İdrar söktürücü ve kan sulandırıcı etkilerinden dolayı kiraz sapı çayı günde en fazla bir bardak ile sınırlandırılmalıdır. Bundan daha fazla kiraz sapı çayı tüketimi zararlı olabileceğinden önerilmemektedir.
Aşırı tüketilen kiraz sapı çayı vücuttan su atımını hızlandırarak dehidratasyona neden olabilir. Vücudun sıvı ve elektrolit dengesinin bozulması başta böbrekler olmak üzere sindirim sitemi ve dolaşım sisteminde hasarlara yol açabilir. Özellikle kan sulandırıcı etkisi nedeniyle uzun süre tüketimi kanamayı artırabilir.
Özellikle zayıflamak, ödem atmak ve kilo vermek amacı ile kiraz sapı çayı tüketiyorsanız uzmanların tavsiyesi aç karnına tüketilmesidir. Kiraz sapı çayı 1 fincan sabah kahvaltısından yarım saat önce 1 fincan da akşam yemeğinden yarım saat önce olmak üzere günde 2 fincan aç karnına tüketilmelidir.
Kiraz Sapı Çayı Günde Kaç Kere İçilir? İdrar söktüren ve ödem atmayı sağlayan kiraz sapı çayı, günde en fazla 1 bardak aç karnına tüketilmelidir. Özellikle akşam yemeklerinden önce tüketilmesi önerilir.
Bitki çaylarından biri olan kiraz sapı çayı, tüketildiğinde özellikle idrar yollarında yaşanan problemleri azaltmada etkilidir. Güçlü antioksidan özelliği ve idrar söktürücü etkisiyle birçok faydası bulunan besin, sıcak su ile birlikte kaynatılarak tüketilebilir.
İlgili 17 soru bulundu
Daha sonra tek kişilik kiraz sapı çayının hazırlanması adına 1.5- 2 su bardağı suyu, cezveye alınmalıdır. Bununla birlikte içerisine bir tutam kiraz sapı eklenerek 5 ile 10 dakika kaynatılmalıdır. Kaynatılan çay içerisinde kiraz saplarını ayırdıktan sonra çayın ılınması beklenmelidir. Daha sonra çay tüketilebilir.
Yaz aylarının sevilen meyvelerinden kirazın kendi gibi sapının da sağlığa faydaları vardır. Demlenerek tüketilen kiraz sapı doğal ödem attırıcıdır ve şişkinliği azaltmada yardımcı olur. Kiraz sapı çayı, adından da anlaşılacağı gibi kirazın sap kısımlarının kullanılmasıyla yapılmaktadır.
Gece uyumadan önce bir fincan kiraz sapı çayı içmek sakinleşmenizi, stresten uzak bir uyku çekmenizi sağlar. Ödem attırıcı özelliği sayesinde kilo vermeye büyük destek sağlar. Özellikle Ramazan aylarında susuzluğu gidermesinden ötürü tercih edilir. Sahurdan sonra içildiğinde gün içerisinde susuzluğa iyi gelir.
Kiraz sapı çayı kaynayan suda demlenir ve ılık bir şekilde içilir regl döneminde söktürücü olarak kullanılabilir. Ayrıca romatizma ağrıların veya adet ağrılarını giderici bir özelliği de bulunmaktadır.
Kiraz sapının idrar söktürücü, ödem ve toksinden arındırıcı özellikleri sayesinde zayıflattığı bilinmektedir. Çay olarak tüketilen bu besin, kilo vermeye yardımcı besinler arasında yer alır.
1 bardak içinde 1 kadar kalori mevcut.
Kaynattığımız bir su bardağı suya Yaklaşık 10-15 dal kira sapını ve isteğe bağlı birkaç dilim limonu ekliyoruz. 5 dk dinlendirip içiyoruz. Çayı sabah aç karına ve akşam yatmadan içiyoruz. İsterseniz iştah kesmek için yemeklerden önce bir su bardağı tüketebilirsiniz. Ödem atar kilo vermenize yardımcı olur.
Kiraz sapı çayının vücuda olan faydaları arasında bağırsak florasını düzenlemesi de yer alır. Sindirimi kolaylaştıran kiraz sapı çayı hem ishale hem de kabıza iyi gelir. Bu nedenle kiraz sapı çayının ishal yaptığı yanlış bir bilgidir.
Kiraz sapı çayı kaynatılmış 2 bardak suyun içerisine ortalama 20 adet kiraz sapı ekleyip biraz kaynatılarak elde edilir. Kiraz sapı aç karnına içilmesi tavsiye edilen bir çaydır. Günde 1 veya 2 kere tüketebilir.
Kiraz sapı çayını hazırlamak için ilk önce yarım litre suyu kaynatın. Daha sonra içine kiraz saplarını ilave edip 10 dakika boyunca demlenmesini sağlayın. Günlük olarak toplamda 3 bardak içeceğiniz kiraz sapı çayını aç karna tüketmekte fayda var. Kiraz sapı çayı ne kadar tüketilmeli?
İçerdiği fenolik bileşenlerin antioksidan etkileri sayesinde antiinflamatuar (iltihap giderici) etki sağlar. İdrar söktürücü etki ile antioksidan etkileri sayesinde kiraz sapı çayı idrar yolu enfeksiyonları ile mücadeleyi desteklerken böbrek sağlığını korumaya da yardımcı olur.
Kiraz sapının sakinleştirici bir etkisi bulunmaktadır. Cilt sağlığı için de etkilidir. Akne ve sivilcelere karşı mücadele eder. Böbreklerdeki kum ve taş birikimini önler.
Adet gecikmesi yaşandığında papatya ve biberiye bitkisini çay şeklinde demleyerek içmek, adet söktüren yöntemlerdendir. 1 fincan kaynamış suya, 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye koyun ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Çayınızı süzüp içebilirsiniz. Dilerseniz içerisine limon ve bal da ilave edebilirsiniz.
Kiraz saplarını kaynatmayın, sapları bardağa koyduktan sonra kaynar suyu döküp demleyin. 5 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı acılaşabilir. Ekstra C vitamini için çayı taze sıkılmış limonla tatlandırabilirsiniz.
Kiraz sapının bilinen en önemli özelliğinin zayıflatıcı ve ödem sökücü olması nedeniyle bunu deneyip bizzat tecrübe edenler olumlu gelişmeler kaydetmiştir. Fazlalık kilosundan rahatsız olan kimselerin diyetini kiraz sapı çayı ile destekleyebileceği kiraz mucizesinde kısa zamanda etkili bir şekilde kilo verebilirsiniz.
Kirazın sapında A,E,C,K vitaminleri bol miktarda bulunmaktadır. Güçlü bir antioksidan etkisine sahip olan kiraz sapı, dolaşım sistemi ve sindirim sistemine oldukça fayda sağlar. Suyun vücuttan toksinlerle beraber hızlı bir şekilde atılmasını sağlayan kiraz sapı, zayıflamak isteyenler için kullanılır.
Vücutta bulunan ödemi, yani fazla sıvıyı atmak için gün içinde su tüketimini artırmak gerekir. Günde 8 ila 10 bardak su içmek, vücuttaki ödemin atılmasında oldukça faydalıdır. Ödem çorabı giymek de ödem tedavisindeki etkili bir yöntemlerden biridir.
Gözenekleri sıkılaştırıcı etkisiyle sivilcelerinizi engelleyen kiraz kan akışını da hızlandırarak kan hücrelerinizin yenilenmesini sağlar. Aynı zamanda lifleri de gerginleştirerek sarkmaları engelleyip cildinizi pürüzsüzleştirmektedir. Kan yapıcı olan kiraz kanı artırarak yüzü solan bireyler için bire birdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri