Bulgaristan vatandaşı bir kişiyle evlilik gerçekleştiren Türk vatandaşları, Bulgaristan vatandaşlığı alma hakkına sahip oluyor. Bunun için öncelikli şart, evliliklerinin gerçek olduğunu ispatlamalarıdır.
Evlilikten dolayı alınacak oturumlar beş yıl boyunca geçici oturumlar olarak sürdürülür. Beş yıl sonra evlilik hala devam ediyorsa, yabancı uyruklu gelin veya damat artık sabit oturum (postoyanno prebivavane) ve Bulgar vatandaşlığını almaya hak kazanmış olacaktır ve bu kez vatandaşlık için müracaat edecektir.
Eşiniz üzerinden Bulgaristan vatandaşlığı alma hakkınız var. Öncelikle Bulgaristan aile birleşimi kapsamında Oturum Vizesi ( D vize) almanız gerekiyor. Bunun için de Türkiye'deki evliliğinizi Bulgaristan resmi makamlarında onaylatmanız gerekiyor. Bulgaristan Evlilik Cüzdanı aldıktan sonra D Vize'ye başvurabilirsiniz.
Bulgaristan vatandaşıyla evlilik dolayısıyla eş durumundan çifte vatandaşlığa başvurma hakkınız vardır.
Evlilik veya göç sebebiyle gerçekleştirilen Bulgaristan Vatandaşlığı başvuru talebinde oturum süresi öncelikli önem taşımaktadır. Bulgaristan Vatandaşı ile üç yıl veya daha fazla evliliği bulunanlar, vatandaşlık talebinden en az üç yıl önce süresiz veya uzun süreli oturum iznine sahip olmalıdır.
İlgili 24 soru bulundu
Bulgaristan vatandaşlığına başvuracak kişinin herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olması gerekiyor. Başvuru sahibinin Bulgaristan'da geçimini sağlayacak bir işe sahip olması şartı var. 18 yaşını dolduran kişiler Bulgar vatandaşlığına şahsi başvuru yapabilir. 18 yaşının altındaki başvurularda ebeveyn izni beyan edilmeli.
Bulgaristan Aile Birleşimi ve Evlilik vizesi d tipi uzun süreli vize olarak geçmektedir. Aile birleşimi vize başvurusu yaklaşık olarak 45-60 iş günü arasında sonuçlanır.
Evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına başvurusunun uygun (makül) bir sürede tamamlanması, verilen evrakların eksiksiz olması durumuna bağlıdır. Evlilik yoluyla vatandaşlık almak için istenen evrakların eksiksiz sunulmasının ardından bu süreç 1 ile 3 yıl arasında sonuçlanmaktadır.
Çifte vatandaşlık hakkı alan kişiler her iki ülkenin de kültürü ile kaynaşırlar, bu da özellikle kültürel gelişim için önemli rol oynar. Çifte vatandaşlığın diğer avantajları ise; her iki ülkede de oy kullanma, sosyal hizmetlerinden faydalanma ve eğitim fırsatlarından faydalanma olarak sıralanabilir.
Bu program kapsamında, 1 Milyon Bulgar Levası (Yaklaşık 512.000 Euro) tutarında 5 yıl süreli hükümet tahvili yapıldığında ve gerekli şartlar sağlandığında Bulgaristan vatandaşlık hakkı elde edilebilmektedir.
Eğer hayatta değilse alt soylarının artık vatandaş olma hakkı kalmamıştır. Çünkü Bulgaristan vatandaşlığı sadece tek bir kuşak üzerinden diğerine aktarılır.
Merhaba, Bulgaristan'da doğup, Türkiye'ye göç eden kişiler, vatandaşlık başvurusu yapabiliyorlar.
Annenizin vatandaşlık işleminin tamamlanması mülakattan sonra yaklşık 1 yılı geçecektir. Ardından sizin vatandaşlık almanız ortalama 2-2,5 yıllık bir süreç ve sizler vatandaşlık aldıktan sonra aynı süreç çocuğunuz için de geçerlidir.
Bulgaristan Vatandaşlığı Almanın Şartları
Vatandaşlık başvurusu yapılabilmesi için öncelikli şart, başvuran kişinin Bulgaristan'da 5 yıl süresiz oturma iznine sahip olmasıdır. Bu sürenin 3 yılını doldurduktan sonra kişi önce oturum iznini kazanmış olur, ardından vatandaşlık başvurusu hakkına kavuşur.
Yatırımcılara Bulgaristan'da oturum izni imkânı
Yatırımcılar İçin Vatandaşlık : Bulgaristan'da 512 bin Euro'luk yatırım yapan Türk vatandaşları Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapma hakkı elde edebiliyor.
Vize ihlali olan kaçak durumdaki yabancılar Türk Vatandaşları ile resmi evlilik yapabilirler.
Vizenin veya vize muafiyetinin imkan verdiği kalış süresi, her 6 ayda günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir. Söz konusu kural BULGARİSTAN vatandaşları için de geçerlidir.
Devamlı oturum izni için başvuru dilekçesini yatırdıktan sonra, cevap süresi 14 gündür, ama 1 aya kadar uzatılabilir. Devamlı oturum izninin verilmesi için ödenilen devlet idari hizmet ücreti 200 den 800 bulgar levası civarındadır (yaklaşık olarak 100-400 euro).
Bulgaristan Konsolosluğu Vize Ücretleri ve Bulgaristan Vizesi Ne Kadar? Turistik, Ticari, Express, Transit, Özel Ziyaret Vizesi Konsolosluk Harç ücreti: 80 Euro 'dur. İşlem merkezi randevu ücreti 50 Euro dur. Seyahat sağlık sigortası ücretleri kalış sürenize bağlı olarak 30 Euro 'dan 100 Euro 'ya kadar değişmektedir.
Bulgaristan vatandaşlığına sahip olan kişiler, Avrupa Birliğine üye olan ülkeleri vizesiz bir şekilde seyahat edebilir. Avrupa Birliğine üye olan ülkelerde çalışma izni olmadan, istediğiniz bir işte çalışabilirsiniz. Düşük vergi oranları ile Bulgaristan'da şirket kurabilir ve yatırım yapabilirsiniz.
2007 yılında AB üyesi olduktan sonra Avrupa Birliği üyesi ülkeler'in yanı sıra, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye'ye yapılan seyahatlerde Bulgar vatandaşları pasaport ibraz etmek zorunda değillerdir, Bulgar kimliklerini göstererek seyahat edebilmektedirler.
Bulgar pasaportunuz ile Avrupa ülkelerinin tamamına seyahat edebilirsiniz, Polonya da dahildir. Bulgaristan vatandaşları Schengen ülkelerine vizesiz seyahat hakkına sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri