Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır. Bu nedenle hastaların burun estetik ameliyatı sonrasında sabırlı olması ve ilk 1 sene çok dikkat etmesi gerekmektedir. Küçük operasyonlar 9. aydan sonra da son görünümüne kavuşabilir.
Burun ameliyatı sonrası burnun yüze oturması en az 6 ayı almaktadır. Ödemler yavaşça azalır ve yüzün şekli gün geçtikçe oturur.
Burun ödemi ilk zamanlarda burunun görüntüsünü gizleyebilmektedir. Ancak ne kadar ödem olursa olsun hastalarımız burun şeklini rahatlıkla görebilmektedirler. Tüm şikliklerin azalması 6-7 ayı bulurken nihai sonucun bir yıl içerisinde netleşeceği unutulmamalıdır.
Ameliyat sonrasında ödem ve şişliklerin azalması önemlidir. Genellikle 1-3 hafta arasında bu durumlar belirgin derecede düzelir. Bununla birlikte rinoplasti sonrası burun ucu şişliği ve ödemlerin tamamen geçmesi için 3 ile 6 ay arası bir süre gerekebilir. Bu süre zarfında burun şekli daha net hale gelir.
İlgili 37 soru bulundu
Burun estetiği sonrası burnun şeklinin tam oturması ortalama 1 yıl kadar sürmektedir.
Burun ucunun duyarlılığı 1 – 6 ay arasında geri döner. Ancak hastaların yüzde 1'lik oranında burun ucunun bazı bölgelerinde hissizlik kalabilir. Burun ucu sertliği ise genellikle 4 – 6 ay içinde geçer. Burun ucu ameliyatından sonra silikon kullanılmaz.
Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir. Burun şişlikleri inmesi süreci bakımından en önce göz çevresi iyileşir.
Burun Ameliyatı Sonrası Burun Ucu Şişliği Ne Zaman Geçer? Burun Estetiği Sonrası Şekil Ne Zaman Oturur? Burun ucu şişliği iyileşme süreci doktorunuzun kullanmış olduğu tekniğe bağlı olup yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Burun estetiği sonrasında kişinin anatomik yapısına bağlı olarak eğrilikler yeterince düzelmeyebilir veya iyileşme döneminde buruna konulan destek kıkırdaklarının ermesi nedeniyle ameliyattan bir süre sonra hafif yamulmalar meydana gelebilir.
Ancak bu olumsuz durumlar çok nadirdir. Burunda çıkan kemerler neredeyse her zaman düzelir. Özetle; burun estetiğinde sizi üzen tüm sorunlar aylar geçtikçe kaybolur. En az 1 yıl beklemeden son kararınızı vermeyin.
Bu operasyon sonrası gerçekleşen ödemin, azalmasına ve lenf dolaşımını hızlanmasına yardımcı olması adına burun masajı önemlidir.
Burun büyümesi ne zamana kadar devam eder? Burun yüzün gelişimini en son tamamlayan bölgedir. Burun büyümesi ortalama 18 yaşına kadar devam eder. Bazılarımızda daha erken, bazılarımızda ise daha geç tamamlanabilen değişken faktörlerden etkilenen bir durumdur.
Masajın en etkili olduğu dönem ameliyattan sonraki ilk 6 aydır.
Burun estetiği ameliyatından sonra, 1 ay süresince şişlik ve morluklar azalacak ve burun şekli belirginleşecektir. Ameliyat sonrası atel ve dikişler çıkarılacak, ancak tam iyileşme gerçekleşmemiş olabilir. 6 ay sonra ise şişlikler büyük ölçüde azalacak ve burun şekli daha da netleşecektir.
Ameliyattan sonra en az bir hafta burnunuzu sümkürmeyin, ideali bir-iki ay dikkatli sümkürmektir. Sümkürmek yerine burun yıkama sularını (serum fizyolojik veya okyanus suyu) kullanın.
Burun dudak açısının 120 derecenin üzerinde olduğu zaman “Aşırı yukarıya kalkık” dediğimiz durum söz konusudur. Bu nadir bir durumdur, rinoplasti beklentisi ile gelen kişilerde genellikle bu durumun tersi ile karşılaşırız yani burun ucu düşüklüğü söz konusudur.
Burun ameliyatı sonrasında üst dudak hareketsizliğinin geçmesi 2 hafta kadar sürebilir.
Burun ameliyatı olan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konu burun yapısına alınan travmalardır. Küçük el çarpmaları ya da el çarpmaları gibi hafif darbeler burun yapısında bozulmaya sebep olmaz. Ancak buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, darbe alma vb.) burnun şeklini bozulmasına sebep olabilir.
Burun estetiği sonrası masaj günde 2-3 kez, birkaç dakikayı geçmeyecek şekilde uygulanırsa daha yararlıdır. Agresif masajlar şişliğin artmasına yol açabilir ve önerilmez.
Ameliyat sonrası kanamayı önlemek ve burnun şekline içeriden destek vermek için 2-3 gün tampon uygulanabilir. Ayrıca burnun şeklini muhafaza etmesini sağlayan özel bantlar ve plastik atel 7-10 gün boyunca kullanılabilir.
Burun içi yaraların geçme süresi, kişinin ameliyat türüne, cerrahi tekniklere, vücut yapısına ve ameliyat sonrası bakımına bağlı olarak değişebilir. Genellikle burun ameliyatı sonrasında oluşan burun içi yaraların iyileşme süreci 7 veya 14 gün arasında tamamlanır.
Ödem, cerrahiden hemen sonraki aylarda sertliğin en yaygın nedenidir. Yara dokusu oluşması iyileşme meydana gelse de bu kadar hızlı yok olmayabilir. Bu da cilt sertleşmesine neden olan bir başka durumdur. Bu iki durum, genellikle burnu zaten kalın ciltli olan hastalar için daha büyük bir sertlik hissi yaratmaktadır.
Burun ucu asma ve kıkırdak desteği oluşturmak da burun ucu estetiği sırasında yapılan işlemler arasındadır. Burun ucunun düşmesi burun estetiği ameliyatı sonrasında ortaya çıkmışsa; yeni bir operasyondan önce burnun yeni şeklini tam olarak alması amacıyla 10 – 12 ay kadar beklenmesi önemlidir.
Burun derinizi işaret parmağınız ve baş parmağınızla üstten hafifçe tuttuğunuzda cildin altında bir katman daha hissediyorsanız ve eliniz yağlanıyorsa, bu da cildinizin kalın olduğunu gösterir. Son olarak burun kanatları etli ve yuvarlak görünüyorsa kalın ciltten söz edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri