Dolayısıyla Buz Lazer kılları uyutmaz, kıl köklerini kalıcı olarak tahrip eder ve etkili bir lazer epilasyon sağlar.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir.
KIL KÖKÜ İLTİHABI ve FOLLİKÜLİT
Bu yan etki hastada bulunan LİPODEM, LENFÖDEM, VARİS, SELÜLİT ve DVT gibi deri ve deri altı kan dolaşım sisteminin bozulmasına bağlı hastalıklarda yapılan lazer epilasyonun en TEHLİKELİ yan etkisidir.
Prensibi, kıl kökündeki renk maddelerinin lazer ışığını emerek, ısıya dönüştürmesi ve bu enerjinin kıl kökünü tahrip etmesidir. Burada önemli olan sadece kıl kökünün patlaması değildir. Çünkü eğer kıl kökünü doğuran tabaka yok olmamışsa, yeniden kıl kökü teşekkül edebilir.
Merhabalar, buz lazerde kılların artması gibi bir durum söz konusu değildir. Kişinin hormonal bir rahatsızlığı yoksa, uygun dozlarla yapılan lazer epilasyonda kıl artmaz.
İlgili 41 soru bulundu
Buz Lazer epilasyonda kullanılan jel şeffaftır, yağlı bir his bırakmaz, kıyafetlere bulaştığında leke yapmaz. Ciltte serin bir his yaratır, cildi ferahlatır. Tüm bu avantajlarına rağmen jel kullanılmadan yapılan uygulama kesinlikle orijinal Buz Lazer değildir.
Merhabalar, Buz Lazer ince kıllar dahil tüm kıl tiplerinin epilasyonunda etkilidir.. Lazer epilasyonun ince kıllarda etkili olabilmesi için yüksek enerji seviyeleri ile çalışılması gerekir. Buz Lazer, patentli in-Motion tekniği ile cilt üzerinde sürekli hareket ettirilen uygulama metoduna sahiptir.
Sonuç olarak etkili bir lazer epilasyondan sonra kıllar tekrar çıkmaz.
Merhabalar,lazer epilasyon büyüme evresindeki kıllarda etkili olur. Vücuttaki tüm kıllar aynı evrede olamayacağından büyüme evresi dışındaki kıllar yeniden büyür. Seanslar arttıkça tüm kıllar etkilenmeye başlar ve kılların ortalama %80-90'u bir daha çıkmaz.
Lazer epilasyon uygulamalarının %100 kalıcı ve etkili olduğunu söylemek hem doğru değil, hem de gerçekçi değildir. Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır.
Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en kalıcı ve güvenli yoludur, cildin pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir. Diot lazerde ise kılın cilt ile aynı seviyede olması gerekir.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Bu döngü tüm lazer epilasyon yöntemlerinde aynıdır. Uzayan kılların dökülmesi tamamlandıktan sonra ortalama 4 ile 6 hafta arası kadar bir süre kıl uzamaz. Bu süreçten sonra artık yavaş yavaş tekrar kıllar uzamaya başlar. Kılların yeniden uzamaya başlaması yeni bir seansın geldiğinin habercisidir.
Sizin durumunuzda Buz Lazer uygulamasının üzerinden 1 hafta geçmiş olacağı için kese yaptırmanızda bir sakınca yoktur.
Batık kıllardan kalıcı olarak kurtulmak için Buz Lazer yaptırmanızı öneririz.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir. Kıl dökülmesini hızlandırmak için ölü derilerin temizlenmesi gerekmektedir.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Her kıl kökündeki büyüme fazının yakalanabilmesi için ayda bir, kırk beş günde bir gibi aralıklarla işlem yapılması gereklidir. Bu nedenle “15 günde bir lazer yapılır mı” benzeri sorulara “hayır” şeklinde yanıt verilebilir. Lazer işlemi genellikle aylık periyotlar hâlinde başlar.
Buz Lazer dahil hiç bir lazer epilasyon yöntemi ten rengini açmak ve leke tedavisi amacıyla uygulanmaz.
Alexandrite lazer cihazı beyaz tenli ciltlerde daha etkili iken buz lazer kyu cilt tiplerinde dahi etki gösterir. Buz lazer her mevsim kullanılırken, alexandrite lazer cihazı yaz aylarında tercih edilmemektedir. Alexandrite lazer diğer lazer çeşitlerine göre daha hızlı bir yöntem olmasından dolayı daha avantajlıdır.
Tam tersine ağda sonucu koyulaşmış koltuk altı ve bikini bölgesinde lazer epilasyondan sonra cilt renginin bir miktar açıldığını belirten kişiler mevcuttur. Buz Lazer, tüm cilt tiplerinde güvenle uygulanabilen FDA onaylı bir cihazdır. Ciltte yanık ve renk değişimi yapma riski yok denecek kadar azdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri