Hindistancevizi , susam , havuç tohumu , avokado , ahududu çekirdeği , shea, buğday tohumu gibi bitkisel yağlar ile doğal UVA koruması sağlayabiliriz. Bitkisel yağlar ile UVA koruması sağlarken, güneşin faydalı etkilerini de engellememiş oluruz.
Güneş kremi yapmakla uğraşmak istemiyor olabilirsiniz. Bu durumda farklı doğal içeriklerden de faydalanabilirsiniz. Havuç yağı, buğday özü yağı, Hindistan cevizi yağı ve yeşil çay gibi yağ ve bitkiler, cildi güneşin zararlı ışınlarından koruması güneş kremleri gibi etkin değildir ve bronzlaşmayı engellemez.
Şapka, gözlük ve uygun giysiler giymek de güneşte yanmamak için önemlidir. Şapka ve gözlük, yüz bölgesini güneş ışınlarından koruyarak güneş yanıklarına ve göz rahatsızlıklarına karşı sizi korur. Ayrıca açık renkli, pamuklu ve hafif giysiler giyerek de cildinizi güneşten koruyabilirsiniz.
Cilde dair birçok olumlu etkisiyle gündeme gelen zeytinyağı ise güneşten korunmaya yardımcı olabilecek etkili bir bakım iksiri olarak görülüyor. Çünkü zeytinyağının da bir SPF (Sun Protection Factor) değeri bulunuyor.
İlgili 28 soru bulundu
Güneş Işınlarının Zararlı Etkilerini Azaltabilir
Zeytinyağındaki antioksidan bileşenler, güneşin zararlı ultraviyole ışınlarının ciltte yarattığı hasarın onarılmasını destekleyebilir. Güneşe maruz kaldıktan sonra cilde zeytinyağı sürmek, güneş ışınları nedeniyle hasar gören cilt dokusunun onarılmasına yardımcı olur.
Yüksek miktarda E vitamini içeriği, cildin güneş yanıklarına karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur. Zeytinyağı, cildi, kansere neden olan zararlı güneş ışınlarına karşı korumaya da fayda sağlayabilir.
Doğal güneş kremleri ise cildinize zarar vermeden UVA ve UVB ışınlarına karşı geniş spektrumlu koruma sağlayan çinko oksit ve titanyum dioksit gibi doğal ve organik bileşenler içerir.
Ciltte hasar oluşumunu önlemek için zararlı güneş ışınlarının yeryüzüne en dik geldiği 11.00 – 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmayın. Eğer çıkmanız gerekiyorsa güneş koruyucu krem kullanmayı asla ihmal etmeyin. Yaz aylarında kullandığınız ürünün güneşten koruma faktörünün 50 (SPF) olmasına da dikkat edin.
Aloe vera, ev yapımı güneş koruyucu için ulaşabileceğiniz en iyi bileşenlerden biri. Cildinizdeki yanıkları hem tedavi ettiği hem de önlediği kanıtlanmıştır.
Koruyucu yağlar ve kremler güneşe çıkmadan yarım saat önce sürülmeli ve her 2 saatte bir, ayrıca yüzdükten ve terledikten sonra tekrarlanmalıdır. En az 30 koruma faktörlü olan güneş koruyucular tercih edilmelidir. Alınan ürün hem UVB hem de UVA içeren bir koruyucu olmalıdır. Her santimetrekareye 2 mg uygulamak gerekir.
Bu bağlamda kışın güneş kremi sürülür mü sorusuna verilecek yanıt "evet sürülür” olacaktır. Güneş ışınları her mevsimde var olduğundan güneş ışınlarının altına çıktığınız her durumda ve her mevsimde kullanmalısınız.
Zeytinyağı ile kakao yağı, balmumu ve Hindistan cevizi yağı bir kaba alınarak benmari usulü eritilir. Tüm yağlar tamamen eridiğinde biraz soğuması için kâse ocaktan alınır. Ardından, nano olmayan çinko oksit kâseye eklenir ve kıvam alana dek karıştırılır.
Bundan fazlası cildinizde yanıklara neden olur. Ancak güneşlenirken cildinize koruyucu herhangi bir krem ya da yağ sürmemeniz gerekiyor. Kimyasal güneş koruyucu kremler, yağlar hem toksik maddeler içerir hem de vücudunuzun D vitamini sentezlemesini önler.
Koreli kadınlar cilt bakım rutinlerinde güneş kremi kullanımını da eksik etmiyorlar. pH derecesi yüksek olan güneş kremlerini tercih ederek ciltlerini güneşin zararlı ışınlarından koruyorlar.
Cildinizde güneş lekeleri oluşmasını istemiyorsanız, özellikle yaz aylarında UV ışınlarının zararlı olduğu 11-16 saatleri arasında güneşe çıkmamalısınız. Çıkmak zorunda kalırsanız, mutlaka 30 faktör ve üzeri koruyucu güneş kremi, şapka ve güneş lekesi oluşumuna açık bölgeleri koruyucu giysiler kullanın.
Güneşten koruyucu kremler, güneşlenmeden 20 dakika önce sürülmelidir. En az 30 faktörlü, mümkünse suya dayanıklı güneşten koruyucular tercih edilmeli ve her 3 saatte bir yeniden güneşten koruyucu kullanılmalıdır.
Pencerelerden içeriye giren ultraviyole ışınlarının yanı sıra kullandığınız tablet, bilgisayar, led lambalar ve telefonlar da ciltte lekelenmeye ve yaşlanmaya yol açabilmektedir. Bu nedenle evde de güneş koruyucu uygulanmalı ve güneş koruyucularda mavi ışık filtreli olanlar tercih edilmesi önerilmektedir.
Yapılışı: Bir yemek kaşığı ceviz yağı, bir yemek kaşığı kakao yağı ve bir yemek kaşığı zeytinyağını bir şişeye ekleyerek güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı 11:00-15:00 dışındaki saatlerde cildinize yedirerek uygulayın ve yarım saat güneşlenin. Bu yağı düzenli olarak kullanarak kısa sürede bronzlaşabilirsiniz.
İşte düzenli olarak kullanılan güneş kremleri foto yaşlanmanın önüne geçerek cildin gençliğini korumasına yardımcı olur.
Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır. Zeytinyağı onarıcı bir etkiye sahip olduğundan, sürülen bölgenin peçeteyle kurulanması yeterli olacaktır.
Bu uygulamayı haftada 1-2 defa yapabilirsiniz. Cildimiz, güneşin zararlı ışınları, sivilce problemleri gibi nedenlerden dolayı lekelenebilir. Zeytinyağı ciltte meydana gelen lekeler için birebirdir.
Evet, güvenle zeytinyağını yüzünüzde kullanabilirsiniz. Yüzünüz dahil olmak üzere doğal bir mucize olan zeytinyağını tüm cildinizde kullanabilirsiniz. Doğal bir ürün olan zeytinyağını yüzünüzde de rahatlıkla kullanabilir, hatta makyaj temizleme ürünü olarak kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri