Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır. 1, 2, 3, 4, 5 derece ayarlamalarının ne anlama geldiği hemen hemen bütün buzdolaplarında aynıdır.
Her evin olmazsa olmaz parçası olan buzdolabını en ideal şekilde kullanmak gerekiyor. Bunun için de buzdolabının kullanım durumuna ve mevsimsel değişikliklerine bağlı olarak ayarlarının yapılması doğru oluyor. Buzdolabının ideal çalışma ayarı +4 derece ve -18 derece arasında olmalı.
Düğmeli buzdolabı modellerinde sıcaklık dereceleri genellikler 1, 2, 3, 4, 5 şeklindedir. Bu şekilde ayarlı olan buzdolabı modellerinde 1 en sıcak, 5 ise en soğuktur. Buzdolabınızın ayarını yaparken bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Dijital panelli modellerde ise zaten dereceyi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Klasik iç kısımda yer alan buzdolabı derece ayarlarında genelde 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde derece ayarlamaları bulunmaktadır. Bu derecelerde 1 sıcak, 5 ise en soğuk derece ayarını ifade etmektedir. 3 derece ise ne sıcak ne de soğuk şeklinde ifade edilebilir.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
0 buza yakın soğukluğu verir. Rakam arttıkça dolap içindeki ısı da artacaktır. Eğer ortalama bir buzdolabı soğukluğu istiyorsanız 2 – 4 ayarı yapabilirsiniz. 2 derece soğuk, 4 derece ideal bir soğukluğu temsil edecektir.
o Buzdolabınız +2 derecede çalışırken aşırı soğutuyor veya donduruyor ise +6 dereceye ayarlayabilirsiniz. o +4 veya +5 derecede çalışırken aşırı soğutuyor veya donduruyor ise +8 dereceye ayarlayabilirsiniz. Ürününüz termostatlı ise; o Termostat düğmesini minimum 1 ile maksimum 5 konumu arasında ayarlayabilirsiniz.
En soğuk değer 5, en sıcak değer 1'dir.
Termostat ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştırabilirsiniz.
Termometreyi, Altus Buzdolabının en soğuk bölgesine yerleştirin. Altus Buzdolabının sıcaklığı, 0 ila 5 santigrat derece arasında olmalıdır. Ayrıca, sıcaklık ölçümlerini düzenli olarak yaparak, Altus Buzdolabının sıcaklığındaki değişiklikleri takip edebilirsiniz.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın. Bazı modellerde ise buzdolabınızın önünde ekranda soğutucu bölümünü gösteren kapı simgesi ve hemen yanında dereceyi görürsünüz.
Arçelik buzdolabı yaz ayarı için soğukluk derecesini +2 ve -20 derece ayarlayabilirsiniz.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
Bosch Buzdolabı Derece Ayarı Yazlık Kışlık
Yani Dondurucu bölme - 20 ise soğutma fazlalaşır, - 5 ise soğutma düşer. Soğutucu bölme ise 7 derece ise soğutma düşer 0 derceye doğruda soğutma artar.
Sıcaklık ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Buzdolabınız orta soğutma konumundayken en iyi performansı verecek şekilde tasarlanmıştır. Kış aylarında enerji tasarrufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştırabilirsiniz.
Eğer sorununuzun kaynağı buzdolabı üstü soğutmuyor ise kapak contasının yıpranması, fan motoru arızalanmış olabilir. Hava kanallarının tıkanması ve buzdolabının doğru şekilde yerleştirilmemesi gibi nedenler de sorununuzun kaynağı olabilir. Bu gibi durumlarda kapak contasını kontrol edebilir veya değiştirebilirsiniz.
Soğutma ayarını yüksek seviyeye getirme
Ekrandaki "Kar" simgelerine birer saniye basın. Ürününüzün modeline göre soğutucu kısmı +2 veya +1, dondurucu kısmı -24 veya -27 olduğunu göreceksiniz. Sonrasında 2 saat kapıları açmadan bekleyin.
Altus Buzdolabı Kış Ayarı
Altus buzdolabında kış ayarı için ideal derece aralığı +4 ile +8 derece arasında olabilir. Bu aralık, yiyeceklerin uygun şekilde soğutulmasını sağlarken aşırı soğutmayı önler. Buzdolabının kontrol panelindeki sıcaklık ayar düğmelerini kullanarak istediğiniz dereceyi seçebilirsiniz.
karşı gereken önlemleri alın. Su sıcaklığı çalışma aralığı Page 8 Güvenlik ve çevre talimatları 7/37TR Buzdolabı / Kullanma Kılavuzu minimum 0,6°C (33°F) ve maksimum 38°C (100°F) olmalıdır.
Çok sıcak bölgelerde buzdolabının termostatının 6 veya 7. kademede olması gerekir. Buzdolabınız her mevsim 3. kademede olursa kış aylarında çok enerji harcar.
Ekrandaki hata mesajı F3, F4 veya F5, kusurlu sıcaklık sensörüyle ilgili bir sorun olduğunu belirtir. Bir servis mühendisinin ziyaretini talep etmenizi öneririz.
Buzdolabını yerleştirip kurulumu yapıldıktan sonra, ilk 6 saat boyunca çalıştırmayın. Temizleme ve kurulama işlemi bittiğinde ve 6 saatin sonuna gelindiğinde, buzdolabını fişe takarak boş bir şekilde çalıştırabilirsiniz. 1-2 saat bekledikten sonra besinleri yerleştirerek çalıştırmaya devam etmeniz daha doğru olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri