4 SAAT DAYANABİLİR Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir.
Elektrik dört saatten daha kısa bir süre boyunca kesilmişse ve kapağı açmadıysanız yiyeceklerinizin bozulması pek olası değildir.
Buzdolabının kılavuzunda da, 36-48 saate kadar kapak açılmadıkça tam çözülme olmaz diyor.
Elektrikler kesilirse içi oldukça dolu olan derin dondurucuyu kesinlikle açmayın. Bu şekilde 48 saate kadar yiyeceklerinizi 0 derecede tutma etkisini sürdürür. Ancak derin dondurucunuz nispeten boş ise, bu gıdaları 24 saate kadar bozulmadan saklayabilir.
Taşınan kişilerin sık sık sorduğu sorulardan birisi de derin dondurucu ve buzdolabı taşındıktan kaç saat sonra çalıştırılır? Sorusu olarak karşımıza çıkıyor. Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
4 SAAT DAYANABİLİR
Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir. ** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir. Ancak derin dondurucu içindeki buzlar çözülmüşse içindeki ürünleri hemen tüketmekte fayda var.
15 dk. çalışıyor, bazen yarım saatten fazla duruyor. O galiba daha ekonomik. Arkadaş haklı..Mesela yemekleri dışarda soğuyuncaya kadar bekleyip koyun.Dolaba ne kadar ürün sokarsanız onların hacmini soğuğa çevirmek için o kadar çalışır.Hele ki ılık yada sıcak yemek olursa dahada fena..
Bu genellikle 4 ila 6 saat alır.
Uzun süre kapağı kapalı olan buzdolabı, içindeki sıcaklığı sabit tutmak için olağandan daha fazla enerji harcıyor anlayacağınız. Bu durumda ne yapıyoruz? Buzdolabımızı hemen değiştirmiyor, onun yerine öncelikle mutlaka bir bakım servisini çağırıyoruz.
Kokuyu yok etmek için tahliye haznesini temizlemek gerekir. Tahliye haznesini bulmak için buzdolabının arkasındaki su boşaltma borusunu izleyin. Borudaki suyun boşaldığı, borunun altındaki bölüm tahliye haznesidir. Üzerinde bulunan vidalı kapağı sökerek haznedeki suyu boşaltabilirsiniz.
Tatiliniz ister kısa olsun ister uzun buzdolabınızın fişini çekmeyin. Tatile çıkarken yapılan en büyük yanlışlardan biri buzdolabını fişten çekmek ya da mutfak şalterini tamamen indirmektir. Bunu yaptığınızda derin dondurucunuzda sakladığınız tüm yiyecekler bozulacaktır.
-Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır. -Buzdolabınızın fişini, prizden çırkartmayınız.
Buzdolabını biraz hareket ettirirseniz 40 dakika yeterlidir. Ancak buzdolabı uzun bir mesafeye taşınırsa 23 saat sonra açılır. Taşınırken buzdolabının fişi ne zaman çekilmeli sorusunun en büyük yanıtı buzdolabının hemen çalışmamasının nedeni, buzdolabındaki yağın kompresör hattına akmasıdır.
Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz. Geri geldiğinde yaşanacak yüksek voltaj zarar verebilir.
Elektrik kesintilerinde; enerjinin ani gidişi, gelişi ve dalgalanmaları, teknolojik aletlerin bozulmalarına neden olabilmektedir. Bu nedenle; kesintiler sırasında, buzdolabı ve televizyon gibi teknolojik aletlerin bozulmalarına sıkça rastlanılmaktadır. Kesinti durumunda, fişler prizlerden çıkarılmalıdır.
Arıza kaynaklı bölgesel bir elektrik kesintisi söz konusu ise, en kısa sürede bölgede görevli dağıtım şirketi çağrı merkezine veya Alo 186 hattına bildirmelisiniz. Bu durumda görevli personel arıza kaynağını tespit ederek gerekli çalışmaları yapacak, arıza giderildikten hemen sonra elektriğiniz açılacaktır.
Örneğin; buzdolabı kapağı açık olduğunda veya ayarının bozulduğu durumlarda fazla elektrik harcar.
Buzdolabı sürekli çalışıyorsa, enerji tüketimi artabilir ve dolabın ömrü kısalabilir. Bu nedenle, sorunu hemen çözmek önemlidir. Kapı contaları yapışmadığı zaman, buzdolabının içindeki soğuk hava dışarı çıkabilir ve sıcak hava içeri girebilir.
Buzdolabı kompresör ile çalıştığından, kompresördeki yağ, taşıma esnasında gaz borularına dolar. Bu yağın tamamen temizlenebilmesi için 6-24 saat dinlendirilmesi gerekir. Buzdolabını yerleştirip kurulumu yapıldıktan sonra, ilk 6 saat boyunca çalıştırmayın.
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
İster kurumsal, ister de bireysel kullanımda olsun fark etmeksizin her zaman aktif şekilde çalışır durumda bulunması gereken tek cihaz buzdolabıdır. Sürekli olarak içerisinde ideal seviyede soğuk seviyesini koruması gereken buzdolabı yıl boyunca 7 gün 24 saat çalışır durumda bulunur.
Buzdolabınızın kompresörü sürekli çalışıyor ise; Termostat ayarı mevsim şartlarına uygun mu kontrol ediniz. Ürününüzün uygun olan termostat ayarı; o Ürün dijital ekranı var ise yaz mevsiminde ideal ayar dondurucu bölüm -20 ve soğutucu bölüm 2 derece, kış aylarında ise dondurucu bölüm -18 ve soğutucu bölüm 4 derecedir.
No frost buzdolapları da enerji sınıflarına uygun olarak elektrik harcar. A enerji sınıfı no-frost bir buzdolabı, yılda 252 kWh enerji tüketimine sahiptir; günde 0,69 kWh enerji tüketir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri