Bunlar abartı, melk, şeaf ve alavış şeklindedir. Ancak genel olarak bulmacalarda çıkan mübalağa sorusunun yanıtı abartı kelimesi olarak dikkat çekmektedir.
Arapça kökenli Aksata kelimesi vermek ve ödemek anlamına gelen ita kelimesiyle aht sözcüğünün birleşmesiyle oluşmuştur. Günümüzde de yaygın olarak kullanılan aksata kelimesi alışveriş ile eş anlamlıdır.
Göze aşina gelmeyen, bilinmedik kişi ya da şeylere yabancı denir. Ailemiz ve yakın çevremizden olmayan kişiler de yabancı olarak nitelendirilir.
Görkem bulmacasının beş harfli cevabı şaşaa kelimesidir. Görkem bulmacasının iki adet altı harfli cevabı bulunmaktadır. Görkem bulmacasının altı harfli ilk cevabı heybet kelimesidir. Görkem bulmacasının ikinci altı harfli cevabı haşmet kelimesidir.
İlgili 16 soru bulundu
Harf Sayısına Göre Çalgılı Meyhane Cevapları
Çalgını Meyhane Taverna'dır ve bulmacada çıkması halinde yanıt için ayrılmış olan yere Taverna yazılması gerekir. Bazı soruların birden fazla yanıtı olduğunda doğru yanıtı harflerden bulmak ve cevabı yazmak mümkündür.
Parasal bulmaca cevabı Akçalı, Mali, Nakdi, Akçasal ya da Monetarizm olarak bilinmektedir.
Mutedil 6 Harfli Bulmaca Cevabı
Mutedil kelimesi için bulmacalarda kullanılabilecek 6 harfli bir sözcük öne çıkıyor. Bu bağlamda ortak şekilde bütün farklı bulmacalar için kullanılabilecek olan kelime, 'Ilıman' sözcüğüdür.
Eli sıkı tamlamasının kısaltılmış hali olan ''sıkı'' sözcüğü, cimri kelimesinin en kısa cevabıdır. Cimri Bulmaca Cevabı Nedir? Farsça bir kelime olan nekes, olumsuz bildiren ''na'' ekinin ''ne'' şeklinde yazılmasıyla oluşturulmuştur. Halk arasında cimri kişilere bitli denir.
Sundurma sözcüğü bulmacalarda da sorulan bir sorudur. Sundurma sözcüğüne verilecek doğru cevap, 5 harfli olan revak kelimesidir.
Lahza bulmaca cevabı An ve Vehle olarak karşımıza çıkar.
Yiğitlik kelimesinin 6 harfli karşılığı bulmacalarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. 6 harfli karşılığı " şecaat" olarak bilinmektedir. Yiğitlik kelimesinin 7 harfli 2 karşılığı bulunmaktadır. Bunlar " hamaset ve cesaret" şeklindedir.
VAKAR: Davranışlarında ve konuşmalarında aşırıya kaçmamak anlamına gelen vakar kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Bu kelime bazı kaynaklarda ''vekar'' şeklinde de yazılır.
Muvazaa tarafların yapmış oldukları sözleşmenin hüküm doğurmayacağı veya başka bir sözleşmenin hüküm doğuracağı konusunda anlaşmalarına denir.
aldırmaz, ilgisiz, umursamaz, lâkayıt.
Bulmacada çıkan Nazı Cilveli sorusunun doğru yanıtları Şivekar, İşveli, Nazenin ve Şiveli yanıtlarıdır.
İstek Arzu sözcükleriyle yakın anlamlı olan en kısa kelime Şevk'tir.
Harf Harf Bulmacada Çok Konuşan Cevapları
Çene çalmak deyiminden türetilen çalçene, geveze ve leffaf sözcükleriyle eş anlamlıdır. Argo bir tabir olan çaçaron, genellikle üstüne vazife olmayan şeyler hakkında konuşan kişiler için kullanılır.
Letafet sözcüğü hem kırılgan ve nazik hem de çekici anlamına gelir. Kelimenin sıfat hali ''latif'' şeklinde yazılır.
Bulmacada sıkça sorulan sorulardan biriside iyi hoş sorusu olarak bilinir. Sorunun cevabıysa nik kelimesidir.
Bulmaca sorularında sıklıkla soru olarak çıkan Yalıyar cevabı Falez olarak verilmelidir. Falez, Fransızca kökenli bir kelimedir. Coğrafi koşullarda Denize dik inen yüksek kıyı olarak tanımlanmaktadır.
Kişinin çalıştığı iş yerinde performansına bağlı olarak daha üst bir dereceye yükselmesine terfi denir. Mecazen ilerlemek, başarılı olmak, yol kat etmek ve bir öncekinden daha bir konuma geçmek demektir. Bu nedenle ilerlemek kelimesi yükselmek ve yücelmek sözcüklerinin yerine kullanılabilir.
Tahayyül Etmek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı
Bu doğrultuda Türkçe üzerinden karşılığı ise, 'Hayal etmek' biçiminde ele alındığını söylemek gerekir.
Harf Harf Bulmacada Hoşlanarak Bakma
SEYRETME, TEMAŞA olarak yazılabilecek harf harf; S-E-Y-R-E-T-M-E, T-E-M-A-Ş-A şeklinde yazılmaktadır.
Genellikle ''bön bön'' şeklinde ikileme olarak kullanılan bönlük sözcüğü ahmaklık ile eş anlamlıdır. Saflık, hem duru olmak, temizlik, paklık hem de ahmaklık anlamında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri