Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
1 en sıcak dereceyi ifade ederken 5'e doğru gidişat soğumayı, yani soğuk dereceyi ifade eder. Bu anlamda 5 ayarının en soğuk derece olduğunu bulabilirsiniz. Diğer bir ifade ile kışın 1 derecesine yakın, yazın ise 5'e yakın bir ayarlama yapmanız gerekecektir.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Klasik iç kısımda yer alan buzdolabı derece ayarlarında genelde 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde derece ayarlamaları bulunmaktadır. Bu derecelerde 1 sıcak, 5 ise en soğuk derece ayarını ifade etmektedir. 3 derece ise ne sıcak ne de soğuk şeklinde ifade edilebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Arçelik buzdolabının yaz aylarında sıcaklık ayarları genellikle aynıdır. Soğutucu bölmesi için +2 ile +8 derece arasında bir sıcaklık ayarı tercih edilirken, dondurucu bölmesi için -18 ile -24 derece arasında bir sıcaklık ayarı önerilir.
Bu kata kodu , soğutucu (Derin Dondurucu ve Soğutucu Bölüm) sıcaklık uyarısıdır.
2: Düşük derece: Yiyeceklerin uzun süre taze kalmasını sağlamak için ideal olan bir sıcaklık seviyesidir. 3: Orta derece: Genellikle önerilen sıcaklık seviyesidir. Yiyeceklerin tazeliğini korurken enerji tasarrufu sağlar. 4: Yüksek derece: Bu sıcaklık seviyesi, yiyeceklerin daha hızlı soğutulmasını sağlar.
Vestel Buzdolabı Yaz Ayarı Kaç Olmalı
Vestel buzdolabının yaz ayarı genellikle +4°C veya +5°C olarak önerilir.
Örnek verecek olursak; Bosch buzdolabı yaz kış ayarı kaç olmalı diyenler için buzluk bölmesi -20 derece, soğuk meyve sebze bölümü ise +4 derece önerilmektedir. Beko markalı buzdolabı için ise; Yaz aylarında buzdolabının dondurucu kısmını -20, -21, -22, -23, -24 dereceye getirilebilir.
En soğuk değer 5, en sıcak değer 1'dir.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
Sıcaklığı 7 °C ve 1 °C arasında ayarlayabilirsiniz. En soğuk değer 1 °C'dir. En sıcak değer 7 °C'dir.
Derin dondurucu, gıdaları uzun süre saklamak için kullanılan bir bölme olduğu için genellikle -24 ile -18 derece arasında ayarlanır. Bu derece, gıdaların bozulmasını önler.
Soğutma ayarı dereceli ise -18 ile +4, çevirmeli düğme varsa 2 konumuna getirin. Max- Min olarak ayarlanıyorsa Min konumuna ayarlayın. Besinler arka duvara değmeyecek şekilde yerleştirildikten 12 saat sonra sorun çözülecektir. Sorun devam ederse Web sayfasından servis için randevu alabilirsiniz.
Hızlı Soğutma Modu Nasıl kullanılır? HS harfleri soğutucu bölme göster- gesinde görününceye kadar soğutucu bölme ayar butonuna ve ardından “OK” butonuna basınız. Beep sesi duyulacak ve mod aktif olacaktır.
Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabı, içindeki sıcaklığı düşürmek için bir dizi termal işlem kullanır. İlk olarak, dolap içindeki hava sıcaklığı sensörler tarafından ölçülür ve termostat kontrol ünitesi bu verileri kullanarak kompresörü çalıştırır. Kompresör, soğutucu gazı sıkıştırır ve böylece gazın sıcaklığı artar.
Enerji sınıfı E, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi evlerin olmazsa olmazı haline gelen cihazların kullanımında, yüksek elektrik ihtiyacının olduğu ve beraberinde getirmiş olduğu maliyet olarak tanımlamak mümkündür. Enerji Sınıfı E Ne Demek? Enerji sınıfı E, tüketiminden kullandığı enerji miktarıdır.
Buzdolabı Enerji Sınıfı Ne Olmalı? Buzdolabı enerji sınıfı, cihazın enerji tüketimini belirleyen önemli bir faktördür. Bu nedenle bir buzdolabı satın almadan önce enerji sınıfını dikkate almak önemlidir. En yüksek enerji sınıfı olan A sınıfı, enerji tasarrufu açısından en iyi seçimdir.
No frost buzdolaplarında ve derin dondurucularda bulunan bir özelliktir. Bu beyaz eşyalardaki nem ve sıcaklık oranının sabit tutulmasını No Frost teknolojisi gerçekleştirir. Bu da besinlerin daha geç bozulmasını sağlar. Aynı zamanda beyaz eşyaların ömrünü uzatır.
Bir süre için evden uzaklaştığınız zamanlarda Hızlı Dondur düğmesine bastığınızda Eco-Fuzzy Fonksiyonu devreye girer. Bu fonksiyonla beraber “ekonomik kullanım göstergesi” yanar ve buzdolabı en az 6 saat ekonomik modda çalışmaya başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri