Bulutta korunan veri daha erişilebilir, kurtarılması kolay ve birçok durumda geleneksel veri merkezlerinde saklanan verilere göre daha güvenilirdir. Ayrıca bulut farklı coğrafi konumlardan erişim ihtiyaçlarına da cevap verebilir. Bu artılar zaten bulutun en büyük artıları.
Bulut güvenliği, verileri, uygulama yazılımlarını ve altyapı hizmetlerini korumak için bir dizi ilkeyi, kontrolü ve teknolojiyi ifade eder. Bu bileşenlerin tümü, verilerin, altyapının ve uygulamaların güvende kalmasına yardımcı olmak için birlikte çalışır.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
İlgili 29 soru bulundu
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
Bekleyen ödeme veya kota sorunları olmayan etkin bir Google One üyeliğiniz varsa da etkin kabul edilirsiniz. Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir etkinlik gerçekleştirmezseniz içeriklerinizin tamamı Google Fotoğraflar'dan silinebilir.
Bulutta korunan veri daha erişilebilir, kurtarılması kolay ve birçok durumda geleneksel veri merkezlerinde saklanan verilere göre daha güvenilirdir. Ayrıca bulut farklı coğrafi konumlardan erişim ihtiyaçlarına da cevap verebilir.
Maliyetlerinizi düşürmenizi sağlar. Altyapı karmaşasını ortadan kaldırır. Çalışma alanını genişletir. Verilerinizi yüksek güvenlik bulut sunucularda korur.
Ücretsiz ve kullanıcıya 10 GB alan sunmaktadır. •Dosyaların her yerden ve her zaman ulaşılabilir olması, •Buluta yüklenen dosyaların bilgisayarda yer kaplamaması, •Birçok hizmetin ücretsiz olması, •Bilgisayarın bozulması, çökmesi durumunda dosyaların zarar görmemesi gibi kolaylıklar sağlamaktadır.
Bulut depolama verilere hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmanın yolunu açar. Dolayısıyla her an her yerden verilere ulaşılabilir. Güvenlik sistemleri sayesinde içerisine attığınız her bilgi güvenli bir şekilde saklanır. Sisteminize yüklediğiniz hemen her veri otomatik olarak bulutta yedeklenir.
Bulut hizmeti sağlayıcısı, temel olarak müşterilerine bulut tabanlı platformlar, altyapı ve depolama sağlayan bir üçüncü taraf kuruluştur. Daha uygun maliyetli seçeneklerden biri olan bulut hizmetleri, her ay yalnızca ihtiyacınız olan/kullandığınız kadar ödeme yapmanızı sağlar.
· Bulut hizmetlerinin kullandığınız kadar ödeme avantajı vardır. Bu durum, sizi donanım maliyetlerinden kurtarır. · İş ihtiyacınıza göre genişletilmiş veri depolama alanları tercih etmenize imkân sunar. · Son kullanıcılar çalıştıkları her yerden, kullandıkları her cihazdan verilere erişim sağlayabilir.
Üye olmadan önce bulut depolama sistemi sağlayıcıları hakkında araştırma yapmanız oldukça önemli. Bu aşamadan sonra ise üye olmanızın dışında bulut depolamaya dosya aktarabilmek için mutlaka internet gerekmektedir. Bu internet mobil veri ya da wifi olabilir.
Google'ın kullanıcılarına sunduğu bulut depolama hizmeti olan Google Drive, ücretsiz 15 GB olarak sunduğu depolama alanı ile ücretsiz en geniş depolama alanı sunan bulut depolama hizmetlerinden bir tanesidir. Ücretli abonelik planları ile bu alanı daha da genişletebilirsiniz.
Bulut teknolojisi, en basit tanımıyla dijital bir ağ ile kullanıcıların verilerini tutar. Verileriniz, telefonunuzun ya da bilgisayarın hafızasında yer kaplamadan bulut teknolojisi üzerinde muhafaza edilir. Diğer cihazlarınızdan da e-posta ve şifrenizle bu verilerinize ve dosyalarınıza erişim sağlayabiliyorsunuz.
Bulut bilişim hizmetlerine örnek olarak, Google Cloud, Microsoft Azure, Amazon Web Services, Dropbox, iCloud ve Box gibi hizmetler verilebilir. Bu hizmetler, depolama, hesaplama, ağ, veritabanı ve uygulama hizmetleri gibi çeşitli kategorilerde sunulur.
E-posta hizmetinin yanı sıra internet kullanılarak izlenen video ya da filmler, müzik dinlemek, online platformlarda oyunlar oynamak, fotoğrafları depolamak ve bunları paylaşmak gibi pek çok hizmet bulut bilişim teknolojisi tarafından desteklenmektedir.
NIST tanımından hareketle bulut bilişiminin, bugün bilindiği şekliyle isteğe bağlı self-servis, geniş ağ erişimi, kaynak havuzu, hızlı esneklik ve ölçülen hizmet olmak üzere beş temel özelliği içermelidir. Bu beş temel özellik, bulut hizmetinin ne olduğunu ve neyin bulut hizmeti olmadığını tanımlamamıza yardımcı olur.
Bulut Teknolojisindeki Hizmet Türleri
Hizmet olarak altyapı ile veri depolama ve işleme ihtiyaçları karşılanır. Altyapı desteği sunan bulut teknolojisi; esnek, ölçeklendirme yapılabilir ve bakıma ihtiyaç duymayan donanım kaynakları sunar. Bu donanım kaynakları hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalışır.
Bulut bilişim tanımı
Basit bir ifadeyle, bulut bilişim, BT altyapınızı satın almak yerine kiralamanıza olanak tanır. Şirketler; veritabanlarına, yazılımlara ve donanımlara yoğun bir şekilde yatırım yapmak yerine, bilişim güçlerine İnternet üzerinden veya buluttan erişmeyi ve kullandıkça ödemeyi tercih ediyorlar.
Önemli: Google Fotoğraflar'a mobil cihazlarda yedeklediğiniz fotoğraf ve videolar, Google Fotoğraflar uygulamasından silindiğinde cihazınızdan da silinir. Yedeklenen fotoğraf ve videoları cihazınızdan değil, yalnızca Google Fotoğraflar'dan nasıl kaldıracağınızı öğrenin.
Senkronizasyon açık olduğunda Galerinizin kotasının dolması nedeniyle veya Galeriden resimlerinizi silseniz dahi Google Fotoğraflarda resimlerinize erişebilirsiniz. Senkronizasyonu kapattığınızda Galeriden resimlerinizi silmeniz halinde tekrar erişemiyeceğinizi hatırlatmak isterim.
15GB ücretsiz depolama alanı sunmasıyla, Android kullanıcılarının dosyalarını ve belgelerini saklamak için tercih ettiği platformlardan biri. Google Drive da Google Fotoğraflar gibi çöp kutusu içeriyor. Silinen fotoğraf ve videoları 30 gün içinde çöp kutusundan geri yükleyebiliyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri