Burun ucunun duyarlılığı 1 – 6 ay arasında geri döner. Ancak hastaların yüzde 1'lik oranında burun ucunun bazı bölgelerinde hissizlik kalabilir. Burun ucu sertliği ise genellikle 4 – 6 ay içinde geçer. Burun ucu ameliyatından sonra silikon kullanılmaz.
Burun ucu sertliği burun estetiği ameliyatı veya burun ucu estetiği ameliyatı sırasında burun ucunun kalıcı olarak şeklinin bozulmaması için bu bölgenin kıkırdaklarının güçlendirmesi amacıyla yerleştirilen ekstra kıkırdak greftlerinin ve dikişlerin neden olduğu bir durumdur.
Burun iç katmanları arasındaki iyileşme dokusu, ameliyattan sonra oldukça serttir. Özellikle burun kanatları arasında minör asimetriler söz konusu olabilir. Bu yara dokusu 12 ay içerisinde iyileşmeye ve yumuşamaya başlar.
Burun ucu şişliği yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Burun ucu düşmesi, kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olmaktadır. Burun estetiği sonrası burun ucu düşer mi sorusunun yanıtı da evet olacaktır.
İlgili 25 soru bulundu
Kalın derili kişilerde ise iyileşme süreci yaklaşık 1.5-2 yıl olmaktadır. İyileşme sürecinin tamamlanması ile burun şeklinin son hali ortaya çıkmış olur.
Ameliyat yerinde gerginlik olması, yabancı cisim bulunması, enfeksiyon eşlik eden olaylar, yaş, obezite, sigara kullanımı, bağışıklık sistemi ve yara iyileşmesini bozan ilaç ve tedaviler, karın içi basıcı artıran öksürük, kabızlık, ağır kaldırma gibi faktörler fıtık sebebi olabilir.
Masajın en etkili olduğu dönem ameliyattan sonraki ilk 6 aydır.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır. 1. aydan sonra rahatlıkla yan yatabilirsiniz. İyileşmenize göre değişebilmekle beraber, titanyum çerçeve ve organik cam içeren hafif gözlükleri 1 ay, daha ağır gözlükleri ise 3 ay civarında kullanabilirsiniz.
Ameliyatın ilk 1 yılındaki asimetrik görünüm:
İlk 10 günde bu asimetri hastayı çok rahatsız edebilir. Ancak aylar geçtikçe burun iyileşir ve ödemleri iner. Sonuç olarak burun delikleri giderek simetrik bir görünüm alır. Ayla geçtikçe hastalar daha mutlu olur.
Burnun tam iyileşmesi ve son şeklini alması ince derili burunlarda 6 ile 12 ay, kalın derili burunlarda 1 ile 2 yıl kadar sürebilir.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Kalın deriye sahip olan kişilerin burun bölgesinde daha fazla yağlanma görülür. Aynı zamanda bu kişilerin burun delikleri de normalden geniş bir yapıya sahiptir. Kalın derili bir burna sahip olduğunuzu anlamak için burun bölgesinde yağlanmadan ve delik yapısından yola çıkabilirsiniz.
Burun dudak açısının 120 derecenin üzerinde olduğu zaman “Aşırı yukarıya kalkık” dediğimiz durum söz konusudur. Bu nadir bir durumdur, rinoplasti beklentisi ile gelen kişilerde genellikle bu durumun tersi ile karşılaşırız yani burun ucu düşüklüğü söz konusudur.
Göz kapaklarının alt kısmında burna doğru hafif hareketler ile yapılan masaj basınç uygulamadan hafif bir şekilde burun üzerine doğru kaydırılır. Ancak burun ile temas ederken tahriş etmeyecek şekilde sürtünmemeye özen gösterilir. Sürtünmeyi azaltmak ve daha rahat uygulama için nemlendirici krem kullanılmalıdır.
Ödem, cerrahiden hemen sonraki aylarda sertliğin en yaygın nedenidir. Yara dokusu oluşması iyileşme meydana gelse de bu kadar hızlı yok olmayabilir. Bu da cilt sertleşmesine neden olan bir başka durumdur. Bu iki durum, genellikle burnu zaten kalın ciltli olan hastalar için daha büyük bir sertlik hissi yaratmaktadır.
Burun içine bir antibiyotik merhem uygulayın. Ödem çözücü olarak 1. haftadan itibaren maydanoz suyu, yeşil çay ve ananas suyu içebilirsiniz. Lenfatik masaj uygulayarak vücuttaki aşırı sıvıları azaltmaya ve iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olabilirsiniz.
Bu operasyon sonrası gerçekleşen ödemin, azalmasına ve lenf dolaşımını hızlanmasına yardımcı olması adına burun masajı önemlidir.
Yatma Şekli. Burun estetiği sonrası ilk iki hafta yüksek yastıkta ve sırt üstü yatmaya özen gösteriniz. Daha sonra yan yatabilirsiniz. Yüz üstü yatmak için 3 ay bekleyiniz.
Burun estetiği sonrasında kişinin anatomik yapısına bağlı olarak eğrilikler yeterince düzelmeyebilir veya iyileşme döneminde buruna konulan destek kıkırdaklarının ermesi nedeniyle ameliyattan bir süre sonra hafif yamulmalar meydana gelebilir.
Masajlar burun kemiğini inceltemez, burun etini inceltemez, burun kemiğini şekillendiremez, burun etini şekillendiremez. Bu tür içeriklere itibar göstermeyiniz. Bir uzvu – organı küçültebilecek tek seçenek cerrahi girişimlerdir. Tıp biliminde etkisi kanıtlanmış herhangi bir burun küçültücü masaj yoktur.
Her cerrahi müdahale sonrasında bekleneceği gibi, yaranızda hafif sertlik, hassasiyet ve yara çevresinde sınırlı morluklar veya şişkinlikler olabilir; lütfen telaşlanmayınız!
Ameliyat bölgesinde giderek artan ağrı, kızarıklık, hassasiyet ve akıntı gibi sorunlar da enfeksiyon belirtisi olabilir ve mutlaka doktorunuzun bilgilendirilmesi gereken durumlardandır.
Dikişler genellikle yapıştırmalı veya gizli dikişli olduğu için alınmasına gerek yoktur. Dikişler var ise genellikle kendiliğinden erirler. Dikişlerin kaşınmaya başlaması iyileşmenin belirtisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri