Kaza riskini ortadan kaldırmak ve gereksiz enerji tüketiminden kaçınmak için buzdolabınızı temizlerken fişini çekmeyi unutmayın.
Buzdolabı temizliğine başlamadan önce cihazın fişini çekmeniz gerekir. Ardından kapakları sonuna kadar açmalı ve içerideki gıdaların tamamını dışarı çıkarmalısınız. Dolabınız no-frost özelliğe sahip değilse temizlemek için buzların erimesini beklemelisiniz.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Kısa yolculuklar için birkaç saat önceden buzdolabının fişini çekmeniz gerekmez. Bir saat önce fişini çekmeniz yeterlidir. Buzdolabını nakliyeden hemen sonra çalıştırırsanız buzdolabının mekanizması zarar görür ve buzdolabı zarar görür.
Buzdolabınızın fişini çekmeyin
Bunu yaptığınızda derin dondurucunuzda sakladığınız tüm yiyecekler bozulacaktır.
İlgili 16 soru bulundu
Siz dolabın fişini çektiğinizde yapmış olduğunuz çalışmama aralığı dengesiz olduğunda sağlıklı soğutma sağlanamaz.
Öncelikle merak ettiğiniz “Buzdolabı temizlerken fişi çekilir mi?” sorusunun yanıtını vererek başlayalım. Evet, buzdolabının fişini çekerek temizlik esnasında güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Ayrıca statik yani dondurucu kısmı buzlanan bir buzdolabınız varsa buzların erimesi için de bu adım olmazsa olmaz.
Buzdolabı Taşınırken Buzdolabı Kaç Saat Önce Fişi Çekilir? Buzdolabı taşıma işleminden 24 saat önce fişten çıkarılmalı ve taşındıktan sonra tekrar fişe takmak için en az 1 saat beklemek gerekmektedir.
Eğer buzdolabı taşınırken dikey olarak taşındıysa, dolap içerisindeki gazın yerine yerleşmesi için fiş takılmadan önce ortalama olarak 2-3 saat beklenmelidir. Ancak, buzdolabı yatay olarak taşındıysa yaklaşık olarak 6 saat beklenmelidir. Bu süre, yağın ve gazın tekrar yerine yerleşmesi için gereklidir.
-Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır. -Buzdolabınızın fişini, prizden çırkartmayınız.
Buzdolabın fişini çekin. Buzdolabını tamamen boşaltın. Bir kaba ılık su koyun ve içine yarım fincan karbonat koyup karıştırın. Tüm çıkarılabilir parçaları çıkararak hazırladığınız ılık su karbonat karışımı ile parçaları silin.
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca buzdolabınızı taşırken mutlaka uygun koşullar altında taşımanız gerekiyor.
- Öncelikle küçük bir kovanın içerisine yarısı kadar su doldurulmalıdır. - Üzerine 2 yemek kaşığı karbonat ile 4 yemek kaşığı sirke konmalıdır. - Sirke ile karbonat dikkatli bir biçimde karıştırılmalıdır. - Ardından sünger kullanmak suretiyle buzdolabının iç kısmının her bölümü temizlenebilir.
Buzdolabının dışını temizlemek için çizmeden temizleyebileceğiniz bir bez seçmeniz gerekir. Daha sonrasında Cif ürünlerini kullanarak kapakları ve buzdolabının diğer yüzeylerini temizleyebilirsiniz. Son olarak kuru bir bezle yavaşça silebilir, parıldayan bir buzdolabı elde edebilirsiniz.
Sıcak tencereyi direk dondurucunuzun içi ile temas ettirmeyiniz ve sıcak suyu dondurucunuzun içine dökmeyiniz. Sıcak su koyup dondurucunuzun kapağını kapatınız ve 10 15 dakika bekleyiniz. Kapağı açıp tahta bir spatula ile çok bastırmadan yumuşayan buzları temizleyebilirsiniz.
Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz. Geri geldiğinde yaşanacak yüksek voltaj zarar verebilir.
Yeni alınan buzdolabının iç yüzeyleri kesinlikle kimyasal madde kullanılarak silinmemelidir. Temizlik işlemi için doğal içerikli karbonat ve bir kova su karıştırılarak iç yüzeyler silinir. Daha sonra saf su ile iç yüzeyler tekrar silinerek kurumaya bırakılır.
· Ürününüz için uygun ortam sıcaklığı 16 ila 43 derece arasıdır. Eğer ortam sıcaklığı bu değer aralıklarının dışında ise ürün istenilen performansa ulaşabilmek için fanı sürekli çalıştıracaktır.
Derin Dondurucu İçi Doluyken Taşınır Mı? Hayır, derin dondurucu içi doluyken taşınmaz. Bu yanlış bir taşıma yöntemidir. Şayet profesyonel bir taşıma şirketinden hizmet alıyorsanız uygun paketleme ve taşıma yöntemiyle içerisindeki ürünler boşaltılır ve usulüne uygun taşınır.
Buzdolabının altını temizlemek için, bir parça parşömen kağıdına pudra şekeri ve boraks serpin ve kağıdı buzdolabının altına itin. Buzdolabının altına saklanan böcekler, pudra şekeri tarafından çekilir, boraks da böcekleri öldürür.
o Buzdolabınızdan fokurtu veya şırıltı şeklinde bir ses geliyor ise, bu buzdolabınızın içerisindeki borularda dolaşan gazın sesidir. o Buzdolabınızdan su akış sesi geliyor ise, buz çözme işlemi esnasında, eriyen buzun buharlaştırma kabına akarken bu sesi çıkarması normaldir.
Buzdolabının içi için; Küçük bir kovanın yarısına su doldurun. Üzerine 2 yemek kaşığı karbonat veya 4 yemek kaşığı sirke koyun ve karıştırın. Bu karışımı süngerle kullanabilir, buzdolabının içini temizleyebilirsiniz.
No frost buzdolabı buzlanma sorunu su kanallarındaki tıkanmalardan meydana gelebilir. Buzdolaplarında su kanalları bulunmaktadır. Buradaki tıkanma buzlanma sorunlarını beraberinde getirir. Ayrıca buzlanma yapmasının bir diğer nedeni, kapağını tam kapatmamanız olabilir.
Buzdolabınızın içinde bulunan nem soğutma haznesine çarpar ve bunun sonucunda donma meydana gelir. No frostlar beyaz eşya ürününüzde bu donma sonucunda otomatik olarak devreye giren bir fonksiyon bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri