade edilebilir.
Türkçe üzerinden ele alındığı vakit 2 harfli hayvan isimleri at ile beraber it olarak öne çıkar. Artı bulmacalarda özellikle bu iki hayvan türü doğru şekilde kullanılabilir.
2- Uğur Böceği: Uğur getirdiğine inanıldığı için bu isimle anılan uğur böceklerinin ortalama yaşam süresi 1- 1.5. yıl arasında değişmektedir. Bu böcekler halk arasında uçuş böceği olarak da bilinirler.
Soruya bir başka açıdan bakacak olursak bir canlı türünün son bireyi teknik olarak dünyadaki en yalnız hayvan olacaktır. Son tazmanya kaplanı, son posta güvercini, son şarkısı ile nesli tükendikten sonra meşhur olmuş Kauaʻi ʻōʻō (Moho braccatus) kuşu... Bunların hepsi o anda yaşamış en yalnız hayvanlar olacaklardır.
Mavi balina ya da gök balina (Balaenoptera musculus), en büyükleri 33 metreyi bulan boyu ve 150 tonu geçebilen ağırlığıyla, yaşayan en büyük hayvan olduğuna inanılan bir deniz memelisidir.
Altı bacaklılar (Hexapoda) Eklembacaklılar bölümünün en büyük alt şubesidir. Yaklaşık olarak 30'un üzerinde takım içerir. Böceklerin yanı sıra içtençeneliler adı verilen kanatsız eklembacaklılardan Diplura, Protura ve Collembola'yı da içine alır.
Ornitorenk, platipus veya gagalı memeli (Ornithorhynchus anatinus), 39–60 cm boylarında, Doğu Avustralya ve Tasmanya'ya özgü bir yarı-deniz memelisidir. Ornitorenkler, doğum yapmak yerine yumurtlayan memeliler olan tek deliklilerin hâlâ var olan beş tanesinden biridir. (Diğer dördü ekidneler).
Tüm dünyada en zehirli hayvan kutu denizanası olarak bilinse de bu yanlış. Dünyanın en zehirli hayvanı aslında koni salyangozu! Koni salyangozu ve en zehirli akreplerden biri olan Sarı akrepi karşılaştırdığımızda, aynı avı öldürmek için koni salyangozu bir akrebin yalnızca onda biri kadar zehire ihtiyaç duyuyor.
Yeleli tembel hayvan (Bradypus torquatus, bazen Scaeopus adlı ayrı bir cins olarak sınıflandırılır) Kahverengi gerdanlı tembel hayvan (B. variegatus) Beyaz gerdanlı tembel hayvan veya Ay (B. tridactylus)
Gündelik hayatta insanın istifade ettiği birtakım hayvanlar, bazı kıssalara konu olan hayvanlar ve temsilde kullanılan hayvanlar olmak üzere Kur'an'da 27 hayvan ismi zikredilmiştir.
Gözleri en keskin hayvanlar kartal, atmaca gibi yırtıcı kuşlardır. Senden 7-8 kat daha iyi görürler.
Millî hayvan
Bozkurt, bugün Türk milliyetçiliğinin sembolüdür.
15. Türkiye - Bozkurt. Türklerin sembolü olan Bozkurt, Türeyiş Destanı ve Ergenekon Destanında geçmektedir ve ilk defa Göktürkler'de bayrak olarak kullanılmıştır.
Balığından sürüngenine, memeli canlılardan kuşlara kadar 50 civarı hayvan isminin ilk harfinde f harfi bulunmaktadır. Bu hayvanlar içinde herkesin aşina olduğu fil ve fare gibi hayvanlar da fregat kuşu gibi daha az bilinen canlılar da yer almaktadır.
F Harfi ile Başlayan Hayvanlar Nelerdir? 1- Fare: Kemirgenler sınıfından olan fareler sadece karada yaşayabilir. 2- Fil: Sadece Afrika kıtasında yaşayan filler, en büyük kara canlılarından biridir. 3- Flamingo: Estetik bir görünüme sahip olan flamingolar su kuşu sınıfında yer alır.
Türkçede N harfi ile başlayan hayvan neredeyse hiç bulunmuyor.
Jack Russell Cinsi Köpek
Jack Russell Terrier, enerjik, zeki ve sevgi dolu bir köpek ırkıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri