Yumuşak doku supratip deformitesi olarak adlandırdığımız bu durum kendiliğinden düzelebilmektedir ve düzelme süresi bazı hastalarda 2 yılı bulabilir. Bu nedenle kalın ciltli hastalar en az iki yıl, ince ve normal ciltli hastalarda ise en az bir yıl sabırla beklemek gerekir.
Bu konuda kesin karar vermek için en az 6 ay beklemek ve burun şeklini iyice gözlemlemek gerekmektedir. Eğer ödem ve şişlikler indiği halde burun ucunun aşağıya doğru kaymaya devam ettiği fark edilirse revizyon rinoplasti cerrahisine ihtiyaç duyulabilir.
Burun estetiği sonrası burun ucu düşer mi sorusunun yanıtı da evet olacaktır. Burun ucu düşüklüğü burnun doğal yapısından kaynaklanabileceği gibi burun ameliyatları sırasında fazla doku çıkarılması da bu sonucun ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.
Yani insan yaşlandıkça burun ucunda bir miktar düşme olur. Bu düşme bazı kişilerde bir miktar daha fazla olur. Bunun sebebi burun derisinin kalın olması, kilo alıp verme ve yapısal olarak burun ucunun düşük olmasındandır. Bu tip durumlarda daha erken yaşta burun ucu zaten düşmeye başlar.
Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır? Burnun doğal görünümde olması gereken üst dudak ile burun ucu bölgesi arasında 90 derecelik bir açı bulunmasıdır. Bu açı küçüldüğü takdirde burnunuzun ucunu düşmüş olarak adlandırabilirsiniz. Bu durum başınıza geldiğinde yüz ifadenizden bunu anlamanız mümkün.
İlgili 34 soru bulundu
Cerrahi Tekniklerle Burun Ucu Düşmesi Önlenebilir
Burun ucu düşmesini önlemek için birçok ameliyat tekniği mevcuttur. Burun ucu düşmesi riski fazla olan hastalarda bir miktar daha kalkık ve burun ucu desteği daha fazla olan burunlar yaparak bu durumun çok büyük oranda önüne geçebilmekteyiz.
Burun Estetiği Sonrası Şekil Ne Zaman Oturur? Burun ucu şişliği iyileşme süreci doktorunuzun kullanmış olduğu tekniğe bağlı olup yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Burun ucu düşüklüğü nasıl anlaşılır? Bir kişide burun ucu ile üst dudak arasında 90 derecelik bir açı olması ideal bir burun olarak kabul edilmektedir. Burun ucunda düşüklük yaşandığında bu açı giderek küçülmektedir. Burun ucu üst dudağa doğru yaklaştığında düşme gözle görülebilecek büyüklüğe gelmektedir.
Burun ucunun düşmesi tamamen burnun doğal yapısından kaynaklanır ve burun ameliyatı sonrasında da düşebilir.
* Hapşırmak burnunuza zarar vermez. Ancak burun kanamasına neden olabilir. Çok fazla hapşırığınız gelirse gözlerinizi kapatıp başınızı hafifçe öne eğerek ve dilinizi kuvvetlice damağınıza bastırarak hapşırığınızı geçirebilirsiniz.
Burun estetiği sonrası iyileşme dış müdahale ve ilaçlar ile hızlandırılamaz. Estetik Burun Ameliyatı İyileşmesi uzun bir süreçtir, sabır zaman ister. Rinoplasti operasyonu sonrası burundaki belirgin ödem ve şişlikler 5 ile 7 günde iner.
Ameliyat sonrasında ödem ve şişliklerin azalması önemlidir. Genellikle 1-3 hafta arasında bu durumlar belirgin derecede düzelir. Bununla birlikte rinoplasti sonrası burun ucu şişliği ve ödemlerin tamamen geçmesi için 3 ile 6 ay arası bir süre gerekebilir. Bu süre zarfında burun şekli daha net hale gelir.
Burun dudak açısının 120 derecenin üzerinde olduğu zaman “Aşırı yukarıya kalkık” dediğimiz durum söz konusudur. Bu nadir bir durumdur, rinoplasti beklentisi ile gelen kişilerde genellikle bu durumun tersi ile karşılaşırız yani burun ucu düşüklüğü söz konusudur.
Elbette her bireyde böyle bir durumun yaşanması beklenemez. Öte yandan yaşı ilerlemiş bireylerde yapılan estetik ameliyatları, yağlı ve kalın derili burunlar ve yüz oranına göre burun derisi büyük olan bireylerde burun ucu düşmesi yaşanabilir.
Peki rinoplasti sonrasında burun ucunun düşmesi mümkün mü? Bu soruya rahatlıkla evet cevabı verilebilir. Söz konusu durum bir yandan burnun doğal yapısı gereği oluşabileceği gibi, bir yandan burnun kıkırdak yapısından daha fazla doku çıkarılması sonucu da oluşabilir.
Egzersizle veya aparatla büyük burunlar küçültülemez. Eğri burunlar düzeltilemez.
Burun ucunun ameliyattan sonra yıllar içinde mutlaka biraz düştüğüne dikkati çeken Doç. Dr. Soylu, şöyle devam etti: Her hekim kullandığı tekniğe bağlı olarak genellikle ameliyatta burun ucunu hedeflenenden biraz daha kalkık yapar ki, iyileşme sürecindeki bu düşme, normal pozisyonda sonlansın.
Ayrıca gülerken dikişlere zarar verebileceğini düşünen çok fazla hasta ile karşılaşmak mümkündür. Operasyondan sonra gülmek ya da konuşmak burun şekli için tehlike yaratmıyor. Dolayısıyla gülerken dikişlerde de hasar meydana gelmiyor. Gülerken burun ucunda düşme gibi bir risk bulunmuyor.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Burun estetiği ameliyatı sonrası burunda çöküntü oluşmasının sebebi nedir? Burun estetiği ameliyatı sonrasında iyileşme aşaması, özellikle ve ilk etapta 10 gün daha sonrasında 2 ay, sonraki aşama 6 ay ve burnun artık tamamen gücünü kazandığı, kemik ve yumuşak dokuların oturduğu 1 yıl olarak sınırlanmaktayız.
Burun derinizi işaret parmağınız ve baş parmağınızla üstten hafifçe tuttuğunuzda cildin altında bir katman daha hissediyorsanız ve eliniz yağlanıyorsa, bu da cildinizin kalın olduğunu gösterir. Son olarak burun kanatları etli ve yuvarlak görünüyorsa kalın ciltten söz edilebilir.
Yalancı Burun Ucu Düşmesi Nedir? Nasıl Anlaşılır? Yalancı Burun ucu düşmesi durumunda aslında burun ucu düşük değildir fakat burun ucu ve burun sırtının birleştiği noktadaki (supratip) alanın normalden yüksek olmasıdır. Rinoplasti işlemi sırasında iskelet küçültüldüyse deri ve bağ dokusu bu bölgede yığılabilir.
Burun iç katmanları arasındaki iyileşme dokusu, ameliyattan sonra oldukça serttir. Özellikle burun kanatları arasında minör asimetriler söz konusu olabilir. Bu yara dokusu 12 ay içerisinde iyileşmeye ve yumuşamaya başlar.
İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır. Bu nedenle hastaların burun estetik ameliyatı sonrasında sabırlı olması ve ilk 1 sene çok dikkat etmesi gerekmektedir.
Burun ameliyatı sonrası burun şekli 1. ayda büyük oranda (%70) belli olur. Ancak burun şeklinin tamamen görülebilmesi için ince derili burunlarda 6-12 ay kalın derili burunlarda ise 2 yıla kadar beklenilmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri