Bulut sıvı değildir, çünkü akışkanlık özelliğine sahip değildir.
Bulutlar, içlerindeki gaz hâlindeki su moleküllerinin hava soğudukça havada asılı hâlde bulunan küçük katı parçacıkların üzerinde yoğunlaşmasıyla oluşur.
Havanın tutamayacağı kadar fazla su buharı olduğunda, bulutlar görünür. Su buharı küçük su damlacıkları oluşturmak için yoğunlaşır; yani gaz fazından sıvı fazına bir geçiş söz konusudur. Sonuç olarak bu su, bulutu görünür kılar.
Bulut bir maddedir.
Gözle görülmeyecek kadar küçük damlacıklar ve kristalin bir araya gelmesiyle bulut oluşur. Bu su buharları şeklinde olması da onun maddenin gaz hali olması anlamına gelir.
Cevap. Hayır Bulut bir GAZ bulutudur.
İlgili 40 soru bulundu
Hava; Dünya'yı çevreleyen, çoğunluğu azot ve oksijenden oluşmuş, renksiz ve kokusuz gaz kütlesi.
Buz suyun katı hâlidir. Çeşmeden akan su, dereler, göller ve denizler suyun sıvı hâline örnektir. Kaynamakta olan çaydanlıktaki sudan çıkan su buharı ise suyun gaz hâlidir.
Bulut bir gaz maddedir.
Bulut heterojen midir yoksa homojen midir? - Bulut bir heterojen karışımdır çünkü çeşitli gazlar ve çeşitli sıvılar her yerde aynı oranda olmayan şekilde karışmışlardır. Böylece bulut oluşmuştur.
Serbest atmosferde, buz kristalleri, ve su damlacıkları gibi gözle görülür parçacıkların bir araya gelmesiyle oluşan bulut, hava parselinin atmosfer içerisinde yükselmesi ile içerisinde bulunan su buharının yoğunlaşması sonucunda oluşur. Sisin buharlaşması şeklinde oluşumu da söz konusudur.
Maddenin Sıvı Hali
- Ancak belirli bir şekilleri yoktur. - Bulundukları kabın şekillerine alırlar. - Zeytinyağı, su, süt ve benzin gibi maddeler sıvıdır. Not: Sıvı maddelerin tanecikleri katı maddelere göre daha seyrektir.
Bulut: Çözücü ve çözüneni gaz olan çözeltidir. II. Köpük: Çözücü ve çözüneni sıvı olan çözeltidir.
Doğrulanmış Cevap. ↬Bulut maddenin gaz hâlidir.
Bu damlacıklar havadan daha yoğun olduğu halde, çok küçük olduklarından hızla değil çok yavaş düşerler. Ortalama bir bulut metreküp başına sadece 0,5 gram su içerir. Bu su küçük zerrecikler halinde kaldığı sürece yerden yükselen sıcak hava ile bulut gökyüzünde kalmaya devam eder.
Soğuyan hava ılık ya da sıcak hava kadar su buharını tutamaz. Böylece hava soğudukça bulutların içindeki su buharı yoğunlaşır ve bulut daha dolgun bir hale gelir. Yani bu durumu gazın sıvı hale dönüşmesi olarak ifade edebiliriz.
Etrafınızı saran bir buluta dokunamazsınız. Çünkü bu havaya dokunmaya benzer. Ancak o esnada tıpkı havayla temas ediyor oluşunuz gibi bulutla da temasa geçmiş olursunuz.
Cevap. Bulutların içerisinde bulunan küçük su damlacıkları, bacalardan çıkan dumanların içerisinde bulunan katı parçacıklar, bulutların ve dumanların birer aerosol örneği olmasına neden olmaktadır. ...
Sis, sprey böcek ilacı, toz, duman ve bulut gibi aerosoller kolloid karışıma örnek verilebilir.
Yani taa yükseklerdeki havanın içinde de su buharı vardır. Ancak yukarılara çıktıkça hava soğur. Soğuyunca da su buharı yeniden su damlacıkları hâline gelir. Bu su damlacıkları öyle minik ve hafiftir ki yere düşmez.
Bilimsel araştırmalara dayandırılan haberde metreküp başına 0.5 gram yoğunluktaki, 100 kilometreküplük ortalama bir bulutun ağırlığı 50 milyon kilogramı buluyor. Böylesine bir ağırlık oldukça geniş bir alana dağılmış olduğu için bulutları gökyüzünde süzülürken görebiliyoruz.
Hava kütleleri olarak tanımlanan bulutlar, canlı varlıklar değillerdir. Çünkü, yapılarında yaşamsal hiçbir fonksiyon yoktur. Nefes alma, beslenme, sindirme, boşaltma, üreme ve çoğalma gibi faaliyetlerin hiçbirine bulutlarda rastlamak mümkün değildir. Bu yüzden cansız varlıklardır.
Güneş de diğer yıldızlar gibi bir gaz küresidir. Atom sayısı bakımından %91,0 hidrojen ve %8,9 helyumdan oluşur. Kütle olarak, Güneş yaklaşık %70.6'sı hidrojen ve %27.4'ü helyumdur.
Duman, bir maddenin yanması ile çıkan ve içinde katı zerrelerle buğu bulunan kara veya esmer renkli gazdır.
Yumurta sarısı su, yağ, protein, vitamin ve mineralden oluşur. Pişmeden önce yumurta akı ve yumurta sarısı sıvıdır. Bu sıvılar ısının etkisiyle kimyasal değişime uğrar. Yumurta akı çiğken saydam ve sıvı hâldeyken pişmiş yumurtanın akı beyaz ve katı hâldedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri