Eğer biraz önce de belirttiğim gibi eğer çizgiler mimiklere bağlı olarak oluştuysa en doğru müdahale botoks enjeksiyonudur. Botoks enjeksiyonunun etkisi ortalama beş-altı ay kadardır. Etkinin devamlılığı için bu süre sonunda işlemin tekrarlanması gerekir.
Burundan dudak kenarına bazen çeneye kadar uzanan kırışıklığın en iyi tedavi yöntemi neşter kullanılmadan küçük iğne yardımıyla o boşluğun dolgu ile doldurulması yöntemidir. Direkt bağ dokusunu harekete geçirdiği için içten bir etki göstererek hacim kazandırılır.
Burun üzerinde ve çevresinde rahatsız eden yağlı gözenekleri temizlemek için 1 tatlı kaşığı yoğurt üzerine limon sıkın ve krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu doğal kremi burun çevresine sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Ardından yüzünüzü yıkayarak kremden arının.
Masajın süresi, ilk hafta her saat başına 3 dakika, ikinci hafta 2 saatte bir 3 dakika, üçüncü hafta 3 saatte bir 3 dakika ve dördüncü hafta 4 saatte bir 3 dakika olarak planlanmalıdır ve burun bölgesinin tamamını kapsayacak şekilde yapılmalıdır.
Aynı zamanda 1. ayın sonunda burundaki şişlikler büyük ölçüde inmiş olur. 2. ayda ise burunda daha belirgin bir şekil elde edildiğini görmeye başlayabilirsiniz. Ancak burun ucunda hafif bir sertlik ve hassasiyet hissedilebilir.
İlgili 31 soru bulundu
Burun yüzün gelişimini en son tamamlayan bölgedir. Burun büyümesi ortalama 18 yaşına kadar devam eder. Bazılarımızda daha erken, bazılarımızda ise daha geç tamamlanabilen değişken faktörlerden etkilenen bir durumdur. Burunda kemik büyümesi, burunda kıkırdak büyümesi hızları birbirine eşit değildir.
Burun estetiği sonrası ilk ay burnunuz oldukça şiş gözükecektir. Sargılar çıktıktan sonra bu durumun daha çok gözünüze batması olağandır. 2 -3 hafta sonra burun şişliği inmeye başlatacaktır. 2. ve 3. aydan sonra burun şekliniz yerine oturmaya başlar.
Masajlar burun kemiğini inceltemez, burun etini inceltemez, burun kemiğini şekillendiremez, burun etini şekillendiremez. Bu tür içeriklere itibar göstermeyiniz. Bir uzvu – organı küçültebilecek tek seçenek cerrahi girişimlerdir. Tıp biliminde etkisi kanıtlanmış herhangi bir burun küçültücü masaj yoktur.
Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir. Ancak bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilir. Rinoplasti öncesinde uzun süre eğri kalan burun yapısında kaslarda kısalma oluşmuş, yumuşak dokularda değişim olmuş burunda masaj yapılması yararlı etkiler gösterebilir.
Burun ucu kaldırma işlemi kalıcı bir tedavi değildir. Uygulanan dolgu maddesi ciltte ortalama 9-12 ay kalıcı etki gösterir. Bu süre kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.
T bölgesi yağlanması hormonal salgılar, uzun süre güneşe maruz kalmaya veya kullanmakta olduğunuz ürünlerin sert kimyasallar içermesinden de kaynaklanabilir. Bu nedenle T bölgesi yağlanmasından kurtulmanın ilk şartının doğru cilt bakımı ve doğal içerikler olduğunu unutmamamız gerekir.
T Bölgesi Nedir? T Bölgesi, alnınızın üstünden, burnunuzun ortasından çenenizin altına kadar uzanan hayali bir çizgidir. T şeklinde olduğu için T Bölgesi olarak adlandırılır. Yağlı ve karma cilde sahip olanların en büyük şikayetlerinden biri T bölgelerinin parlaması.
Nazolabial Çizgiler Nedir? Gülme çizgileri olarak da adlandırılan nazolabial çizgiler, burun kenarlarından ağız köşelerine doğru uzanan kırışıklıklardır. Bu kırışıklıklar; yaş artışı, sık kullanılan yüz ifadeleri ve UV hasarı nedeniyle kolajen ve elastin kaybeden bir cildin yaşlanma belirtisidir.
Kırışıklıklar daha derin bir seviyedeyse dolgu uygulanabilir. Dolgu 2 farklı şekilde yapılmaktadır. İlki hyalüronik asit içeriğinden oluşan dolgunun enjektörle yüze aktarılmasıdır. İkincisi kişinin kendi vücudundan liposuctionla alınan fazla yağın enjektör yardımıyla yüze aktarıldığı yağ enjeksiyonudur.
Burun ucunda oluşan yatay çizgi alerjik rinitten kaynaklanıyor olabilir. Polenler, akarlar veya hayvan tüyü kepeği gibi nedenlerle gelişen alerjik rinit ile soğuk algınlığına bağlı olarak oluşan nezlenin burun akıntısı, kaşıntı, hapşırık gibi belirtileri aynıdır.
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
📌Daha başlamadan şunu belirteyim, yüz yogası burun yapısını değiştirmez.
Ameliyatsız burun kemeri görünümünü düzeltmek için hyarülonik asit ihtiva eden geçici dolgu işlemi ya da kök hücre enjeksiyonu içeren kalıcı dolgu uygulaması yapılabilir. Üstelik bu işlem acısız ve ağrısız olarak gerçekleştiriliyor.
Egzersizle veya aparatla büyük burunlar küçültülemez. Eğri burunlar düzeltilemez.
Burun estetiği sonrası masaj
Masajın en etkili olduğu dönem ameliyattan sonraki ilk 6 aydır. Ben hekim olarak, ayna karşısında günde 20 dakika olacak şekilde, ilk 3 hafta daha yumuşak, sonrasında daha sert ve kıvamlı masaj yapılmasının burnun yeniden şekil alması ve oturmasında çok faydalı olduğuna inanıyorum.
Siyahi ırkta görülen bu burun, Kafkas ırkında görülen düz ve dışbükey burunlardan farklıdır. 1930'larda, Tswana ve Xhosa halklarında kemerli burun kızlar için bir güzellik göstergesi olarak kabul edilirdi.
Burun ameliyatının 18 yaşından sonra yapılması genellikle en önerilen kıstastır. Fakat bu yaş, burun yapısının gelişimi ve büyümesi ile olarak fizyolojik sürecinin tamamlanması ile doğrudan ilgilidir. Bazı kişilerde bu gelişim süreci 17 yaşında tamamlanırken, bazılarında 24 yaşında tamamlanmaktadır.
Yani en son görüntünün net bir şekilde anlaşılabilmesi için 1 yıl cevabını vermek doğru olacaktır. 6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür. İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır.
Bu değişikliklerin burna ve yüze tam olarak oturması, yavaş bir süreçle 6 ay ile 1 yılı bulabilir. Bu nedenle, burun açıldığında ana hatları ile burnun biçimini değerlendirebilmek çok önemlidir. Sonucun tam olarak görülebilmesi aylar alacağı için ilk değerlendirme her zaman çok önemli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri