Evet, içindeki tesisat suyu yeterli miktardaysa çalışır. Çünkü kombi; sıcaklık üretmek için, kendi bünyesindeki suyu ısıtarak devir daim yapan bir makinedir. Bundan dolayı, içerisinde yer alan su henüz bitmeden (1 barın altına düşmeden) tekrar suya ihtiyaç duymaz ve sular kesik olsa dahi kombi çalışmayı sürdürür.
Sular kesildiğinde kombilerin çalışması mümkündür.
Ancak bu koşullarda dahi kombinin çalışma süresi tesisat içerisinde bulunan su ile doğru orantılıdır. Kombinin içinde bulunan su bittiği anda kombi çalışmayı durdurmaktadır.
Özgür Şahin, ısınma giderlerini azaltacak ve faturaları düşürecek pratik bilgiler paylaştı. Vatandaşların en çok merak ettiği “Kombi geceleri kapatılmalı mıdır?” sorusuna da açıklık getirdi ve şunları söyledi: “Kombiyi kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz.
Don olayının sık yaşandığı bölgelerde kombinin fişi çekilmesi ya da elektrik kesilmesi durumunda cihazın donması muhtemel. Bu olayın yaşanması sonrasında ise kombinin patlama tehlikesi de bir hayli yüksek. Aynı zamanda, kombinin güneş alan ortamda da uzak olması gerekir.
Kış Aylarında Evde Olunmadığında Kombiyi Kapatmak, Eve Gelindiğinde Kombiyi Açmak. Tasarruf yaşanıyor gerekçesi ile uygulanan bu yöntem yakıt tüketimini 2 katına çıkarmaktadır. Kış dönemlerinde evde olsanız da olmasanız da kombiyi kısık bir ayarda sürekli çalıştırmanız gerekir.
İlgili 36 soru bulundu
Kombinin verimli şekilde çalışması, ısınma ve ısıtma işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmesi için kombi bar (su) seviyesinin 1.5 olması gerekmektedir. Seviye olarak 1'in altında ya da 2'nin üstündeki bar seviyeleri kombinin ömrünün kısalmasına neden olacaktır.
Kombinin donmaması için düşük bir seviyede çalıştırmak (örneğin oda sıcaklığı için 10C-12C veya kombi minimum çalışma derecesi) tesisat içinde sirkülasyonu sağlayarak, suyun donma riskini minimize eder.
Kombi patlamalarının en yaygın nedeni, düzenli bakım yapılmamasıdır. Kombilerin düzenli olarak bakımı yapılmadığında, içerisinde biriken gazlar patlama riski taşır. Bu nedenle, kombilerin yılda en az bir kez bakımının yapılması gerekmektedir.
Hava ve Doğalgazın Karışımı: Sızın sonrasında alana yayılan gaz, hava ile birbirine karışır. Bu karışım belli bir orana geldiğinde (5-15) patlama tehlikesi oluşur. Kıvılcım / Ateşleme: Sızıntı sonrasında hava ile karışan doğalgaz sıkışır ve en ufak bir kıvılcım ya da ateşleme sonrasında patlama gerçekleşir.
3.5bar'ın üzerindeki herhangi bir şey endişe nedenidir, bu noktada bir göz atmak için bir profesyonel ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. Kombi su basıncınız çok yükselir veya çok düşerse, kombiniz kilitlenir ve güvenlik önlemi olarak çalışmayı durdurur.
Kullanılmayan Petekleri Kapatmak Tasarruf Sağlar mı? Evet. Sürekli kullanmadığınız odaların peteklerini kapatarak evin diğer yerlerinde ısınmanın daha etkili gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Bu ise doğalgazdan aldığınız verimi artırırken, fatura tutarlarınızın azalmasına yardımcı olacaktır.
Uzun süre evde olunmadığı zamana kombiyi kapatmak mı gerekir yoksa açık mı bırakılmalı? Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20 derece olmalı, Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15 derece olmalı, Banyoda ise ideal sıcaklık değeri 24 derece olmalıdır. Tam yoğuşmalı kombilerde 50 derece ve altında ayarlarsanız tasarruflu şekilde kullanabilirsiniz.
Su gittiği zaman kombiyi kapatmaya ihtiyaç yoktur. Hatta bu, tesisat için zararlı bir davranıştır. Zira böyle yaparsanız tesisat içerisinde bulunan suyun donmasına yol açabilirsiniz. Bu ise kombinizin zarar görmesiyle sonuçlanabilir.
Suların kesik olması ise genellikle kombinin çalışmasına engel olmamaktadır. Ancak kombinin bar basıncının düşmesi ve eksik su durumu olması halinde kombinin hizmet veremeyebilir. Bazı durumlarda ise kombinin su olmadan çalıştırılmaya devam edilmesi, kuru yanma sorununun oluşmasına neden olur.
Eğer kombinin basıncı 1 barın altına düşerse, cihaz kapanır. Dolayısıyla kombinin kapanmaması için basınç değerinin hiçbir zaman 1 barın altına inmemesi gerekir. Kombinizin basıncı düştüğünde cihazın alt tarafında bulunan su doldurma musluğu ile su takviyesi yapabilirsiniz.
Kombilerde yüksek basınçlı su buharı olmadığından patlama ihtimalleri çok düşüktür. Basınçlı kaplar, içerisindeki buharın yüksek basıncına dayanamadığı için patlar. Yani içinde yüksek sıcaklıkta ve basınçta buhar yani gaz olmayan kaplarda patlama olma ihtimali son derece düşüktür.
Aslında kokusuz bir gaz olan doğalgaz, doğalgaz kaçağı olması durumunda kolayca anlaşılabilmesi için çürük sarımsak kokusuyla kokulandırmıştır. Benzer bir koku duyduğunuzda; Kapı ve pencereyi açıp, ortamı havalandırınız. Ana vanayı kapatınız.
Ancak kombi basıncı 2,5 – 3 bar üzerine yükseliyorsa ise işte bu durumda bir arıza olduğunu söylemek mümkündür ve müdahale edilmesi de doğru olacaktır. Basınç 3 barı geçtikten sonra kombi basıncı düşmesi için cihaz, fazla suyu emniyet ventili ile tahliye etmek durumunda kalır.
Kombilerin patlamalı yanmasının pek çok farklı nedeni olabilir. Gaz valfi ayarsızlığı, baca problemi, ateşleme elektrotlarının veya brülörün kirli olması patlamalı yanmanın nedeni olabilir. Uzman servis desteği almanızı tavsiye ederiz.
Kombinin patlamalı (Pat Pat Ses Gelmesi) çalışmasının nedeni nedir? Kombiden pat pat ses çıkması ya da patlamalı halde çalışması, gaz memelerinin tıkalı olmasıyla ilgili. Gaz memeleri tıkanırsa düzgün bir gaz geçişi sağlanmaz. Ateşleme olsa da kombide patlama sesleri duyulacaktır.
Kombileri açık alanlara mı monte etmek gerekir
Kombiler açık balkona ve dış duvarlara monte edilemezler. Kapalı balkon ve ev içine monte edilebilirler.banyolara monte edilmeleri yasaktır.monte edildikleri mekanın havalandırılması ile ilgili gaz kurtuluşları tarafında konumu bir takım kurallar ve şartnaeler mevcuttur.
Kombiler koruyucu bir dolap içerisinde olmak şartıyla açık alanlara konulabilir. Açık alanlarda olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için mutlaka bir dolapta olması gerekir. Dolapta muhafaza edilmediğinde kombinizde arıza meydana gelebilir ayrıca güvenlik açısından da risk alırsınız.
Kombiler sıcak su konumunda çalışırken suyu belli bir süre sıcak belli bir süre soğuk olarak kullanıcıya iletmesi konfor şartlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu duruma sebebiyet veren çeşitli arızalar olabilir. Bu arızalar kombiden ya da şebeke hattındaki su basıncından kaynaklanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri