Buzu cildinize asla doğrudan sürmemelisiniz. Aksi halde buz yanıkları oluşabilir, aman dikkat. Buz uygulamasını yapmadan önce cildinize her zaman kullandığınız nemlendiricinizi sürerek cildinizi buz yanıklarından daha iyi bir şekilde koruyabilirsiniz.
Buz masajı kırışıklıkları azaltır ve yeni kırışıklıkların oluşmasını engeller. Nemlendirici kullandıktan sonra buz masajı yapmak, cildin hızlı bir şekilde canlanmasını sağlar. Sabah kalktığınızda buzu yüzünüze uygulayın, soğukluk kan dolaşımını artıracak ve cildinize renk getirecektir.
Cildi gençleştirir.6-Günde iki kez buz kalıpları ile cilde masaj yapmak cilde tazelik ve canlılık kazandırır.7-Buz, doğal tonik olarak kullanılabilir. Büyük gözenekler, siyah nokta veya sivilce gibi cilt problemlerinin çözümünde etkilidir. Bunun için makyaj yapmadan önce buz küpleri ile cilde masaj yapmak yeterlidir.
Buz uygulamasında gerekli süre travmanın ve yaralanmanın şiddetine göre değişebilir. Ortalama 15-20 dk soğuk uygulaması sonrası 1 veya 2 saat ara verilmelidir. Cilt üzerine ince bir tülbent veya havlu konularak, buzun cilde direk temas etmesi engellenmelidir.
Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir. Kırışık görünümlü alanları soğuğun etkisiyle gererek cildine daha gergin, canlı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
İlgili 44 soru bulundu
Buzu cildinize asla doğrudan sürmemelisiniz. Aksi halde buz yanıkları oluşabilir, aman dikkat. Buz uygulamasını yapmadan önce cildinize her zaman kullandığınız nemlendiricinizi sürerek cildinizi buz yanıklarından daha iyi bir şekilde koruyabilirsiniz.
Cildinizi ısıtmak için:
– Buz yanığı sonrası cilt direk sıcak su ile temas ettirmemelidir. Sıcaklık derecesi 30-35 derece olan suya sokulabilir. – Her bir ıslatma arasında 20 dakika ara vererek, gerekirse ıslatma işlemini tekrarlamaya devam edin. – Soğukla temasın kesilmesi sağlanmalıdır.
Buz yöntemi ile hem göz altı morluklarından hem de göz altı torbalarından kısa sürede kurtulabilirsiniz. Temiz beze sarılmış buz küplerini göz altınızda kısa süreli bir şekilde tutun. BUZUN CİLDE DİĞER FAYDALARI; - Cilt hücrelerini harekete geçiren buz, ciltteki koyu renkliliği giderip beyazlamasını sağlar.
CİLDE BUZ NASIL UYGULANIR? Cilt temizliğinizi tamamladıktan sonra buz küplerini yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın. 10 dakika boyunca buzları yüzünüze uygulayın ve 2 dakika ara verin. Bu uygulamayı 3 kez tekrarlayın.
Buz terapisini yapmak için öncelikle buzu ince bir beze sarın. Daha sonra zayıflamasını istediğiniz bölgeye beşer dakika ara vererek 30 boyunca dakika uygulayın. Buz terapisini 12 gün boyunca günde bir kez uygulayabilirsiniz. Yurt dışında yapılan araştırmalar, soğuğun yağ yakmayı hızlandırdığını ortaya koymuştur.
Buz küplerini cilde doğrudan uygulamak tahrişe neden olabileceğinden bunun yerine yumuşak, pamuklu bir bezin içine üç-dört tane buz küpünü koyun ve dairesel hareketlerle 10-15 saniye boyunca toplamda iki dakikayı geçmeyecek şekilde- güne başlarken ve gün sonu temiz cildinize uygulayın.
Buzları veya buz paketini, ağrıyan veya şişmiş bölgenin üzerine 20 dakika boyunca uygulanır. Uygulama süresi, o bölgede 20 dakikayı geçmemelidir. Uzun süre uygulamak duyu azalması durumuna sebep olabilir.
Dudaklarımız kış soğuğunda da yaz sıcağında da bir şekilde zarar görüyor ve çatlıyor. Çatlayan dudaklarınıza buz küpü uygulayın. Ardından doğal bir dudak nemlendiricisi sürün. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız birkaç gün içinde dudaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.
Öncelikle buz yanığının tam olarak ne olduğuna bakalım: Dondurucunun içindeki nem molekülleri ambalajdan ya da içerisine koyduğunuz paketin içinden geçip gıdanın yüzeyine ulaştığında kayboluyor ve yüzeydeki nem kaybı pamuk şekerimsi, süngerimsi bir dokudaki buz yanığını oluşturuyor.
Evde cildiniz için buzlu su hazırlamak çok basit. Buz küplerini büyük su dolu bir kabın içerisine alın. Yüzünüzü 30 saniye o suya batırın. Yüzünüzü çıkardıktan sonra bir havluyla hafifçe kurulayın.
Bir inceleme buz banyosu yapmanın en iyi yolunun 11-15 derece suda 11-15 dakika durmak olduğunu söylüyor. Bu teoriye göre buzlu su, egzersizin neden olduğu inflamasyonu tıpkı ibuprofen gibi engelleyerek ağrıları azaltır.
Yüze buz uygulamak akne, genetik göz altı torbaları, kırışıklıklar veya diğer sorunlar gibi cilt sorunları tamamen ortadan kaldırmasa da çözümüne fayda sağlar. Peki yüze buz ne sıklıkla sürülür mi? Uzmanlar günde bir defa yüze buz sürmenin yeterli olduğunu söylüyor.
Sıcak yaz günlerinde cildimize şüphesiz en iyi gelen şey soğuk su olmaktadır. Soğuk su ile yüzü yıkamanın rahatlattığını biliyoruz. Soğuk su ile yüz yıkamanın ciltteki ölü derileri temizlediğini ve sivilceleri azalttığını biliyor muydunuz?
Buzlu suyun gözeneklerinizi sıkılaştırdığı bilinmektedir. Açık gözeneklerin görünümünü azaltarak cildinize sıkı ve şekilli bir görünüm kazandırır. İnce çizgiler ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtilerini önlemek istiyorsanız, buz gibi su denemek için harika bir tüyodur.
Uygulanan en eski güzellik yöntemlerinden biri olan olan buz ciltte kan akışını hızlandırarak derinin daha gergin ve sıkı görünmesini sağlar. Eğer pratik ve etkili bir yöntem istiyorsanız Hem göz altı şişliklerini engellemek hem de göz kapaklarını toparlamak için ihtiyacınız olan tek şey bir parça buz küpü!
Kan Dolaşımını Arttırarak Cilde Renk Verir
Sabah kalktığımızda buzu yüzünüze uygulayın, soğukluk kan dolaşımını artıracak ve cildinize kanla renk getirecektir. Makyajınızı uygulamadan hemen önce uyguladığınız taktirde doğal aydınlatıcı etkisi görecektir.
Özellikle beyaz tenli bireylerin damar yapıları cilt yüzeyine çok yakın olduğundan buz parçacıklarının direk uygunlaması sonucunda ciltte kızarıklıklar, tahrişler ve kılcal damar fonksiyonlarının bozulmasına sebep olabilmektedir.
Havaların soğuması ile birlikte elinde ve yüzünde yanma, kızarıklık, kuruluk hissedenlere soğuk yanıkları hakkında uyarılarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Topcu, “Bu şikayetlere kaşınma, morarma hatta ağrı da eklenebilir.
Zereyak, buz yanığının hafife alınacak bir rahatsızlık olmadığını ve uzuv kaybına bile neden olabileceğini söyleyerek, “ Belirtilerini kabaca güneş yanığına benzetebiliriz. Etkilenen bölgede kızarıklık olur. Küçük küçük bül dediğimiz su kabarcıkları oluşabilir.
Soğutma için en uygun olan yöntem musluk suyu uygulamasıdır. Yanan bölgeyi akan bir suyun altında en az 10–15 dakika tutarak soğutmak gerekir. Bu sayede hem acı ve sızıyı dindirmiş hem de yanığın daha derinlere inmesini engellemiş olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri