Buzdolabınızın ekranında LF uyarısı var ise; Dondurucu bölümün çok sıcak olduğu anlamına gelir. Dondurucu bölüm sıcaklık ayarını düşürünüz. (-24 derece yoksa -22 derece veya Hızlı Dondurma Modunu aktif ediniz.)
Buzdolabınızın ekranında LC uyarısı var ise; LC uyarısı soğutucu bölmenin sıcak olduğu anlamına gelir.
Bu mod süresince dondurucu bölme ayar göstergesinde hızlı dondurma anlamına gelen “SF” harflerini görülecektir. Çok miktarda yük dondurulacağı durumlarda Hızlı dondurma fonksiyonu aktif hale getirilir.
Vestel Buzdolabı Alarm Sesi Neden Çalar? Vestel buzdolabı alarm sesi, iç sıcaklığın normal aralık dışına çıkması veya kapıların yanlışlıkla açık kalması durumunda otomatik olarak çalışır. Böylece, buzdolabı içindeki yiyecek ve içeceklerin bozulmasını önleyerek, kullanıcılara uyarı verir.
Hızlı Soğutma Modu Nasıl kullanılır? HS harfleri soğutucu bölme göster- gesinde görününceye kadar soğutucu bölme ayar butonuna ve ardından “OK” butonuna basınız. Beep sesi duyulacak ve mod aktif olacaktır.
İlgili 18 soru bulundu
Böylece yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. İşte buzdolabınızın yaz ayarı için öneriler: Buzlu bölümün sıcaklığı -18°C ile -20°C arasında olmalıdır. Soğutucu bölümün sıcaklığı 2°C ile 5°C arasında olmalıdır.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Reset butonunu kullanım kılavuzuna bakarak bulun ve birkaç saniye basılı tutarak resetleyin. Resetleme sonrası buzdolabının fişini tekrar takın. Dijital ekranı ve iç aydınlatmayı kontrol ederek resetlemenin başarılı olup olmadığını kontrol edin. Buzdolabı normale döndüğünde, içeriği tekrar yerleştirin.
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir.
Bu mod seçildiğinde, ekonomik çalışma fonksiyonu devreye girer. Dondurucu barı -18oC, soğutucu barı +4oC değerini gösterir. eco modu yanar.
Süper Soğutma modu, soğutucu sıcaklık ayar butonuna tekrar basılarak devreden çıkarılabilir. Süper Soğutma modu, ortam sıcaklığına bağlı olarak 4 veya 6 saat sonra, yada soğutucu yeterli sıcaklığa ulaştığında otomatik olarak iptal edilecektir.
Buzdolabınıza fazla miktarda taze yiyecek konulduğunda ve kapağı uzun süre açık kaldığında iç ortam soğukluğu düşecektir. Ürününüz yeterli soğukluğa ulaştığında SR/Ünlem uyarısı kaybolacaktır. Sorun devam ediyorsa buraya tıklayarak yetkili servis talebinizi kolayca oluşturabilirsiniz.
Buzdolabınızın ekranında LF uyarısı var ise; Dondurucu bölümün çok sıcak olduğu anlamına gelir.
Ekonomi modu seçili iken soğutucu ve dondurucu bölme sıcaklık göstergelerin- de "E" harfi görünecektir. Mod seçili iken çember içindeki "e" sem- bolü de mod ekranında görünecektir. Mod süresince ; Dondurucu bölme sıcaklık değerleri ayarlanabilir.
Buzdolabı SR Arızası Nasıl Giderilir? Bir buzdolabının gösterge ekranında SR hata kodu veya ünlem işareti belirdiği takdirde ürünün iç ortam soğukluğuyla alakalı bir problem olduğu anlaşılır. Bu sorun genelde buzdolabının kapağı uzun süre boyunca açık tutulmadığı zaman ortadan kalkar.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Buzdolabınızın soğutucu ve dondurucu bölümlerindeki sıcaklık ayarlarının otomatik olarak yapılmasını sağlar. Ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştıra- bilirsiniz.
Yiyecekleriniz bozulabilir veya buzlar eriyebilir. Dondurucu bölmesi de sıcak olabilir ve yiyecekler donmamış olabilir. Bunlar sensör arızasının belirtileri olabilir. Bunların yanı sıra buzdolabı sık sık açılıp kapanıyorsa ve belirgin bir sebep yoksa sıcaklık sensörü sorunlarına işaret edebilir.
Buzdolabının yanındaki diğer elektrikli aletlerin fişini çekin. Bu, resetleme sırasında oluşabilecek elektrik dalgalanmalarından korunmanıza yardımcı olur. Reset butonunu kullanım kılavuzuna bakarak bulun ve birkaç saniye basılı tutarak resetleyin. Resetleme sonrası buzdolabının fişini tekrar takın.
Bu hata kodu, buzdolabının içindeki sıcaklık sensöründe bir sorun olduğunu gösterir. "AL" genellikle "Alarm" kelimesinin kısaltmasıdır ve bu durumda sıcaklık sensöründe bir arıza olduğunu bildirir.
Termostat ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştırabilirsiniz. UYARI: Termostat düğmesini 1'den önceki konuma getirmeyin.
Buzdolabının iç kısmını en soğuk derecede kullanmak için derecenin 1 olarak ayarlanması gerekmektedir. 4 derece orta soğuk olarak kabul edilir. Mevsim geçişlerinde bu dereceler ya azaltılmakta ya da artırılmaktadır.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri