Burun estetiği operasyonu sonrasında cildiniz oldukça hassas oluyor. Bu sebeple kullanacağınız temizleme ürünlerinin hassas ciltlere özel olarak üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Sabun içermeyen yüz temizleyicilerle cildinize baskı uygulamadan pamuk pedlerle silmenizi öneririz.
Özellikle burun bölgesi düzenli peeling yapılarak temizlenmelidir. Uygulama sırasında çok sert ürünler kullanılmamalıdır. Peelingin bölgeye parmak uçlarıyla nazik hareketlerle uygulanması daha uygundur. Bu süreçte yağlanmayı azaltmak için nemlendirici ürünler kullanmaya ara verilebilir.
Yüzünüzü yıkamanız ve duş almanız önerilmektedir. Bu sırada alçı bandajın ve atelin ıslanmamasına özen göstermeli ve bunları çıkardıktan sonra yüzünüzü yıkamalısınız. Kullandığınız temizleyicinin pürüzsüz olmasına dikkat etmelisiniz. Bir süre cildiniz hassas olacaktır.
Normal şartlar altında ameliyattan 1 gün sonra vücudunuzun tamamını yıkayabilirsiniz, ancak saçlarınızı tıpkı kuaför salonlarındaki gibi başınızı geriye atarak yıkamalısınız. Çünkü ameliyat sonrasında burnunuza konulan plastik alçı ya da flasetlerin ciltten ayrılmaması için suyla temas etmemesi önemlidir.
Operasyonun ardından ilk birkaç hafta, burun temizliği için özel olarak verilen su ile temizlik yapılmalıdır. Burun delikleri, temizlik esnasında ovalanmamalıdır. Burun silmekten de kaçınılmalıdır. Burun temizliği, tamponların çıkmasının ardından kulak temizleme çöpünü, su ile ıslatarak günde birkaç kez yapılabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Rinoplasti ameliyatlarında genel olarak ilk hafta bakımı tedirgin edici olabilir sonrasında sadece burun içine biriken salgıların izotonik su ile temizlenmesi, aşırı kuruma olursa nemlendirici ilaçlar kullanılması önerilir.
Gece yatmadan önce her iki burun deliğinize nohut büyüklüğünde krem sıkıp kuvvetlice içinize doğru çekin. Sabah kalktığınızda burnunuzu sıkmadan hafifçe sümkürerek temizleyin. * Ameliyattan sonra 6-12 hafta koku almanız eskisi gibi olmayabilir. Kendiliğinden normale dönecektir.
Ameliyatın ilk 1 yılındaki asimetrik görünüm:
İlk 10 günde bu asimetri hastayı çok rahatsız edebilir. Ancak aylar geçtikçe burun iyileşir ve ödemleri iner. Sonuç olarak burun delikleri giderek simetrik bir görünüm alır. Ayla geçtikçe hastalar daha mutlu olur.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır. 1. aydan sonra rahatlıkla yan yatabilirsiniz. İyileşmenize göre değişebilmekle beraber, titanyum çerçeve ve organik cam içeren hafif gözlükleri 1 ay, daha ağır gözlükleri ise 3 ay civarında kullanabilirsiniz.
Burun İçi Yaraların Geçme Süresi
Genellikle burun ameliyatı sonrasında oluşan burun içi yaraların iyileşme süreci 7 veya 14 gün arasında tamamlanır.
Burundaki ödem en hızlı nasıl atılır? Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Burun estetiği sonrası makyaj yapmaya 7. günde başlanabilir. Burun estetiği sonrası kaş aldırma işlemlerinizi de 10. günden itibaren yaptırabilirsiniz.
Burun ucu şişliği yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Ameliyattan sonra, enfeksiyondan korunmak için 1 ay denize-havuza girmemeniz önerilir. 2 ay gözlük kullanılmaz (güneş gözlüğü dahil), 2 ay güneşten korunmak gerekir. Bunun için şapka takmak veya doğrudan güneşe çıkılacağı zaman yüksek faktörlü güneş koruyucu (50+ faktör) kullanmak gerekir.
Burun estetiği ameliyatı sonrası burun cildinizde siyah noktalar artabilir bunun en önemli nedeni 2 hafta kapalı kalan bandajlar nedeniyle yeterli cilt temizliği yapılamamasıdır. Bu siyah nokta şikayetleri için Plastik Cerrahınız size uygun temizleme jelleri ve kremler önerecektir.
Burun Estetiği sonrasında yüz değişir mi? Burun Estetiği sonrası yüzde hafif şişlikler olması normaldir. Burun ve çevresindeki ciltte değişiklikler olabilir. Sebasöz bezlerin salgılarında artış olabilir cilt yağlı görünebilir, Sivilcelerde artış olabilir.
Burun estetiği sonrasında kişinin anatomik yapısına bağlı olarak eğrilikler yeterince düzelmeyebilir veya iyileşme döneminde buruna konulan destek kıkırdaklarının ermesi nedeniyle ameliyattan bir süre sonra hafif yamulmalar meydana gelebilir.
İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır. Bu nedenle hastaların burun estetik ameliyatı sonrasında sabırlı olması ve ilk 1 sene çok dikkat etmesi gerekmektedir. Küçük operasyonlar 9. aydan sonra da son görünümüne kavuşabilir.
Burun Estetiği Sonrası Şekil Ne Zaman Oturur? Burun ucu şişliği iyileşme süreci doktorunuzun kullanmış olduğu tekniğe bağlı olup yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Cerrahi Tekniklerle Burun Ucu Düşmesi Önlenebilir
Burun ucu düşmesini önlemek için birçok ameliyat tekniği mevcuttur. Burun ucu düşmesi riski fazla olan hastalarda bir miktar daha kalkık ve burun ucu desteği daha fazla olan burunlar yaparak bu durumun çok büyük oranda önüne geçebilmekteyiz.
Kalın deriye sahip olan kişilerin burun bölgesinde daha fazla yağlanma görülür. Aynı zamanda bu kişilerin burun delikleri de normalden geniş bir yapıya sahiptir. Kalın derili bir burna sahip olduğunuzu anlamak için burun bölgesinde yağlanmadan ve delik yapısından yola çıkabilirsiniz.
Estetik Burun Ameliyatı Sonrası Yan Yatmak
Aynı zamanda erken dönemde yan yatılması halinde burunda daha fazla şişlik ve göz kapaklarının altında morluk oluşacaktır. Bu nedenle ilk bir hafta baş yüksekte olacak biçimde sırt üstü yatmak doğru bir yatıl pozisyonu olacaktır.
Genellikle günde 1 veya 2 defa uygulanır. Uygulama sıklığı konusunda doktorunuzun tavsiyesine uyunuz.
Burnunuzu her temizlediğinizde bir burun deliğini tutun ve burnunuzu mendilinize hafifçe sümkürün. Bu yöntem gürültülü bir burun sümkürmesi kadar etkilidir, mukusu temkinli bir şekilde burundan çıkarır ve başkalarının duyularını korur. Öte yandan, yüksek ve tiz bir ses çok fazla basınç oluştuğu anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri