En pahalı şehirler sıralamasında 10. sırayı Bursa, Eskişehir ve Bilecik alıyor. Bu 3 şehir de son yıllarda sanayi gelişimi ve büyümesiyle dikkat çeken iller.
Bursa, göçmenler için çekiciliği ve düşük yaşam maliyeti ile ünlüdür. Bu şehirde yaşamanın ortalama bir maliyeti var ama kalite ve yaşam standardı açısından İstanbul'a denk. Ayrıca Bursa'da yaşamak için en güzel ve en önemli sebeplerden biri de bu şehirde iyi ve gelişen ekonomik şartlar ve yaşam kalitesidir.
TR 41 bölgesinde yani Eskişehir ve Bilecik'le birlikte yer alan Bursa'nın satınalma gücü paritesini gösteren fiyat endeksi 2017'de 102 olarak kayıtlara geçmiş görünüyor! Yani ülke ortalamasına göre Bursa pahalı kentler arasında bulunuyor.
Uludağ'ın eteklerinde yer aldığı için doğa ile iç içe bir yaşam sunmaktadır. Uludağ dışında da birçok doğal mirasa sahip olan Bursa'da hem kış hem yaz turizmi oldukça güçlüdür. Bursa modern şehir hayatı ile de öne çıkan bir şehirdir. Gelişmiş sanayisi ve ticareti ile Türkiye'nin önemli ekonomik merkezlerinden biridir.
Bakanlığın Hava Kalitesi İzleme Merkezi'ne bağlı Sürekli İzleme verilerinden alınan bilgilere göre havası en temiz şehir de Bursa oldu. Sanayi şehri olarak bilinen ve birçok sanayi kuruluşunun ilk tercih ettiği şehirlerden birisi olan Bursa'da hava kalite endeksi 10 olarak ölçüldü.
İlgili 34 soru bulundu
Bursa'nın bereketli topraklarından çıkan meyve ve sebzeler Türkiye'nin en prestijli ürünleridir. Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa.
Bursa doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra termal turizm açısından da ülkemizden önde gelen şehirlerdendir. Uludağ'ın da Bursa sınırları içerisinde yer alması, aynı zamanda doğa ve kış sporlarında aranan bir tatil ve eğlence yeri olmasını sağlamıştır.
Buna göre Bursa'nın en pahalı ilçesi 240 bin 389 TL'ye ulaşan satılık konut fiyat ortalamasıyla Nilüfer olurken, şehrin en uygun fiyatlı ilçesi ise 156 bin 376 TL ile Gemlik oldu.
Bursa'nın en lüks semtlerini de bünyesinde barındıran Nilüfer ilçesi, Bursa'nın en nezih semti hatta kimi kaynaklara göre Bursa'nın en yaşanabilir ilçesi olarak lanse ediliyor.
Ekonomik açıdan Türkiye'nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Bursa doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır.
Bursa'nın deniz kıyısında bulunan Mudanya ilçesi, sahil kasabaları, tarihi evler ve güzel plajları ile tanınır. Özellikle İstanbul'a yakınlığı ile bilinen Mudanya, hafta sonları şehirden kaçmak isteyenler için ideal bir yer.
Zemini sağlam olan Bursa'nın Hisar, Muradiye, Dobruca ve Nilüfer Üçevler bölgeleri, zeminin kayalık olması nedeniyle bu depremden zarar görmemiş ve deprem uzmanları tarafından da en güvenli bölgeler olarak nitelendirildi.
Bursa denilince akla gelen ilk şey tabii ki de İskender kebabıdır. Bursa'ya özellikle İskender kebap yemek için gelenler bile olmaktadır. İskender kebabın yanı sıra cantık, İnegöl köfte ve pideli köfte de adından söz ettiren lezzetlerdendir.
Bursa'nın en kalabalık ve metropol ilçesi olarak dikkat çeken Osmangazi, Bursa'nın merkezidir. Osmanlı Devleti'ni kuran Osman Bey'den adını alan Osmangazi'nin en bilinen yönlerinden biri olarak Uludağ gözler önündedir. İlçenin nüfusu, 881.459 kişiden oluşmaktadır.
Bursa'nın tarihi yerlerini ve merkezi keşfetmek için en iyi dönem: İlkbahar ya da sonbahar ayları. Ramazan'a denk gelmediği sürece yaz başında da gidilebilir.
Doğru kullanımı Bursalılar şeklinde olmalıdır.
Marmara Denizi'nin güneyinde yaklaşık 135 kilometre uzunluğunda kıyısı bulunan Bursa'da; Karacabey, Mudanya ve Gemlik ilçelerinde geniş doğal kumsallar ile İznik ve Uluabat (Apolyont) gölleri kıyılarında güzel plajlar bulunmaktadır.
Bursa'nın meşhur "Duvalı" tatlısı
Bu farklı kebap Bursa'da çok dikkat çeker ve İskender Efendi'nin “dönen kebabı” olarak adlandırılır. Uludağ yaylalarındaki otlar ve kekik ile beslenen koyun ve kuzu etleri ile hazırlanan kebap, yoğurt, domates sosu ve tereyağı ile tatlandırılarak Bursa ile özdeşleşmiş marka yemek olmuştur.
Bursa'ya özgü hediyelik olarak ipek kumaş, havlu, temalı biblolar, kupalar, anahtarlıklar ve yiyecek ürünler olarak magnetler, reçel, kestane, şeftali gibi çeşitleri bulabilirsiniz. Bursa hatırası hediyelik eşyalar olarak bunları tarihi çarşıdan veya dükkanlardan alabilir sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Titiz bir emekle ilmek ilmek işlenmesi, yumuşacık dokusu ve bir ömür boyu size eşlik edebilecek kalitesi, her daim Bursa havlu ve diğer havlular diye bir ayrımın oluşmasına neden olmuştur. En özel misafirleriniz için banyolarınızı Bursa Havlu ile süsleyebilirsiniz.
Bursa, şeftalisiyle ünlü bir şehirdir. Bursa'da çok farklı türleri yetişen şeftali, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Dünyaya Çin´den yayıldığı düşünülen şeftali uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü olarak görülür.
Bursa İl Nüfusu: 3.214.571 (2023 sonu). İlin yüzölçümü 10.811 km2'dir. İlde km2'ye 297 kişi düşmektedir. (Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe: 5950 kişi ile Yıldırım'dır.) 6 Şubat 2024 TÜİK verilerine göre 17 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1061 mahalle bulunmaktadır.
Üç üniversitenin Bursa'daki aktif fay hatları üzerine yaptığı ortak çalışmada, daha önce haritalarda yer almayan 95 kilometre uzunluğunda Kayapa'dan Yenişehir'e uzanan aktif bir fay hattı keşfedildi. Kayapa-Yenişehir Fayı olarak adlandırılan fay, olası senaryolara bakıldığında 7,3 büyüklüğünde bir deprem üretebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri