Büyükada ziyaretçileri, Büyükada'nın muhteşem güzellikteki sokaklarında keyifli doğa yürüyüşleri yapabilmekte ve bisiklet sürebilmektedir. Büyükada'nın dünyaca ünlü doğal güzellikleri arasında; Adakule, Büyükada sahili, Büyükada sokakları, Dilburnu Piknik Alanı, Büyükada Tabiat Parkı ve Yücetepe bulunmaktadır.
Adalar'da yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri de eşsiz plajlarında yüzmek. Plaj konusunda ise Kınalıada bir adım öne çıkıyor. Kınalıada'da yer alan Kumluk Plajı, sakin ve huzurlu bir atmosfer arayanların ilk durağı. Denizi tertemiz olan Kumluk Plajı'nda yaz aylarında güneşlenmenin tadını çıkarabilirsiniz.
Ortalama 1 saat sürecek yolculukla ulaşacağınız, İstanbul'un incisi ve adaların en büyüğü olan Büyükada'ya Kadıköy, Bostancı, Sirkeci ve Kabataş'tan düzenli olarak kalkan Büyükada vapur seferleri ile ulaşabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
BÜYÜKADA'DA BELTUR PLAJI HAFTA İÇİ 200 TL HAFTA SONU 300 TL
Tesisle ilgili hazırlanan bilgi metninde, "3 Haziran'da sezon açılışı yapılan Büyükada halk plajı giriş ücretleri bu sene için hafta içi 200 TL, hafta sonu 300 TL olarak belirlendi. Bu ücrete tekne ile ulaşım, şezlong ve şemsiye ücreti dahil.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
Keten elbiseler, şortlar, bluzlar ve etekler. Farklı desenlerde ve renklerde kullanabileceğiniz bu parçalar rahat ve cool bir tarz yaratmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca adanın yakıcı sıcaklarında serin tutacak parçaların başında gelir, ketenler.
Adana yemekleri arasında en ünlüsü elde zırh ile kıyılan özel etten yapılan “Adana Kebap'' dır. Adana kebabının yanında servis edilen bol yeşillik ve yöreye özgü sebzelerle yapılan salatalara ek olarak pancar ve siyah havuçtan yapılan şalgam suyu ikram edilmektedir.
Büyükada'da her sokak, her yapı, her koy birbirinden etkileyici. Havası başka, mimarisi etkileyici bu adayı keşfetmenin en güzel yolu ise yürümek.
Eğer geleneksel Büyükada fayton gezisi şansını kaybettiğinizi düşünüyor, adanın kayda değer güzelliklerinden mahrum kalacağınız için üzülüyorsanız üzülmenize gerek olmadığını hemen söyleyelim. Büyükada fayton turları İETT'nin sağladığı elektrikli fayton ya da elektrikli araçlarla devam ediyor.
Heybeliada'ya günübirlik veya konaklamalı tatil planı yapan ziyaretçiler, “Heybeliada'da ne yenir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. En meşhur Heybeliada yemekleri arasında; Girit ezmesi, sakızlı dondurma, ada ponçiği, iskorpit çorbası, karidesli börek, karides güveç, beğendili ahtapot ve ızgara enginar bulunmaktadır.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisidir.
Şimdi şöyle; Hüseyin Rahmi Gürpınar 1911'de yayımlanan “Şıpsevdi” romanından kazandığı parayla Heybeliada'nın en tepesinde bir arsayı alıyor, buraya üç katlı ahşap bir ev yaptırmaya başlıyor. Ölümüne kadar, 30 sene bu evi kullanıyor. Ölümünden sonra, 1944'ten sonra ev mirasçılarına kalıyor.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
İlk olarak Eminönü- Kadıköy- Adalar vapur hattı kullanılarak Büyükadaya ulaşım sağlanabilir. İkinci olarak, Kadıköy Rıhtım'dan Turyol' ait Kadıköy- Büyükada motoruna binerek ulaşım sağlanabilir. Bostancı'dan Büyükada'ya Ulaşım: Bostancı'dan da Büyükada'ya iki farklı şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
Adanın sahipleri Gülter Ünal ile damadı Barış Tansever, doğal güzellikleri bünyesinde barındıran ve rüzgar potansiyeliyle cazibe oluşturan adaya alıcı beklerken, bir yandan da turizm yatırımı için imar almaya çalışıyor.
Büyükada'daki belediyeye ait tuvaletlerin tadilatında ise kulağımıza gelen duyumlar hiç hoş değil. Tuvaletler Liman Çıkmazı sokak yani Şehir Hatları Vapur İskelesinden saat kulesine doğru çıkarken sağ taraftaki ara sokakta bulunuyor.
Vapurlar kalkıştan sonra sırasıyla; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve son olarak Büyükada'ya uğramaktadır. Kadıköy iskelesinden Büyükada'ya ulaşmak ise yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri