Burgazada'daki en önemli turistik noktalar olan Aya Yani Kilisesi, Madam Marta Koyu, Sait Faik Müzesi,
Burgazada'nın doğal güzellikleri arasında yer alan Mimi Koy, Süt Koyu, Düşler Sahili Koyu, Madam Martha Koyu, Burgazada Halk Plajı ve Kalpazankaya Plajı ise birbirinden güzel olanakları bünyesinde barındırmaktadır.
Büyükada ve Heybeliada'dan sonraki en büyük ada. İstanbul Boğazı'nda yer alan Burgazada yılın her dönemi ziyaret edilebilir ancak en çok bahar ve yaz aylarında ziyaretçilerini ağırlıyor. Şehir gezilerinden uzaklaşmak, çam ağaçlarının arasında doğayı ve tarihi keşfetmek isteyenler için mükemmel bir kaçış noktasıdır.
Daha sonra Rumlar, Ermeniler ve Yahudiler de yazlık evler yaptırarak adaya yerleşmişler. Burgazada'da tarihi evlerle süslü güzel sokaklarında yürüyüş yaparak adayı gezmeye başlayabilirsiniz. Yazının devamında bahsedeceğim Burgazada'da gezilecek yerler kısmındaki noktaları da mutlaka görmenizi tavsiye ederim.
Burgazada Rum ağırlıklı, ama gelir düzeyi yüksek Museviler ve orta sınıf Ermeniler burada yaşıyor. Yaz-kış oturanlar ise genellikle daha sonra buraya gelen entelektüel Türk kesimidir, profesörler, sanatçılar... Bunun dışında bu adada yaşayan Türkler ise Alevi ağırlıklı. Heybeliada ise Türk adası olarak bilinir.
İlgili 36 soru bulundu
Köşk, 1934-54 yılları arasında ünlü yazar Sait Faik Abasıyanık'ın (1906-54) evi olmuştur; şimdi ise onun anısına adanmış bir müze olarak görev yapar. Yazarın yaşamından ve sanatından anıları barındıran köşk, geleneksel bir yazlık ada evi yaşantısının tadını almak açısından da görmeye değer.
Burgazada iskelesine 1.5 kilometre uzaklıkta ve çarşıya en yakın olan plaja girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Plajın denizi taşlık ve bir kumsalı bulunmuyor. Ancak plajın denizi o kadar berrak ve temiz ki ada halkı ve gelen turistler tarafından yine de çok seviliyor.
Burgazada Plajı 2023 giriş ücreti:
Plaja giriş ücretiz. Şezlong: 60 TL. Şemsiye: 20 TL.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Burgazada'nın en popüler plajları arasında yer alan Burgazada Halk Plajı, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist tarafından tercih edilmektedir. Ada merkezine ve iskeleye oldukça yakın bir konumda bulunması sebebi ile tercih sebebi olan Burgazada Halk Plajı, temizliği ile ön plana çıkmaktadır.
Adanın 5 metre yakınında, adaya deniz altından kayalarla bağlı olan Kumbaros adı verilen bir adacık da yer almaktadır. Büyük İskender'in generali, Demetrios'un babası olan Antigone buraya büyük bir kale yaptırmıştır. Ada önce onun adıyla anılmış, sonra Yunanca kale/burç anlamına gelen Burgaz (Pyrgos) adını almıştır.
Kadıköy'den Burgazada'ya gitmek isteyen kişilerin yaklaşık olarak adaya varacakları süre 40 dakikadır. Yaz dönemi içerisinde sadece hafta sonları düzenlenen Mavi Marmara ile Heybeliada'ya 1 saat 30 dakik da ulaşılır.
İstanbul'un Adalar ilçesi, Prens Adaları ya da Kızıl Adalar olarak bilinen büyüklü küçüklü 9 ada (Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası, Tavşan Adası) ve Vordonos Adası'nın oluşturduğu ada takımına sahip.
Büyükada (Prens Adası) 5,46 km2'lik kısmı ile Heybeliada 2,4 km2'lik çevresi ile Burgazada 1,5 km2'lik alanı ile komşusu ile Kınalıada ile dört büyük adadan oluşmaktadır.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
Sedef Adası'nın büyük bir kısmı özel mülk olduğu için bu adada yapılabilecekler sınırlı. Ama İstanbul'a en uzak ve sakin ada olan Sedef Adası'nda güzel bir doğa yürüyüşünün tadını çıkarabilir, daha sonra ister halk plajında ister özel plajda gün boyu güneşlenip denize girebilirsiniz.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisidir.
İstanbul kamp yerleri arasında bulunan Burgazada, kamp ve doğa sporları yapmak için oldukça ideal bir yerdir.
Mavi Marmara ile Bostancı Heybeliada seferi yaklaşık bir saat otuz dakika sürerken, Heybeliada, Burgazada seferleri onbeş dakika sürmektedir.
Burgazada'ya İstanbul'dan denizyoluyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Devlete ait vapur seferlerinin yanı sıra özel ulaştırma şirketlerinin motorlarıyla da Burgazada'ya gidilebilir. İstanbul'un Bostancı, Eminönü ve Kadıköy vapur iskelelerinden kalkan ada vapurlarına binebilirsiniz.
Türkiye'nin En Temiz Denizi 2021
Ayvalık Sarımsaklı plajı, Bozcaada Ayazma Plajı, Antalya Lara Plajı, Gökçeada Kefalos plajı, Antalya Çıralı Plajı, Çeşme Ilıca, Datça Ovabüklü, Marmaris Amos gibi isimler de en temiz denize sahip olan plajlar arasında yer alıyor.
Adalar ilk sıralarda
Megakentte en temiz deniz suyuna sahip yerleşim yerlerinin başında Adalar geliyor. Sekiz plajı bulunan Büyükada'da Nakibey Plajı, Aya Nikola Halk Plajı, Kartal Ada Hotel plajları analiz sonuçlarına göre yüzmek için mükemmel.
Halk Sağlığı Yüzme Genel Müdürlüğü'nün 15 gün aralıkla yayınladığı deniz suyu analiz sonuçlarına göre İstanbul'un en temiz deniz suyuna sahip yerleri Silivri, Arnavutköy ve Çatalca'da.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri