Eğitim takvimine göre bir dönem geçmek için düzenlenen vize ve final sınav puanlarının ortalaması 50 ve üstü olan öğrencilerin Büt sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Not ortalaması 40 ı geçemeyenler bütünleme sınavına girerek sınıf geçebilmek için yeterli puan almak zorundadır.
Ara sınavına girmeyen öğrenciler, yıl sonu veya bütünleme sınavına katıldıkları takdirde, aldıkları notun %70'inin, 50 veya daha fazla olması hâlinde bu dersten başarılı sayılırlar. Yani, yıl sonu veya bütünleme sınavından 71 veya üzeri puan almanız hâlinde bu dersten başarılı sayılırsınız.
Örneğin final notundan en az 60 alması gereken bir öğrenci bunu başaramazsa eğer dersten kalır. Bu durumda final notunu telafi etmek için bütünleme sınavı yapılır. Öğrenci bütünleme sınavından 60 ve üzeri bir not alırsa eğer dersi geçmiş olur.
Bütünleme sınavında 100 üzerinden en az 45 puan almak zorunludur. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu notu yerine geçer. Öğrencilerin bütünleme sınavlarından başarılı olabilmeleri için her dersin bütünleme sınavı notunun en az CC harf notu olması zorunludur.
Vize : 30 olduğuna göre %40'ı 12 eder. Finalden 50 alırsan %60'ı 30 yapar. 30+12=42 eder.
İlgili 37 soru bulundu
Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır. Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
Bütünleme sınavına giren öğrencinin bütünlemede aldığı not final notundan yüksek de olsa düşük de olsa, bütünleme notu geçerli olur. Bütünleme sınavına girmiş bir öğrencinin hiçbir koşulda bütünleme sınav notu iptal edilemez.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
- Bütünleme Sınavı sonucu oluşacak not ortalamanız sınava girmeden önceki ortalamanızdan daha düşük olabilir. Bu durumda, ne olursa olsun bütünleme sınavı sonucundaki ortalamanız nihai notunuz olacağı için, gireceğiniz bütünleme sınavlarını iyi seçmelisiniz.
3) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarının her birinden en az 50 puan almak zorunludur. 4) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavları sonunda bir dersten başarılı sayılmak için bu şekilde hesaplanan notun en az 60 puan olması gerekir.
Hayır. Bütünleme sınavına sadece harf notu FF, DD ve DC olanlar girebilir.
Büt üniversitede final sınavından kalan öğrenciler için ikinci dersi geçme sınavıdır. Bütünleme sınavında başarılı olamayan öğrenciler dersten kalmış olur.
Bütünleme sınavı final notunuzun yerine geçmektedir. Bu yüzden bütünleme sınavından alacak olduğunuz puan ve vizeden almış olduğunuz puan ortalamaları hesaplanmalıdır. Şayet iki sınavın ortalaması ders için geçme notuna yetiyorsa dersi geçmiş sayılırsınız.
Bütünleme Sınavı'na giren öğrencinin Dönem Sonu Sınav notu geçersiz olur. Dönem içi sınavlarının notları geçerlidir. (Ara Sınav, Uygulama, Proje vb. notlarınız geçerlidir.)
Büt dedikleri ise dersten kaldığın takdirde dönem sonunda istersen gireceğin sınav. Girersen vize notu aynen alınır. Bütünleme sınavında aldığın not final yerine geçer.
Not yükseltmek amacıyla(DD ve DC notları için) Bütünleme Sınavına giremezler. DD veya DC harfli notla şartlı geçen kişi bütünleme sınavlarına girebilir mi ? bütünleme sınavına girerler.Bütünleme sınavı için mazeret sınav hakkı tanınmaz.
Başarı Notu F2 olan dersler devamsızlıktan kaldığınızı ifade eder. Devamsızlıktan dolayı başarısız olan bir öğrenci devamsızlıktan kaldığı dersin bütünlemesine giremez.
CB: 70 - 74 / Başarılı CC: 60 - 69 / Başarılı DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
Genelde büt finalden daha kolay oluyor ama hocaların vicdanına bağlı, zor da gelebilir.
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır.
Eğitim takvimine göre bir dönem geçmek için düzenlenen vize ve final sınav puanlarının ortalaması 50 ve üstü olan öğrencilerin Büt sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Not ortalaması 40 ı geçemeyenler bütünleme sınavına girerek sınıf geçebilmek için yeterli puan almak zorundadır.
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri