Burun estetiği ameliyatından sonra burun ucunda kalkıklık ve şişlik oluşması sık rastlanan bir durumdur. Fakat, bu durum hastanın anatomik yapısına ve cerrahi tekniklere bağlı olarak değişiklik gösterir. Burun ucundaki kalkıklık genellikle 1 ile 3 ay içinde azalmaya başlar, ancak tamamen düzelmesi daha uzun sürebilir.
Soylu, şöyle devam etti: Her hekim kullandığı tekniğe bağlı olarak genellikle ameliyatta burun ucunu hedeflenenden biraz daha kalkık yapar ki, iyileşme sürecindeki bu düşme, normal pozisyonda sonlansın. Bu düşme miktarı uygulanan tekniğe göre değişkenlik gösterir ve bu beklenen bir durumdur.
Genellikle burun estetiği sonrası burun ucunun kalkık olduğu dönem 2 ila 4 hafta arasında değişebilir. Ancak tam iyileşme ve sonuçların görünmesi daha uzun bir süre gerektirebilir. Tam iyileşme ve sonuçların net bir şekilde ortaya çıkması için birkaç ay hatta bir yıl kadar zaman geçmesi gerekebilir.
Bu süreçte hastaların çoğu burnun yumuşak dokularının iyileşmesini ve ödemlerin azalmasını beklemelidir. Burun ucu sertliği ameliyattan sonra ortalama olarak 3-6 ay arasında değişebilse de tamamen geçmesi bazı durumlarda 1 yıla kadar sürebilir.
Ancak müdahale ne olursa olsun (burun küçültme hariç) burun küçülmez. Hastalar bazı durumlarda küçülme yanılgılarına kapılabilir. Örneğin burun ameliyatı olduktan sonra ödemin gözle görülür oranı bir ay içerisinde son bulacaktır. Lakin küçük bir kısmının da geçmesi için ikinci ayını tamamlaması gereklidir.
İlgili 22 soru bulundu
Kalın derili kişilerde ise iyileşme süreci yaklaşık 1.5-2 yıl olmaktadır. İyileşme sürecinin tamamlanması ile burun şeklinin son hali ortaya çıkmış olur.
Burun ameliyatı sonrası burun şekli 1. ayda büyük oranda (%70) belli olur. Ancak burun şeklinin tamamen görülebilmesi için ince derili burunlarda 6-12 ay kalın derili burunlarda ise 2 yıla kadar beklenilmesi gerekmektedir.
Burun ameliyatı sonrasında burnun iç katmanları arasında bir iyileşme dokusu (skar) oluşur. Bu doku ilk başta serttir ve dokuda çekintilere, özellikle burun kanatları arasında minör asimetrilere sebep olabilir. Skar dokusu 9-12 ay içinde oldukça incelir ve yumuşar.
Bu konuda kesin karar vermek için en az 6 ay beklemek ve burun şeklini iyice gözlemlemek gerekmektedir.
Burun iç katmanları arasındaki iyileşme dokusu, ameliyattan sonra oldukça serttir. Özellikle burun kanatları arasında minör asimetriler söz konusu olabilir. Bu yara dokusu 12 ay içerisinde iyileşmeye ve yumuşamaya başlar.
Aylar geçtikçe burun giderek güzelleşir. Ancak tam tersine sorun çıkacak ise burunda eğilme, düşme, çökme gibi sorunlar oluşacak ise bunlarda ilk aylarda kendini gösterir. Eğer 12-15 ay (cilt yapısına göre değişir) süre geçmiş ise ve her şey yolunda ise ilerleyen yıllarda burunda değişiklik oluşmaz.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Eğer sorun burun ucu kıkırdaklarının yapısal olarak deri örtüsünü taşıyamayacak düzeyde zayıf olması ise burun ucu kıkırdakları “strut” adını verdiğimiz kıkırdak destek greftleri ile güçlendirilmelidir. Eğer kıkırdaklar uzun kaldı ise kısaltılmalıdır.
Eğer ameliyatınızın üzerinden 6 haftadan kısa süre geçti ve burnunuz size çok kalkık geliyorsa hiç endişelenmeyin muhtemelen önünüzdeki haftalarda bu durum kendiliğinden düzelecektir.
En iyi şekilde bakılması ve iyileşme sürecine çok dikkat edilmesi sayesinde burun estetik ameliyatından sonra 1 sene içerisinde toparlanır. Yani en son görüntünün net bir şekilde anlaşılabilmesi için 1 yıl cevabını vermek doğru olacaktır.
Ameliyat sonrası dokuların gerginliğinin, sertliğinin yeterli olmamasından kaynaklanan burun ucunun yer değiştirmesi söz konusudur. Burun ucu bu yüzden düşer.
Estetik sonrası burun ucu düşer mi sorusunun yanıtı evet olsa da; düzeltilebilir bir sorun olduğunu unutmamak ve bu durum nedeniyle umutsuzluğa kapılmamak önemlidir.
Düşük Burun Ucu ve Kabalığı
İdeal ucunun kalkıklığı bayanlarda (105)/(110) derece erkeklerde (95) derecedir. Burnun düşük olması hem estetik olarak güzel durmamakta hem de burnu daha uzun göstermektedir.
Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir. Burun şişlikleri inmesi süreci bakımından en önce göz çevresi iyileşir.
Burun estetiği sonrası üst dudak hareketsizliği nadir bir durumdur, ancak oluşabilecek potansiyel komplikasyonlardan biridir. Bu durum, yüz sinirlerinin hasar görmesi veya baskı altında kalması nedeniyle ortaya çıkabilir.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Burun estetiği ameliyatı sonrası burunda çöküntü oluşmasının sebebi nedir? Burun estetiği ameliyatı sonrasında iyileşme aşaması, özellikle ve ilk etapta 10 gün daha sonrasında 2 ay, sonraki aşama 6 ay ve burnun artık tamamen gücünü kazandığı, kemik ve yumuşak dokuların oturduğu 1 yıl olarak sınırlanmaktayız.
Burun ameliyatı olan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konu burun yapısına alınan travmalardır. Küçük el çarpmaları ya da el çarpmaları gibi hafif darbeler burun yapısında bozulmaya sebep olmaz. Ancak buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, darbe alma vb.) burnun şeklini bozulmasına sebep olabilir.
Başarısız bir burun estetiği sonrası, aşağıdaki belirtiler ve semptomlar olabilir: Estetik Değişiklikler: Burun şeklinde beklenenden farklı veya hoş olmayan değişiklikler görülebilir. Bu, burun ucu asimetrisi, çökme, burun ucunda veya köprüsünde çıkıntılar veya düzensizlikler gibi sorunları içerebilir.
Genel olarak yüze baktığımızda burun, yüz özellikleriyle orantılı, güzel ve uyumlu görünen, burun kanatları çok geniş olmayan, burun ucu, sırt gibi kısımları olan ideal burundur. burnun kendisi birbirini tamamlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri