İki kişi olarak çok fazla misafiriniz olmuyorsa ve günlük tüketimden yanaysanız 200 litre civarı bir buzdolabı sizin için yeterli olacaktır. Evde üç ya da dört kişi yaşıyorsanız tercih edeceğiniz buzdolabı hacminin en az 520 litre olması gerekiyor.
Evde bulunan kişi sayısına ve kullanım ihtiyacınıza göre buzdolabı hacmini seçebilirsiniz. Örneğin, bir yetişkin için ortalama 40-100 litre yeterli olacakken 2 yetişkin 2 çocuk için 250-350 litre gerekebilir. Buzdolabınızın hacmi arttıkça kapasitesi de artar.
Mini Buzdolabı Kaç Litredir? Mini buzdolapları iç hacimleri 30 ile 130 litre arasında değişkenlik gösterir. Yalnız yaşayanlar ya da küçük bir aile için 30 ile 60 litre aralığında bir mini buzdolabı yeterli olur.
Ancak, genellikle standart boyutlarda üretilirler. Standart bir buzdolabının genişliği genellikle 60 cm ile 70 cm arasında değişir. Yükseklik, 150 cm ile 180 cm arasında olabilir.
Kapasite bakımından sunduğu litre seçeneklerine kadar değişimler görülebilir. Bu değişimler, üretici markaların modellerine göre şekilleniyor olsa da 210 ila 330 litre aralıklarında seçenekler bulunabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Evdeki kişi sayısına göre standart buzdolabı hacminin ne kadar olacağına yaklaşık olarak karar verebiliyorsunuz. Eğer evde tek başınıza ya da iki kişi yaşıyorsanız en az 200 ile en fazla 400 litre hacimdeki buzdolaplarını tercih edebiliyorsunuz.
Piyasadaki buzdolapları 60 litreden 600 litreye kadar değişen iç hacimlere sahip. Litre hesabını kişi başına kabaca 110-160 litre gibi düşünmek mümkün. Burada belirleyici olan alışkanlıklarınız olacak. Günlük alışveriş ya da pazar alışverişi bile fark edebilir.
Enerji sınıfları arasında A sınıfı buzdolabı enerji tüketimi en düşük olandır. Dolayısıyla en yüksek enerji verimliliğine sahip olan sınıftır.
“Buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli?” diye merak ediyorsanız birkaç kriterin göz önünde bulundurulması gerektiğini bilmeniz gerekir. Buzdolabının tipi, hacmi, raf ve çekmece tasarımı, enerji sınıfı, No Frost olup olmaması, Solo ya da ankastre tipinde üretilmesi, göz atmanız gereken özellikler arasında yer alır.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır. 1, 2, 3, 4, 5 derece ayarlamalarının ne anlama geldiği hemen hemen bütün buzdolaplarında aynıdır.
Enerji sınıfı
Çevreyi korumak, düşük enerji harcamak için beyaz eşyalarda ve özellikle buzdolabında enerji tasarruflu ürünler tercih edilmelidir. Bu nedenle de buzdolabını, enerji tasarrufunun beyaz eşyalarda simgeleşen "A+, A++, A+++” ifadeleri dikkate alarak satın almakta yarar var.
Klasik buzdolaplarına oranla daha geniş olan bu ürünler, geniş aileler için en uygun seçeneklerden olduğu gibi kalabalık mutfaklar için ve iş yerleri için de kullanışlı olabiliyor. 682 litreye varan büyüklükte tasarlanan buzdolapları, Profilo buzdolabı XL olarak tanımlanıyor.
Enerji sınıfı; buzdolaplarında A, B, C, D, E, F ve G olmak üzere yediye ayrılır. F sınıfından A'ya doğru ilerledikçe enerji tüketimi azalır ve tasarruf artar. A enerji sınıfı, en tasarruflu sınıftır.
F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür. Elektrik tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu enerji sınıfı etiketine sahip aletleri kullanmaması önerilir. Zira indeks değerleri 125'e kadar çıkabilir. İndeks değeri 125'in üstünde olan G, verimliliği en düşük enerji sınıfıdır.
A sınıfı beyaz eşyalar en yüksek enerji verimliliğine, G sınıfı beyaz eşyalar ise en düşük enerji verimliliğine sahiptir. Enerji tasarrufu için beyaz eşyaların enerji seviyeleri hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Enerji etiketi, tüketiciye ürünlerin bu özellikleri ve enerji tüketim sınıfları hakkında bilgi verir.
Bu nedenle buzdolabının hacmini dikdörtgenler prizmasının hacminden bulabiliriz. Dikdörtgenler prizması en (a), boy (b) ve yükseklik (c) olmak üzere 3 boyutludur. Hacmi de bu üç boyutun çarpımı sonucu bulunmaktadır. a=50 cm , b=70 cm ve c=1.8 m olarak bize verilmiş.
Karlanmaz, buzlanma yapmaz anlamına gelen bu kelime, aslında bahsi geçen teknolojinin işlevini net bir şekilde açıklar. No Frost beyaz eşya çeşitlerini diğer ürünlerden ayıran en önemli özellik evaporatör adı verilen ayrı bir haznelerinin olmasıdır. Bu hazneden çıkan buhar, kanallar aracılığıyla buzluğa ulaşır.
A+++ Buzdolabı Modelleri
Her türlü gıda saklamasını rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz A+++ buzdolapları D enerji sınıfı en yüksek enerji sınıfına sahip son kalite üründür. A+++ buzdolabı alttan çift kapılı ürün de bu en çok tercih edilen modeller arasındadır.
Standart buzdolaplarının genişliği ortalama 70 santimetredir. XL buzdolabı çeşitleri 75, XXL buzdolabı çeşitleri ise 86 santimetredir.
F Sınıfı Ne Demek? F sınıfı buzdolabı ne demek sorusunu cevaplayabilmemiz için F sınıfının ne anlama geldiğini iyi anlamamız gerekir. Eski etiketlerde yer almayan yeni sınıflandırma kriterlerinde gördüğümüz F sınıfı enerji düşük verimliliği olan, enerji sarfiyatı yüksek ürünler için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri