Kapak lastiklerinde sertleşme durumu söz konusu olabilir. Bu durum varsa lastik aralarına sıcak su dökülür ve lastiklerin yumuşaması sağlanır. Kapakların ve lastiklerin düzenli aralıklarla temizlenmesi çok önemlidir. Bu çözümlere rağmen kapılar hala kapanmıyorsa yetkili bir servisle iletişime geçilmesi önerilmektedir.
Lastiklerin birbirine yapışmıyor olma sebebi kapının uzun süre açık kalmış olması olabilir. Bunun sonucunda sıcak hava içeri girer ve soğutma azalır. Bir bezi sıcak su ile ıslatıp, lastikleri sildikten sonra kapağı iki saat boyunca açmayın. Lastikler yumuşayarak birbirine yapışacaktır.
İç rafları veya kapı raflarını çıkardıysanız yerine tam oturmamış olabilir ve kapının kapanmasını engelliyor olabilir. Rafları yerinden çıkarıp tekrar yerleştirmeyi deneyin. Büyük bir tencere ve kapı rafındaki büyük bir şişe içecek gibi malzemeler birbirine değdiğinde kapının kapanmasına engel olur.
Peki, buzdolabının kapısı açık kalırsa ne olur? Hemen açıklayalım. Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
Buzdolabının lastiklerini temizlemek için: Beklenmeyen şekilde buzdolabının lastik bölümünde de kir bulunabilir. Bu kirlerden kurtulmak için karbonat döküp birazcık ıslattığımız diş fırçasıyla boydan boya tüm lastiği ovuyoruz. Ardından nemli bir bez yardımıyla lastiği siliyoruz.
İlgili 38 soru bulundu
Kapak lastiklerinde zaman içerisinde kir, toz birikebilir. Bu lastiklerin nemli bir bez yardımıyla silinmesi sorunu ortadan kaldırabilir. Kapak lastiklerinde sertleşme durumu söz konusu olabilir. Bu durum varsa lastik aralarına sıcak su dökülür ve lastiklerin yumuşaması sağlanır.
Buzdolabınızın yiyecek bölmesi çok sıcaksa, kapının etrafında dönen lastik contayı değiştirmek kolay bir çözüm olabilir. O kadar yıpranmış veya gerilmiş olabilir ki mühürlenmez. Contalar kapıya vidalarla veya metal veya plastik tutucularla tutturulur.
Çekmeceyi açarken itme, kapatırken çekme kuvveti uygularız. Buzdolabının kapağını açmak için çekme kuvveti uygulanır.
Kapak açık kaldığında içerisinde yer alan yiyecek ve içecekler havayla temas ettikleri için ısınmaya başlamaktadır. Bu durum yiyeceklerin ve içeceklerin bozulmasına neden olmakla birlikte sebze ve meyvelerin de daha çabuk çürümesine yol açmaktadır.
3. Buzdolabınızın verimli çalışabilmesi için çevresinde uygun bir hava sirkülasyonu olmalıdır. Eğer buzdolabı duvara girintili bir yere yerleştirilecekse tavanla arasında en az 5 cm, duvarla arasında en az 5 cm boşluk olmasına özen gösteriniz.
Bir dondurucu veya derin dondurucudaki hava soğudukça "büzüşür". Bu durum bazen kapağın açılmasını zorlaştıran bir emişe neden olabilir. Kapak hızlıca veya sert bir şekilde kapandığında içindeki hava dışarı çıkacağından kapağın normal bir şekilde açılabilmesi için vakumun serbest kalması için birkaç dakika gerekebilir.
BUZDOLABI NEDEN SU AKITIR? Buzdolaplarında su akıtma problemi genel olarak yemeklerin sıcak konmasından kaynaklanır. Yani diğer bir ifade ile yiyecekler buzdolabına çok sıcak ya da çok soğuk yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde buzdolabının iç kısmı üzerinden terleme ile beraber su akıtma durumu ortaya çıkar.
Buzdolabının iç ısısının korunabilmesi için kapak kapandığı zaman dışarıdan hava almamalıdır. Kapakların hava geçirmemesi içinde çok sıkı kapanması gerekir. İşte bu noktada mıknatıslardan yararlanılır. Buzdolabının kapağında kullanılan mıknatıslar sayesinde dolabın kapağı sıkıca kapanır.
Kapı lastikleri, içinde kullanılan elektrikli telle beraber dışarıdaki havayla içerideki ısının karışmasını önler. Elektrikli parçalar daima çalıştığında ısınır ve kapı lastiklerinde de elektrikli tel kullanıldığından zaman zaman lastiklerde ısınma hissedilir.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Buzdolabı kaplama folyosu genellikle PVC malzemeden yapılmıştır. Su geçirmez ve leke tutmaz özelliklere sahiptir. Çeşitli renk ve desen seçenekleri mevcuttur. Kolay uygulanabilir ve çıkartılabilir.
Buzdolapları ve derin dondurucular da tıpkı fırınlar gibi enerjiyi belirli bir seviyede tutacak şekilde ayarlanmıştır ve gereksiz yere kapakları açılmamalıdır. Çünkü kapak açıldığında içeriye giren hava daha sıcak olacağı için buzdolabı, belirlenen sıcaklığa ulaşmak adın daha fazla çalışır ve elektrik harcar.
Buzdolabı buzluk kapağı 4-5 saat açık kaldığında buzluk içerisindeki hava dolaşımı engellenir ve bozulur. Buzdolabınızın üst kısmı soğutmuyor ya da fazla buzlanıyor ise diğer olası sorunları da kontrol edebilirsiniz; Buzdolabı motoru bozulmuş olabilir.
Lastikler yumuşayarak birbirine yapışacaktır. Bununla birlikte kapı açık kaldığı sürece, kapı açık alarmı çalmaya devam edecektir.
Buzdolabının kapağını çekme kuvveti uygulayarak açarız. kuvvetler denir. Bu kuvvetler; mıknatısla, yer çekimi kuvvetiyle ve elektriklenme ile görülür.
3. Bir çekmeceyi açıp kapatırken önce çekme sonra itme kuvveti uygulamış oluruz.
Çekme kuvveti: İtme kuvvetine olduğu gibi aynı şekilde pek çok cisme çekme kuvveti uygularız. - Bahçede ağaçlardan meyve toplarken çekme kuvvetini uygularız. - Pencereyi çekme kuvveti uygulayarak açarız. - Aynı şekilde kapıyı çekme kuvveti uygulayarak açarız.
Gıda güvenliği • Kapının uzun süre açık kalması, cihazın bölümlerinde sıcaklığın belirgin şekilde artmasına ne- den olabilir.
Buzdolabınızdan lastik veya plastik kokusu geliyor ise; Ürünün ilk montajı anında bir miktar lastik veya plastik kokusu oluşabilir. Üründe bulunan kokuyu kesmek için buzdolabınızı Vesplus ürünler ile temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri