Buzdolabının kapak lastiği ılık, duru bir su ile silinmelidir. Eğer daha hijyenik bir temizlik gerekiyorsa yarım bardak suya bir miktar sirke de kullanılabilir. Dış yüzey ise ılık, duru bir su ve ihtiyaç durumunda hafif bir bulaşık deterjanı ile temizlenmeli ve iyice kurulanmalıdır.
Buzdolabının dışını temizlemek için: Raflarda olduğu gibi buzdolabının dışını da süngerin üzerine döktüğümüz bulaşık deterjanı yardımıyla siliyoruz. Süngerin nemli olmasına ve yumuşak yüzeyini kullandığımıza emin oluyoruz. Ardından nemli bir bezle ilk katı siliyoruz.
Karbonatlı suyun buzdolabı yüzeyinde 5 dakika kadar beklemesinden sonra, nemli bir bez ile yüzeyleri temizleyin. Bu yöntemi dilediğiniz an uygulayabilir, buzdolabının daha parlak ve temiz görünmesini sağlayabilirsiniz. Kimyasal maddeleri kullanmak istemediğiniz anda karbonatlı su yardımınıza koşabilir.
Kabartma tozu ile buzdolabı temizliği
Özellikle çok kirli olmayan buzdolapları için bu yöntem idealdir. Sıcak ile ılık arası suyun içerisine bir miktar kabartma tozu ekleyip bezi bu karışıma batırarak tüm buzdolabınızı silebilirsiniz.
Buzdolabının içinde ne varsa hepsini çıkarın. Temiz bir su kovası alarak içine Asperox Çok Amaçlı Temizleyici sıvısı damlatın. Bezinizi hazırladığınız Asperox Çok Amaçlı Temizleyici'yi su ile ıslatın ve buzdolabınızın raflarını ve içini temizleyin. Sonrasında nemli yerleri kurulayarak temizliği bitirin.
İlgili 36 soru bulundu
Dolaplara zarar vermeden temizleyebilmek için kir ve yağın uzun süre bekletilmeden temizlenmesinde fayda vardır. Doğal bir temizleme yöntemi arayanlar için ılık temizleme suyuna bulaşık deterjanı koyarak dolap temizliği yapılır.
Çamaşır suyu gibi güçlü dezenfektanlar buzdolabı temizliğinde kullanılmamalıdır. Bu tarz ürünlerin gıda ile temas etmesi hastalanmanıza veya zehirlenmenize neden olabilir. Buzdolabı temizliğinde olabildiğince doğal içeriğe sahip ürünler tercih edilmelidir.
Buzdolabının dışını silmek için de hazırladığınız karbonatlı sirkeli sudan yararlanabilirsiniz.
Ilık su içerisine bir çay bardağı kadar sirke, karbonat ve maden suyu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabınızın iç kapılarını, sebze kısmını ve buzdolabınızın dış kapısını temizlerken kullanabilirsiniz.
Buzdolabı gözlerine koyacağınız karbonat,vanilya, pirinç,yulaf ezmesi, limon dilimleri ve demlenmiş çay ürünleri ile içerideki kokunun emilmesini sağlayabilirsiniz.
Hazırlanan Arap sabunu karışımlı temizlik suyunu, bir bez yardımı ile alın. Temizlenmesi gereken dolapları bu su ile ovalayarak temizleyin. Arap sabununun etkisinden dolayı kısa sürede yağları dolaptan kaldırabilirsiniz.
Bezi karbonatlı suya batırın ve buzdolabının içini, rafları ve dış yüzeyini güzelce silin. Ardından diğer bezi saf suya batırarak aynı işlemi tekrar uygulayın. Saf su sirke ve karbonatın buzdolabından çıkmasını sağlayacaktır. Temizleme aşamasında kimyasal ürün kullanmamaya çalışın.
Beyaz sirke, tepkimeye girdiği metalden pası çözerek çıkardığı için oldukça etkili bir yöntemdir. Tek yapmanız gereken paslı metali bir bardak beyaz sirke içinde birkaç saat bekletmektir. Sonra metal eşyayı bir macun gibi fırçalayın.
- Buzdolabının çelik dış yüzeyini kimyasal içermeyen temizlik malzemeleri ve nemli bir bezle silebilirsin. - Deterjan kalıntıları ve su lekelerini önlemek için yüzeyi ıslak bezle duruladığından emin olmalısın. Ardından ise kuru bir bezle dış yüzeyi tamamen kurulamalısın.
Kapı contasının köşesini elinizle kavrayın ve tüm kapak contasını bölümden bölüme doğru yavaşça çıkarın. 3. Yumuşak bezi ılık suyla ıslatın, nötr deterjanı (bulaşık yıkamak için) ovun, kapı contasının köşelerini dikkatlice silin ve olukları temizlemek için pamuk şeritle sarılmış tahta bir çubuk kullanın.
İnox yüzeyler için katı yağları gidermek için sabunlu su, kireç kalıntılarına sulandırılmış sirke, karbonat, klorsuz cam spreyleri, inox yüzeyler için özel üretilen pasta ile spreyler ve bunları uygulayacak yumuşak bez, temizlik konusunda yeterli olacaktır.
Sirkeli Su Karışımı
Buzdolabında temizlemek istediğiniz alanı sirkeli suyla temizleyebilirsiniz. 1 ölçek suya 1 ölçek sirke ekleyerek karışım yapabilirsiniz. Bu kötü kokuların ve bakterilerin kısa sürede yok olmasını sağlayacaktır.
Gerek sodadaki elektrolitler gerekse eklenen tuz, vücudun elektrolit eksiğini tamamlıyor. İçerikteki tuz bir yandan da vücutta daha fazla su tutulmasını sağlıyor. Bununla birlikte 200 ml. soda elektrolitlerin yanında sıvı ihtiyacını karşılarken limon da ferahlık etkisi yaratıyor.
Uzmanların tavsiye ettiği gibi, günde en az 2 litre su içmekten sıkılan ve maden suyunun tadını daha çok sevenlere iyi bir haber var: maden suyu, normal suyun yerini tutabiliyor.
Buzdolabını temizlerken en rahat şekilde kullanabileceğiniz temizlik ürünü beyaz sirke. Çünkü bu ürün kimyasal içermediği için ne sonrasında kötü bir koku bırakır ne de yiyeceklere zarar verir. Buzdolabınızı temizlerken yapmanız gereken beyaz sirke ve su ile bir solüsyon hazırlamak ve bunu rahatça dolaba püskürtmek.
Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir.
Beyaz sirke ile temizlik; bulaşık, çamaşır, yüzey ve kireçlenme gibi farklı alanlarda yapılabilmektedir.
Çamaşır suyunu sürekli kullanmak dolaplara zarar verebilir bu açıdan temizlik yaparken dikkat etmeliyiz. Bu yöntemlerin dışında kalan ve birçok kişinin kullandığı sirkeli su da denenebilir.
Yeni alınan buzdolabının iç yüzeyleri kesinlikle kimyasal madde kullanılarak silinmemelidir. Temizlik işlemi için doğal içerikli karbonat ve bir kova su karıştırılarak iç yüzeyler silinir. Daha sonra saf su ile iç yüzeyler tekrar silinerek kurumaya bırakılır.
Sirkeli su, buzdolabında meydana gelen leke ve kirlerin temizlenmesini kolaylaştırırken çürüyen yemeklerin ardından bıraktığı kokuları da bastırmaktadır. 1 litre suyun içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak buzdolabı içindeki kirlerin kabası alınır. Ardından temiz su ile durulanır ve kuruması beklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri