1 tatlı kaşığı elma sirkesine biraz bal ve su katın karışımın içine biraz zencefil, ekleyin. Burun tıkanıklığı ve öksürükten kurtulmak için günde üç kez 1 tatlı kaşığı bu karışım hazırlanıp tüketilir.
Örneğin buruna sirkeli su çekmek doğru değildir. Sirkeli su asidik olduğu için burun mukozasına zarar verir.
"Kulaktan dolma, burun açma yöntemlerine dikkat etmekte fayda var. Örneğin buruna sirkeli su çekmek doğru değildir. Sirkeli su asidik olduğu için burun mukozasına zarar verir. Burnu yıkamak için 1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı yemeklik karbonat konup karıştırılarak buruna çekilebilir."
Elma Sirkesi
Bir bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyip bu karışımı tıkalı olan burun deliğinizden çekin. Elma sirkesinin asidik yapısı sayesinde burundaki bakteri ve virüslerden kurtularak tekrar mukus üretiminin önüne geçin.
Buruna sirkeli su çekmek doğru değildir. Çünkü sirkeli su asidik bir yapıda olduğu için burun mukozasına zarar verir. Ayrıca sinüzite iyi geldiği düşünülen bitkiler de buruna sıkılmamalı, çünkü gırtlak ödemine neden olarak ciddi sonuçlar doğurabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Başka bir yöntem ise bir bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesini ekleyip, bu karışımı burnunuzdan çekip burnunuzutemizlemenizdir. Zencefil, içeriği sayesinde mukoza akışkanlığını arttırarak geniz kanallarının açılmasını sağlar. Hem burun tıkanıklığına hem de boğaz enfeksiyonuna iyi gelir.
Antibiyotik almak sinüzitin süresini biraz kısaltır ve semptomları hafifletir. Tedavi genellikle 7-10 gün sürer. Kronik sinüzitte bazen uzun süreli tedavi (21 güne kadar) sunulur. Şiddetli bakteriyel sinüzit vakalarında , hastanede antibiyotikler intravenöz olarak verilecektir.
Sirkeli Su Kullanım Alanları
Günümüzde en çok üzüm sirkesi ve elma sirkesi kullanılıyor. Sirkenin kullanım alanları da farklılık gösteriyor. Özellikle elma sirkesi çoğunlukla yüz, cilt ve saç temizliğinde kullanılıyor. Ayrıca sirkeli su karışımı yemeklerde ve salata soslarında da rahat bir şekilde kullanılıyor.
Sinüsleri boşaltmaya yardımcı olmak için sirke buharını soluyabilirsiniz. Bunun için, ılık su dolu bir kapta biraz elma sirkesi ekleyin. Başınızı kaplana yaklaştırın ve havayı burun deliklerinizden çekerek buharı inhalasyon yapın. Bu, sinüslerinizi rahatlatabilir ve tıkanıklığı gidermeye yardımcı olabilir.
Saf elma sirkesi içmenin mide ve yemek borusu gibi sindirim sistemine zarar verme riski bulunur. Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
1 tatlı kaşığı elma sirkesine biraz bal ve su katın karışımın içine biraz zencefil, ekleyin. Burun tıkanıklığı ve öksürükten kurtulmak için günde üç kez 1 tatlı kaşığı bu karışım hazırlanıp tüketilir.
Beyaz sirkeyle yapılmış marinatlar etleri, sebzeleri ve deniz ürünlerini yumuşatma amaçlı kullanılabilir. Ayrıca salatalara az miktarda beyaz sirke eklemek de, salataların lezzetini artırabilir. Turşu ve konserve: Beyaz sirke çeşitli meyve, sebze ve yumurtanın turşu ve konserve yapılmasında kullanılabilir.
Elma sirkesi
Bu da bağışıklık sisteminizin alerjiye odaklanmasını sağlayacaktır.
Elma sirkesi yüz üzerinde yaklaşık 30 dakika bekletilir. Daha sonra ise bu soğuk su ile durulanır.
Dr. Demirağ: "Sebze Ve Meyveleri Sirkeli Suda Bekletin, En Az 15 Dakika Yıkayın"
Eğer sinüsleriniz hala doluysa; baş parmaklarınızla, her iki kaşın ortasına bastırın ve yukarı doğru masaj yapın. Bu masaj esnasında dilinizi damağınızda tutun. Ağız içinden baskı yaparken; parmaklarınız da burnun rahatlamasına yardım edecektir. Sinüslerin boşalması için bu yöntemi deneyebilirsiniz.
İbrahim Saraçoğlu, sinüzit şikayeti olan danışanlarına papatyayı tavsiye etmektedir. Sıcak suda papatyayı demleyin ve bi havlu ile başınızı sarıp papatyanın buharını içinize çekin. Çok geçmeden burun tıkanıklığı gidecektir.
Tuzlu su burunda bulunan bütün mukusların çözülmesini sağlamaktadır. Daha rahat burundan nefes alınmasını sağlayan tuzlu su sinüzit hastalarına tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda sinüzit belirtilerini de önemli ölçüde tuzlu su giderir.
Akut sinüzit genellikle ağrı kesici ilaçlar, nazal dekonjestanlar ve nazal tuzlu su ile semptomların rahatlatılmasının ötesinde herhangi bir tedavi gerektirmezken kronik sinüzit vakalarında doktor tarafından antibiyotik tedavisi önerilir.
Cilde İyi Gelir: Üzüm Sirkesi
Üzüm sirkesinin en klasik kullanım alanı, salatalarda ve soslarda lezzeti arttırmak olarak bilinir.
1) Elma Sirkesi
Elma sirkesi ile iltihapları temizlemek adına; her sabah 1 su bardağı suyun içine 1 kaşık elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca elma sirkesi ile salata da hazırlayıp vücudun iltihaplara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.
Peki, beyaz sirke yüze sürülür mü? İçeriğindeki asetik asit cilt gözeneklerinin sıkılaşmasını sağlar ve cilt lekelerine de faydalıdır. Bu yüzden temiz bir pamuğa eklediğiniz su ile seyreltilmiş beyaz sirke cilt bakımı için kullanılabilir.
Sinüslerin tıkanması durumunda temiz su ile hazırlanan tuzlu- karbonatlı sular ve okyanus suları ile burun yıkaması yapılmalıdır. Bu şekilde sinüsler de doğal yollar ile temizlenir.
Sinüsleri doğal yollar ile boşaltmanın diğer yolları ise şunlardır: - Bir tutam kuru papatya ile buhar banyosu nefesleri açmaya yardımcı olur. - Okaliptüs yağını bir pamuk çubuğuna damlatıp burunun içine sürülmesi tıkanıklığı açarken ağrıların geçmesine de yardımcı olacaktır. - Diğer bir yöntem ise zencefildir.
Bazı virüsler, özellikle akut sinüzite neden olmasıyla bilinir. Rhinovirüs, adenovirüs, influenza virüsü ve parainfluenza virüsü bu etkenlerdendir. Bu duruma neden olan mikroorganizmalar olarak ise streptococcus pneumoniae, haemophilus influenzae ve moraxella catarrhalis gibi bakteriler sayılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri