Bir saat önce fişini çekmeniz yeterlidir. Buzdolabını nakliyeden hemen sonra çalıştırırsanız buzdolabının mekanizması zarar görür ve buzdolabı zarar görür. Bunun nedeni, taşınan soğutucudan gelen yağın kompresör hattına karışmasıdır.
Kurulumun ardından buzdolabınızı dik konumda ve elektriğe bağlamadan 4 saat bekletmeniz gerekir. 4 saatin ardından buzdolabınızı fişe takabilirsiniz. Ancak içine herhangi bir yiyecek koymadan önce 12 saat daha beklemeniz gerekir. Toplam 16 saat sonunda buzdolabınızı güvenle kullanmaya başlayabilirsiniz.
Buzdolabı taşıma son derece dikkat gerektiren bir işlemdir. Her buzdolabının ortalama 70-130 kilo arası olduğu düşünüldüğünde taşımanın ne kadar zor olduğu aşikardır. Buzdolabı taşıma işleminden 24 saat önce fişten çıkarılmalı ve taşındıktan sonra tekrar fişe takmak için en az 1 saat beklemek gerekmektedir.
Çoklu priz ve uzatma kablosu kullanmayınız. Hasarlı, yırtılmış veya eskimiş kablolu fişi prize sokmayınız. Asla kabloyu çekmeyiniz, bük- meyiniz veya hasar vermeyiniz.
Buzdolabını taşındıktan hemen sonra çalıştırmanız buzdolabının mekanizmasına zarar verir ve buzdolabını bozar. Bunun nedeni taşınan buzdolabının içerisinde bulunan yağın kompresör borularına karışmasıdır. Taşınan buzdolabı beklediğinde bu yağ geri akar ve kompresör boruları boşalır.
İlgili 45 soru bulundu
Bir saat önce fişini çekmeniz yeterlidir. Buzdolabını nakliyeden hemen sonra çalıştırırsanız buzdolabının mekanizması zarar görür ve buzdolabı zarar görür. Bunun nedeni, taşınan soğutucudan gelen yağın kompresör hattına karışmasıdır.
Buzdolabını yerleştirip kurulumu yapıldıktan sonra, ilk 6 saat boyunca çalıştırmayın. Temizleme ve kurulama işlemi bittiğinde ve 6 saatin sonuna gelindiğinde, buzdolabını fişe takarak boş bir şekilde çalıştırabilirsiniz. 1-2 saat bekledikten sonra besinleri yerleştirerek çalıştırmaya devam etmeniz daha doğru olacaktır.
Elbette takılır, hiçbir sıkıntı da olmaz.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır.
Buzdolabı içinde bir gaz dolaşım sistemi vardır. Taşınma esnasında gaz deposundan borulara gidebilir ve soğutma yapmaz. Bu yüzden taşıma işlemi bittik ten 1 saat sonra buzdolabı fişini tekrar takıp çalıştırmanızda sorun yoktur. Bizim tavsiyemiz eğer acil bir durum yok ise bekleme süresini 2 saate çıkarmanız yönündedir.
Buzdolabını taşıma sırasında mümkün olduğunca dik tutmaya özen gösterin. Buzdolabını yanı üzerine yatırıp taşımayın böyle bir taşıma soğutma tüplerinde kalıcı hasarlara sebep olabilir. Buzdolabınızı yeniden çalıştırmadan önce 2-3 saat bekleyin.
Kurulumu tamamlanan derin dondurucuyu ne zaman kullanabilirim? Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Buzdolabı uzun süre kullanılmazsa veya genel önlemler alınmadan saklanırsa, soğutucuyu sirküle eden gaz borusu paslanabilir ve soğutucu akışkan sızabilir. Bu gibi durumlarda, buzdolabını yeniden başlatma zamanı geldiğinde soğutma/dondurma tamamen çalışmayı durdurabilir.
Buzdolabında bir soğutma motoru (kompresör) ve bir hava sirkülasyon fanı çalışır. Buzdolabının içindeki sıcaklık yüksek olduğunda, soğutma motoru sıcaklığı düşürmek için daha aktif çalışır ve bu da daha yüksek bir sese neden olabilir. Buzdolabının içindeki sıcaklık düştükçe ses de azalır.
ELEKTRİK KESİNTİSİ SONRASINDA: Gerekmedikçe buzdolapları açılmamalı, açılmamış buzdolabı yiyecekleri 4 saat boyunca mevcut ısısında tutacaktır, ancak et, tavuk, balık, süt ürünleri, yumurta gibi gıdalar 4 saatten sonra bakteri üretmeye başlar ve hızlıca bozulma gösterir.
Bu prizler sayesinde cihazlar hasar görmeden uzun süre çalışabilir. Akım korumalı prizler bulaşık makinesi, buzdolabı ve televizyon gibi elektronik aletleri yüksek akıma karşı korur.
Buzdolabı doğrudan güneş ışığı alan yerlere yerleştirilmemelidir. Ocak fırın, kalorifer peteği ve soba gibi ısı kaynaklarından en az 30 cm, elektrikli fırınlardan ise en az 5 cm uzakta olmalıdır.
Ürünün kurulacağı yerde topraklı priz hattı bulunmalı, uzatma ya da üçlü prizler kullanılmamalıdır. Atık su giderine bağlanacaksa, gider uzman bir tesisatçıya hazırlatılmalıdır.
Elektrikli Cihazları Fişten Çek
Bu yüzden tatile çıkmadan önce buzdolabını boşaltman, tüm elektrikli aletleri fişten çekmen ve dairenin elektrik şalterini indirmen olası elektrik kazalarından korunmana yardımcı oluyor.
Kapak açık kaldığında içerisinde yer alan yiyecek ve içecekler havayla temas ettikleri için ısınmaya başlamaktadır. Bu durum yiyeceklerin ve içeceklerin bozulmasına neden olmakla birlikte sebze ve meyvelerin de daha çabuk çürümesine yol açmaktadır.
Bu normal bir durumdur. Kompresör bir saat'te 45 dakikaya kadar çalışabilir ve elektronik olarak kontrol edilen kompresörlü cihazlarda duraklamaya gerek duyulmadan sadece yoğunluğu değişir. Buzdolabındaki veya dondurucudaki sıcaklık normal ise, endişelenmeye gerek yoktur.
Karbonat, lekelerin tamamen çıkarılmasını sağlar. Bunun için bir kovanın ⅓'üne ılık su doldurup karbonat ile karıştırmalısınız. Bu karışım ile buzdolabının iç kısmını temizleyebilirsiniz. Evinizde karbonat yoksa sirke de kullanabilirsiniz.
Bu da normal bir durumdur, endişelenmeniz gerekmez. Buzdolabının içinde dolaşan soğutucu gazın akış sesini duyuyorsunuz. Özellikle gece sessizliğinde daha rahat duyulabilen bu ses, çalışması gereğidir ve normaldir.
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır. 1, 2, 3, 4, 5 derece ayarlamalarının ne anlama geldiği hemen hemen bütün buzdolaplarında aynıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri