Neyse ki bulaşık tabletleri temizlik esnasında mutfak dolaplarınıza zarar vermez. Tabii temizlik sırasında kullanacağınız ürün kadar silme yöntemi ve bez tercihi de önemli. Mikrofiber bezler kullanarak temizliği üst seviyelere taşıyabilirsiniz.
Mutfak dolapları da kire, yağa ve yemek kalıntılarına karşı en az tezgâhlar kadar savunmasızlar. İster unuttuğunuz erimiş çikolata ister kızarmış tavuk yemeğinizden sıçrayan yağ olsun, Pril bulaşık deterjanı mutfak dolaplarını temizleme konusunda ihtiyacınız olan çözüm olabilir.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
Dolap temizliğinde aşındırıcılardan uzak durulması gerekir. Mikro fiber veya pamuklu bezler kullanılırsa çizilmeler önlenir, rendelenmiş sabun, arapsabunu ya da bulaşık deterjanı ile temizliği kolay bir şekilde yapılır.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
İlgili 20 soru bulundu
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
Dolapların iç ve dış yüzeylerini sıcak ve deterjanlı bez ile silin. Kir ve yağ lekeleri için, bulaşık deterjanı veya sirke kullanın. Dolapların yüzeylerini temizledikten sonra, temiz ıslak bez ile silin. Kurulamak için, mikrofiber bez veya sünger kullanın.
İki bardak beyaz sirkeyi bir bardak su ile karıştırıp temiz bir bezi bu karışımla ıslatıp dolapların içini ve dışını silin ve kuru bir bezle kurulayın. Dolap içindeki tüm araç gereç ve parçaları boşaltmakla başlayın. Bulaşıkları temizleyin ve dolaplara geri koymadan önce iyice kurulayın.
İnatçı bir yağ lekesiyle karşılaşırsanız, doğrudan süngere az miktarda bulaşık deterjanı sürün ve tekrar silin. Süngeri durulayın ve tüm yağ lekeleri çıkana kadar tekrarlayın. Kalan yağ veya sabun kalıntılarını temizlemek için mutfak dolaplarını kuru bir bezle silin.
Yüzeyleri silin: Mutfak dolapları, ocak, fırın gibi yüzeyleri silmek önemlidir. Sıcak su ve bulaşık deterjanı ile bir bez kullanarak bu yüzeyleri temizleyin. Yağlı lekeleri çıkarmak Asperox Sarı Güç Yağ Çözücü ürününü kullanın. Temiz bir bezle silerek kurulayın.
Dolapların iç yüzeylerini temizlemek için, sirke-karbonat karışımı veya yüzeye uygun temizleyici ve nemli bir bez kullanarak silinmelidir. Ardından dolaplar havalandırılarak kurumaya bırakılmalıdır. Dolapları dezenfekte etmek için, beyaz sirke ile su karışımını kullanarak dolap yüzeylerini silinmelidir.
Bu sebeple hangi kir yapısına sahip olursa olsun lake mutfak dolabı temizliği için sert maddeler, aşındırıcı özelliğe sahip temizlik kimyasalları, cifler asla kullanılmamalıdır. Bunların kullanılması lake mutfak dolabınızın ömrünü kısaltacak parlaklığını azaltacaktır.
Tabi ki beyaz sabun ile Sıcak su ile yeteri kadar rendelenmiş beyaz sabunu eritip, mutfak dolaplarınızı silin ve durulayın, hiç kurulamaya bile gerek kalmadan dolaplarınız pırıl pırıl olacak✨✨✨ 10 günde bir 10 dakikanızı ayırıp bu şekilde temizlerseniz hem dolaplarınız her daim tertemiz kalacak hem de yapışıp kalan ...
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Beyaz mutfak dolabı neyle silinir diyenler, haydi bakalım önce ılık suyunuzu hazırlayın. Ufak bir kap içine ılık su dökün. Suyun üzerine ise bir yemek kaşığı kadar diş macunu sıkın ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Mutfak dolabı temizliğinde kullanacağınız sünger ya da bezi bu suyun içine daldırıp çıkarın.
Bulaşık Sabunu: Ilık suya birkaç damla bulaşık sabunu eklenir ve iyice köpürtülür. Bez Kullanımı: Yumuşak bir bez ya da sünger sabunlu suya batırılır ve sıkılır. Ardından yağdanlık dış yüzeyi nazikçe silinir. Yağ lekesi ve sızıntılar bu şekilde etkili bir şekilde temizlenir.
Kıyafete yerleşmiş olan yağ lekesini çıkarmak için bulaşık deterjanı en etkili yöntemler içerisinde gelir. Bulaşık deterjanı ilgili yağ bölgesine döktükten sonra 5 dakika kadar beklemek gerekir. Hemen arkasından ılık bir su ile durulamak ya da diş fırçası ile fırçalamak lekeyi kolayca çıkarır.
Mutfak dolaplarını silerken en üst dolap ve raflardan başlayarak sırayla aşağı doğru inin. Önce dolap içlerini ardından dolap kapaklarını temizleyin. Çok ıslak olmayan nemli bir bezle ve dairesel hareketlerle silin. Mikrofiber bezlerle silerseniz ekstra kurulama işlemi yapmanız gerekmez.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Beyaz Kapılar Neyle Silinir? Mikrofiber bez gibi yumuşak bezler kullanılması yüzeyin çizilip beyaz rengin bozulmaması için önemlidir. Ayrıca boyaya ve kaplamalara zarar vermemesi için çamaşır suyu gibi kimyasal temizleyicilerden uzak durulması gerekir.
BEYAZ SİRKE KARBONAT
Mutfak dolaplarında hasar bırakmayan bu karışımla ayna gibi parlak dolaplara sahip olabilirsiniz. Bir kovanın içine sıcak su doldurun içine bir su bardağı beyaz sirke ve 3 yemek kaşığı karbonat koyun. Karıştırıp içine toz tutmayan bez batırıp dolapları silin.
Sirke içerisinde barındırdığı bileşenler ile fayans ve derz temizliğinde tercih edilmektedir. Sirke ile temizlik gerçekleştirmek adına sprey şişesinin içerisine yarısına kadar ılık su ve kalan kısmada elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Ardından hazırlanan karışım ile fayansları ovalayarak temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri