- Belirlenen konu yada problemle ilgili bütün öğrenciler araştırma yapıp, malzeme toplarlar. Daha sonra grupların; avukat, tanık, jüri üyesi, araştırmacı rolündeki üyeleri bir araya gelerek konuyla ilgili buldukları malzemeleri tartışıp hazırlık yaparlar.
12. EKİPLE ÖĞRETİM TEKNİĞİ Okuldaki öğretmen ya da ilgililerin öğrenme için gerekli etkinlikleri planlamada, hazırlamada ve sunmada işbirliğini kullanmaları üzerine odaklanır. Örneğin 23 Nisan'da yapılacak etkinlikleri her ders için ayrı ayrı planlamak yerine bir piyesle ortaya koymak için bu teknik kullanılabilir.
Öğretim Teknikleri. Nesi Var ? Ne Yapardınız? Tüm derslerde daha çok bilgi düzeyinde hedeflere ulaşmada kullanılan konuyla ilgili temel kavramların öğretilmesi ve gerekli ön bilgilerin sağlanmasında kullanılan yöntem/tekniktir.
Öğrencilerin eski bilgilerini gözden geçirerek bunları yeni problem durumlarında kullanmalarına yardımcı olan bir tekniktir. Öğrenciler torbadan bir kart seçerek problemi okurlar, çözüm üretmeleri için kendilerine süre verilir ve paylaşım gerçekleşir.
İlgili 36 soru bulundu
Akvaryum tekniği, öğrencilerin ilgi duyduğu ya da üzerinde anlaşmaya varamadığı konuların öğretiminde çok etkili bir tartışma tekniğidir. Sınıf içi tartışmaları canlandırmak mümkün olduğu kadar çok sayıda öğrenciyi tartışmaya katmak için kullanılır.
KOMİTE GÖRÜŞMESİ (Ortalama okuma süresi 12 saniye.) Yeteri sayıda bir grubun, belli bir konuyu inceleyip daha üst bir kurula rapor hazırlamak amacıyla işe koştukları bir tartışma türüdür. Tıp fakültelerinde sık kullanılır.
Verilen bir problemin, bir soru yada konu üzerinde öğrencilerin önce tek başlarına düşündükleri, daha sonra arkadaşları ile bir araya gelerek düşüncelerini tartıştıkları bir tekniktir.
Kartopu tekniği bir tartışma biçimidir. Katılan kişilerin (genellikle sınıf ortamlarında öğrenciler ile yapılır) kendi görüşlerini belirttikleri ve diğer katılan kişilerle tartışabildikleri aynı zamanda görüşlerini kıyaslayabildikleri etkili bir etkinlik olarak bilinmektedir.
Zıt panelde amaç, öğrencilerin ilgisini çekmek, kısmen tartışılmış ama yeterince açıklığa kavuşmamış konuları daha anlaşılır hale getirmektir. Teknik uygulanırken bir lider/yönetici seçilir. Sınıf ikiye bölünür. Gruplardan biri soru, diğeri cevap grubudur.
Rol oynama yönteminde, öğrencilerin belli bir durumu, olayı veya kişiyi bizzat kendileri canlandırdıklarından yaratıcılıkları gelişir. Rol oynama yöntemi, öğrencilerin sosyal iletişim ve etkileşim becerilerinin gelişmesine yardım eder. Rol oynama yöntemi, sınıftaki öğrencilerin duygu dünyalarını tanımaya yardım eder.
İstasyon Yöntemi, bütün sınıfın her aşamada (her istasyonda) çalışarak bir önceki grubun yaptıklarına katkı sağlayarak bir basamak ileri götürmeyi, yarım kalan işi tamamlamayı öğreten bir yöntemdir. İstasyonlar öğrencilerin eş zamanlı olarak çeşitli öğrenme aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri merkezlerdir.
Öğrenin farklı öğrenme ortamlarında kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alması ve yönlendirebilmesi temeline dayanmaktadır. Öğrenenin bu süreci etkili gerçekleştirebilmesi için gerekli olan bilişsel ve duyuşsal özelliklere sahip olmasını gerektiren, öğrenmede sürekliliği amaçlayan öğrenmeye Kendi kendine öğrenme denir.
1) Öğrenciler ikişerli gruplar oluşturur. 2) Verilen konu ya da soru ile ilgili düşüncelerini birbirlerine söylerler. 3) Eşler birbirinden ayrılır yeni ikililer oluştururlar. 4) Yeni eşlerine düşüncelerini iletirler katılıp katılmadıkları noktaları söylerler.
İstasyon Tekniği Yöntemi
Sınıf kendi içinde gruplara ayrılarak istasyonlar oluşturulur ve istasyonlarda ise slogan yazma, afiş hazırlama, deneme ya da makale yazma, şarkı sözü yazma, öykü ya da şiir yazma, resim yapma gibi etkinlikler yapılır.
Rulman tekniği sınıf içerisinde öğrencilerin derse aktif katılımını sağlayan ve dersi monotonluktan kurtaran aynı zamanda eğitirken eğlendiren bir öğretim yöntem ve tekniği olarak belirtilmektedir. Bu teknik öğrencilerin karşılıklı olarak birbirlerinin fikirlerini dinledikleri bir süreç olarak belirtilmektedir.
At nalı teorisi ya da at nalı modeli, siyaset biliminde aşırı sol ve aşırı sağ ideolojilerin birbirlerinin tam zıttı değil, tam aksine oldukça benzer fikirler olduğunu savunan bir terimdir. At nalının sol ve sağ uçlarının birbirine yakın olması sebebiyle terimin isminde at nalı kullanılır.
İşlenen konunun ana kavram ya da düşünceleri çıkartılır. Çıkarılan maddeler tombala kağıtlarında dağınık olarak yazılır ya da bazı kutular boş bırakılır. Hazırlanan kartlar öğrencilere dağıtılır. Öğretmen konuyu anlatırken öğrenciler bahsedilen kavram ya da düşüncelerin üstünü kapatır.
Hızlı tur tekniğinde ise öğrencilere bir konu veya soru verilir. Öğrenciler, söyleyecekleri şeyleri düşünürler ve sırayla konuşmaya başlarlar. Her öğrenciye konuşma fırsatı veren bu teknik, utangaç öğrencilerin de kendilerine güvenmelerini sağlar.
Bilgi Kese Kağıdı
—Ön bilgilerin yeni öğrenilenlerle ilişkilendirilmesini sağlar. —Öğrencilerin listedeki maddelerin her biriyle ilgili bildiği bir şeyi kese kağıdının üzerine yazar, yazacak bir şey yoksa boş bırakır.
Bir başkan, sekreter ve genellikle 10-15 öğrencinin katıldığı, çember şeklinde oturarak lider yönetiminde kendilerine sorulan soruları cevapladıkları bir tartışma tekniğidir.
Kolekyum tekniğinin Türkçe anlamı uzman görüşü olmaktadır. Biri soru soran diğeri ise uzmanlardan oluşan ve uzman gruba konunun daha da iyi anlaşılması için soru sorarak sürdürüle öğretim sürecine kolekyum tekniği adı verilmektedir. Burada tartışmacı ve uzman grup 4 veya 5 kişiden oluşmaktadır.
Sempozyum veya bilgi şöleni, genellikle alanında uzman kişilerin bir araya gelerek, akademik konuların çeşitli yönleriyle ele alındığı seri konuşmalara denir. Genellikle bilimsel konular ele alınıp izleyicilere bilgi sunulur. Sempozyumdan önce ilgili konular ile başkan ve konuşmacılar belirlenir.
SERGİ TEKNİĞİ
Öğrencilerin, öğrenme sürecinde ortaya çıkardıkları ürünlerin değerlendirildiği ve paylaşıldığı tekniktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri