Yetişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda: İhtiyaca göre günde 2-3 kez, her bir burun deliğine 1 defa püskürtünüz. Son püskürtmeyi yatmadan kısa bir süre önce yapmanız önerilir. Günlük toplam uygulama sayısı 3'ü geçmemelidir.
Kısa süre kullanılması gereken burun spreyleri hızlı etki eder ve dakikalar içerisinde burundaki tıkanıklık hissini giderir. Günde 3-4 defadan fazla önerilmez" dedi.
Dekonjestan burun spreyleri 5 gün , günde 3-4 defa 1-2 puf kullanılabilir.
2–12 yaş aralığındaki çocuklarda yetişkin kontrolünde kullanılabilir. Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde aşağıdaki dozlarda kullanınız: 2–6 yaş aralığındaki çocuklarda: Günde 1–2 kez, her bir burun deliğine 1 defa püskürtülür; günlük toplam uygulama sayısı 2'yi geçmemelidir.
İşaret ve orta parmağınızı aşağıya doğru bastırdığınız sprey ilacı burun deliğinize püskürtmüş olacaktır. Püskürtmeyi yaptığınızda burnunuzdan soluk alın ve ağızdan soluğunuzu bırakın. Aynı işlemi diğer burun deliğiniz için tekrarlayın. Spreyi kullandıktan sonra 5-10 dakika kadar bir süre burnunuzu sümkürtmeyin.
İlgili 45 soru bulundu
Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde aşağıdaki dozlarda kullanınız: Yetişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda: İhtiyaca göre günde 2-3 kez, her bir burun deliğine 1 defa püskürtünüz. Son püskürtmeyi yatmadan kısa bir süre önce yapmanız önerilir.
Antihistaminikler: Antihistaminik ilaçlar, “Alerjik burun tıkanıklığına ne iyi gelir?” sorusunun etkin bir cevabı olabilir. Burun tıkanıklığına alerjiler sebep oluyorsa antihistaminik ilaçlar kullanılabilir. Antihistaminikler burun tıkanıklığı dışında diğer alerji semptomlarını da hafifletebilir.
Günde 3 defadan fazla kullanılmamalıdır. Yinelenen kullanımdan önce birkaç günlük tedavisiz bir dönem geçmelidir. Burun mukozası atrofisi riski nedeni ile ilaç, kronik rinitte yalnızca tıbbi gözetim altında kullanılabilir. İLİADİN® için belirlenmiş tek bir doz, günde 3 defadan daha fazla uygulanmamalıdır.
Tuzlu Su ile Burnu ve Boğazı Rahatlatmak
Tuzlu su burun ve boğazda biriken mukusun çözülmesine ve tıkanma hissinin azalmasına yardımcı olur. Grip sırasında oluşabilen burun ve boğaz tıkanıklığına karşı burnu tuzlu su ile yıkamak ve tuzlu su ile gargara yapmak oldukça işe yarar.
Avrupa İlaç Ajansı, uzun süreli kullanımda gelişebilecek risk nedeniyle osteoporoz (kemik erimesi) tedavisinde kullanılan, kalsitonin içeren tüm burun spreylerin ruhsatlarının askıya alınması ve piyasadan kaldırılması kararını aldı.
Sinüzit Tedavisi
Bu amaçla serum fizyolojik içeren spreyler en uygun ajanlardır. Ağızdan ya da iğne şeklinde verilen antibiyotiklerle önüne geçilemeyen bakteriyel taşıyıcılık durumlarında bu solüsyonlara antimikrobial ajanlar (Basitrasin 250.000 u/L ya da Gentamisin 160mg/L) eklenebilir.
Burnunuzu her temizlediğinizde bir burun deliğini tutun ve burnunuzu mendilinize hafifçe sümkürün. Bu yöntem gürültülü bir burun sümkürmesi kadar etkilidir, mukusu temkinli bir şekilde burundan çıkarır ve başkalarının duyularını korur. Öte yandan, yüksek ve tiz bir ses çok fazla basınç oluştuğu anlamına gelir.
Ancak bu spreyler 7-10 günden fazla sürekli kullanılırsa, hem burun tıkanıklığını giderir, ancak arkasından kendisi burun tıkanıklığına yol açar. Hasta bunu bilmediğinden giderek daha fazla ve daha sık kullanmak zorunda kalır. Hasta artık burun spreyine bağımlı hale gelmiştir.
Akut sinüzite bakterilerin sebep olduğu durumlarda ise antibiyotik kullanımı gerekebilir. Kronik sinüzit tedavisinde ise antibiyotikler ve burun spreyleri(steroid) en önemli ilaçlardır. Ancak kronik sinüzitin tedavisi için tek bir tedavi planı mevcut değildir.
Burun eti şişmesi tuzlu su sayesinde tedavi edilebilir. Tıpkı elma sirkesi gibi tuzlu su da burun içindeki bakterileri yok eder. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla her gün burnunuzu düzenli olarak temizleyin.
Burun spreylerini uzun süre kullanmamak gerekmektedir. İçerdiği birtakım kimyasal maddeler, uzun vadede vücudunuzun doğal dengesini bozmakta ve spreysiz rahat edememe durumunu yaratmaktadırlar. Burun tıkanıklığına sebep olan hastalık (alerjiler, saman nezlesi, sinüzit vb.)
Nutrisea Okyanus Suyu Burun Spreyi 100 ml Kullanım önerisi: Günde 2-3 kez uygulanabilir. Her burun deliğine 1 veya 2 sprey uygulanır. İÇİNDEKİLER: 40 ml. deniz suyu, saf su q.s 100ml Koruyucu içermez. İtici azot gazı içermez.
Hafif nefes alınarak baş normal pozisyona getirilir. Nasal steroidlerin en sık görülen yan etkileri nazal irritasyon (burunda tahriş) ve hafif burun kanamasıdır. Bazı hastalarda ilacın boğaza kadar çekilmesine bağlı boğazda irritasyona (tahrişe) neden olabilmektedir.
Alerjik Rinit, burun mukozasının (burun iç yüzünü örten zarın) enflamasyonu (ödemi - enfeksiyona bağlı olmayan iltihabı) olarak tanımlanır. Burunda kaşıntı, hapşırık, sulu burun akıntısı ve burun tıkanıklığı ile karakterizedir. Baş ağrısı, koku alma bozukluğu ve konjuktivit gibi bulgular da eşlik edebilir.
Alerjik reaksiyonlara bağlı burun mukozası şişmeleri diğer sık görülen tıkanıklık nedenidir. Alerjik nezlesi olan hastalarda tıkanıklığın yanı sıra burunda kaşıntı, hapşuruk ve sulu, berrak burun ve geniz akıntısı da bulunmaktadır.
Uzun süreli burun tıkanıklığı genellikle burun orta direğinin eğriliği (Deviasyon), burun eti (Konka) büyüklüğü, Geniz eti büyümesi, nazal polip( alerji veya sinüzit kaynaklı olabilir), Kronik sinüzit yıllardan beri olan burun tıkanıklığının bir sebebi olarak karşımıza çıkabilir.
Burun tıkanıklığı, burun dokularını tahriş eden bir etkenden kaynaklanabilir. Soğuk algınlığı, grip veya sinüzit gibi enfeksiyonlar ve alerjiler burun akıntısının ve burun tıkanıklığının yaygın nedenleridir. Araba egzozu gibi burnu tahriş edici durumlarda burun tıkanabilir.
Gece burun tıkanıklığının nedenleri arasında alerjiler, soğuk algınlığı, sinüzit, burun polipleri veya deviasyon gibi faktörler yer alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri