Söylediğimiz gibi gaz içeride kaldığı ve dışarı asla çıkmadığı için yani bir döngüde olduğu için gazın bitmesi söz konusu olamaz. Tek bitme şansı gaz kaçağıdır ki bu uzun yıllarda görülebilen bir olaydır. Ne kadar sıkı olursa olsun gaz kaçağı her zaman olur fakat bu 10 yıl kadar bir sürede gerçekleşmektedir.
Buzdolabı gazı eksilirse buzdolabı eskisi gibi soğutmaz ya da buzluk soğutur ama sebzelik bölümü soğutmaz.
Alt patlama seviyesi %15 LEL, kısa ve uzun süreli maruziyet limitleri ise 35 ve 25 ppm'dir. Zehirleyici ve tahriş edici etkisi nedeniyle akciğerlerde spazm yaratabilir, ödem oluşumuna sebep olabilir veya solunan konsantrasyona bağlı olarak yanma hissi, baş ağrısı, baygınlık gibi sağlık sorunları yaratabilir.
Soğutucu olarak kullanılan amonyak (NH3), en az %99,5 saf amonyak olan susuz amonyaktır.
Eğer sorununuzun kaynağı buzdolabı üstü soğutmuyor ise kapak contasının yıpranması, fan motoru arızalanmış olabilir. Hava kanallarının tıkanması ve buzdolabının doğru şekilde yerleştirilmemesi gibi nedenler de sorununuzun kaynağı olabilir. Bu gibi durumlarda kapak contasını kontrol edebilir veya değiştirebilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Buzdolabının yeteri kadar temizlenmemiş olması, yemek bulaşıkları, çürümeye başlamış meyveler, bozulmaya başlamış yiyecekler, buzdolabının arkasında biriken kirli su, yeterli olmayan hava filtresi gibi birçok etken buzdolabında kötü kokuların oluşmasına neden olan etkenlerdendir.
Yanıcı olmasına karşın hidrokarbon olmasından dolayı ozonla barışık ve doğaya tamamen zararsızdır.
Uzmanlar no frost teknolojisine sahip buzdolaplarını inceledi. Bu tür buzdolaplarında çözdürmeye ihtiyaç duyulmadığı için kullanıcıların nadiren temizlediği tespit edildi. Sonuçta evlerden toplanan 30 no frost buzdolabında 1 santimetrekarelik alanda 7.85 bin ünite bakteri tespit edildi.
o Buzdolabınızdan fokurtu veya şırıltı şeklinde bir ses geliyor ise, bu buzdolabınızın içerisindeki borularda dolaşan gazın sesidir. o Buzdolabınızdan su akış sesi geliyor ise, buz çözme işlemi esnasında, eriyen buzun buharlaştırma kabına akarken bu sesi çıkarması normaldir.
Klima gazının bittiğini gösteren durumlar arasında ilk olarak buzlanma sorunu kendini göstermektedir. Klima çalışır bur durumdayken dış ünitede ince boru bölgesinin alt kısmına bakılır. Burada buzlanma varsa ya da karlanma durumu oluşmuş ise bu durum klima gazının eksildiği ya da tamamen bittiği anlamına gelir.
Geçmişte 25 yıla varan buzdolabı motorunun ömrü, R12 yerine R600 gazının kullanılmaya başlamasıyla 7 yıla kadar düştü.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca buzdolabınızı taşırken mutlaka uygun koşullar altında taşımanız gerekiyor.
Yukarıda belirttiğimiz tüketim bedelleri dikkate alındığında normal bir buzdolabının aylık elektrik tüketim bedeli 45-90 TL arasında olacaktır. Tabi bu fiyat 2023 yılı için belirlenen ortalama fiyatlardır.
A enerji sınıfı bir buzdolabı, yılda 252 kWh enerji tüketimine sahiptir. A sınıfı bir buzdolabı günde 0,69 kWh enerji tüketir.
R32 soğutucu gazın kimyasal ismi difluorometan olarak bilinir. R32'nin çalışma basınçları R410a gazına benziyor olsa da R32 gazı R410a'dan daha fazla ısı taşıma kapasitesine sahiptir. Öyle ki, R32 gazı %60 daha fazla verimlidir. Bunun yanı sora R32 düşük GWP'ye sahip bulunur.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
No frost derin dondurucular karlanma yapmaması ve eşdeğer özellikli statik soğutmalı bir modele göre daha az enerji tüketimi ile avantaj sağlar. Statik derin dondurucular ise nispeten daha hızlı soğutma avantajına sahiptir. Sağladığı avantajlara paralel olarak no frost derin dondurucuların fiyatı daha farklı olabilir.
Buzdolabınızın içinde bulunan nem soğutma haznesine çarpar ve bunun sonucunda donma meydana gelir. No frostlar beyaz eşya ürününüzde bu donma sonucunda otomatik olarak devreye giren bir fonksiyon bulunur.
Soğutma sistemlerinde hangi gaz kullanılır? Soğutma sistemlerinde ; R410a, R404a, R134a, R407c, R32, R600a, R290, R507, R508B, R23 gibi kodlara sahip gazlardır.
Soğutma sistemi tamamen aynı prensipte olup sadece kompresörü farklıdır. Ev tipi buzdolabındaki gibi, kompresör, kondanser, dryer, kılcal boru, evaporatör ve eşanjörder oluşur. Bazı ürünlerde kondanser fanlıdır. Ürünlerin içlerinde 50 ile 100 gram arasında R134a soğutucu gaz akışkan bulunur.
Bozdolabı gaz ile çalışır. Gaz basılmadan soğutma yapmaz.
Aslında kokusuz bir gaz olan doğalgaz, doğalgaz kaçağı olması durumunda kolayca anlaşılabilmesi için çürük sarımsak kokusuyla kokulandırmıştır. Benzer bir koku duyduğunuzda; Kapı ve pencereyi açıp, ortamı havalandırınız.
Buzdolabı gözlerine koyacağınız karbonat,vanilya, pirinç,yulaf ezmesi, limon dilimleri ve demlenmiş çay ürünleri ile içerideki kokunun emilmesini sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri