Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Bu ayarı 0 ile 6 arasında değiştirmek mümkündür. 0 buza yakın soğukluğu verir. Rakam arttıkça dolap içindeki ısı da artacaktır. Eğer ortalama bir buzdolabı soğukluğu istiyorsanız 2 – 4 ayarı yapabilirsiniz. 2 derece soğuk, 4 derece ideal bir soğukluğu temsil edecektir.
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır. 1, 2, 3, 4, 5 derece ayarlamalarının ne anlama geldiği hemen hemen bütün buzdolaplarında aynıdır.
Klasik iç kısımda yer alan buzdolabı derece ayarlarında genelde 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde derece ayarlamaları bulunmaktadır. Bu derecelerde 1 sıcak, 5 ise en soğuk derece ayarını ifade etmektedir. 3 derece ise ne sıcak ne de soğuk şeklinde ifade edilebilir.
İlgili 27 soru bulundu
4: Yüksek derece: Bu sıcaklık seviyesi, yiyeceklerin daha hızlı soğutulmasını sağlar. Hızlı soğutma veya soğuk içecekler için kullanılabilir. 5: En yüksek derece: Bu seviye, buzluğun içindeki sıcaklığı en düşük seviyeye getirir. Hızlı dondurma veya buz yapma işlemleri için tercih edilebilir.
Arçelik buzdolabının yaz aylarında sıcaklık ayarları genellikle aynıdır. Soğutucu bölmesi için +2 ile +8 derece arasında bir sıcaklık ayarı tercih edilirken, dondurucu bölmesi için -18 ile -24 derece arasında bir sıcaklık ayarı önerilir.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
En soğuk değer 5, en sıcak değer 1'dir.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın. Bazı modellerde ise buzdolabınızın önünde ekranda soğutucu bölümünü gösteren kapı simgesi ve hemen yanında dereceyi görürsünüz.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
Soğutma ayarı dereceli ise -18 ile +4, çevirmeli düğme varsa 2 konumuna getirin. Max- Min olarak ayarlanıyorsa Min konumuna ayarlayın. Besinler arka duvara değmeyecek şekilde yerleştirildikten 12 saat sonra sorun çözülecektir. Sorun devam ederse Web sayfasından servis için randevu alabilirsiniz.
Sıcaklığı 7 °C ve 1 °C arasında ayarlayabilirsiniz. En soğuk değer 1 °C'dir. En sıcak değer 7 °C'dir.
Buzdolabının iç kısmını en soğuk derecede kullanmak için derecenin 1 olarak ayarlanması gerekmektedir. 4 derece orta soğuk olarak kabul edilir. Mevsim geçişlerinde bu dereceler ya azaltılmakta ya da artırılmaktadır.
Derin dondurucu, gıdaları uzun süre saklamak için kullanılan bir bölme olduğu için genellikle -24 ile -18 derece arasında ayarlanır. Bu derece, gıdaların bozulmasını önler.
Arçelik buzdolabı soğutmama nedenlerinden en önemlisi bakımının yeterli ve düzenli yapılmamasıdır. Dolapların içerisinde bulunan kanal ve hortumlar zamanla su ve pislikler ile tıkanabilir. Bunların mutlaka zamanında temizlenmesi gerekir. Özellikle su kanallarını belli aralıklar ile kontrol etmelisiniz.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Hızlı Soğutma, soğutma işlemini maksimum fan hızına getirir. Soğutucu birkaç saat tam hızda çalışmaya devam eder ve sonra önceki sıcaklığa döner. Hızlı Soğutma fonksiyonunu etkinleştirmek için, Soğutucu düğmesini 3 saniye kadar basılı tutun. İlgili gösterge yanar ve buzdolabı sizin için soğutma işlemini hızlandırır.
Dondurucu ve buzdolabı (soğutucu) bölmeleri için ideal sıcaklık ayarları -19°C ve 3°C'dir (-2°F ve 38°F).
Vestel Buzdolabı Yaz Ayarı Kaç Olmalı
Vestel buzdolabının yaz ayarı genellikle +4°C veya +5°C olarak önerilir.
Kullanıcıların kutu içerisinden çıkan talimata uygun olarak derece ayarı yapması öneriliyor. -18 derece derin dondurucunun kış mevsiminde düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Sıcaklıkların yükseldiği yaz mevsiminde ise, sıcaklıklar göz önüne alınarak ortalama -20 derecede çalıştırılması gerekiyor.
Buzdolabı, içindeki sıcaklığı düşürmek için bir dizi termal işlem kullanır. İlk olarak, dolap içindeki hava sıcaklığı sensörler tarafından ölçülür ve termostat kontrol ünitesi bu verileri kullanarak kompresörü çalıştırır. Kompresör, soğutucu gazı sıkıştırır ve böylece gazın sıcaklığı artar.
karşı gereken önlemleri alın. Su sıcaklığı çalışma aralığı Page 8 Güvenlik ve çevre talimatları 7/37TR Buzdolabı / Kullanma Kılavuzu minimum 0,6°C (33°F) ve maksimum 38°C (100°F) olmalıdır.
Bir süre için evden uzaklaştığınız zamanlarda Hızlı Dondur düğmesine bastığınızda Eco-Fuzzy Fonksiyonu devreye girer. Bu fonksiyonla beraber “ekonomik kullanım göstergesi” yanar ve buzdolabı en az 6 saat ekonomik modda çalışmaya başlar.
Eğer buzmatik buz yapmıyorsa öncelikli olarak buzdolabınızın ekranında yer alan üst üste duran iki tane buz simgesine bakın. Bu simgenin üzerinde çizgi varsa, özellik aktif değil demektir. Hızlı soğutma tuşuna 3 saniye basarak buzmatik özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri