BEYAZ SİRKE İLE BUZDOLABI TEMİZLİĞİ
Buzdolabının dışını silmek için de hazırladığınız karbonatlı sirkeli sudan yararlanabilirsiniz.
Bunun için bir kovanın ⅓'üne ılık su doldurup karbonat ile karıştırmalısınız. Bu karışım ile buzdolabının iç kısmını temizleyebilirsiniz. Evinizde karbonat yoksa sirke de kullanabilirsiniz. İnatçı lekeler ile karşılaşırsanız süngerin üst kısmıyla bastırarak bu kirleri çıkarabilirsiniz.
Sirke dolap içine yerleşen lekeleri çözecektir. Ayrıca dondurucu kısmındaki buzların daha kolay erimesini sağlayacaktır. Rafları temizledikten sonra aynı karışımı dondurucu kısmı için de kullanabilirsiniz. Buzdolabı kapağını da bu karışım ile silmenizi tavsiye ederiz.
GAZETE. Buzdolabının çekmecelerine ve raflarına bir tomar gazete koyun ve birkaç gün dolapta kapalı tutun. Sonra kağıdı çıkarın ve buzdolabını 4 litre suya 1 bardak beyaz sirke ekleyerek karışımla dolabı silin.
İlgili 34 soru bulundu
Buzdolabı gözlerine koyacağınız karbonat,vanilya, pirinç,yulaf ezmesi, limon dilimleri ve demlenmiş çay ürünleri ile içerideki kokunun emilmesini sağlayabilirsiniz.
Buzdolabınızdaki et kokusundan kurtulmanın yolları
Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz.
Beyaz sirkenin yaygın olarak kullanıldığı alanlardan bazıları ise aşağıdaki gibidir: Temizlik: Beyaz sirke meyve sebzelerin temizliğinde ve dezenfekte edilmesinde kullanılabilir. Evlerde yüzey temizliklerinde, camların temizliği ve parlatılmasında, banyo ve mutfaklardaki pas, kireç temizliğinde de tercih edilebilir.
Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Bunların yanı sıra kullanılan temizlik malzemelerinin de temizlenmesi için sirke kullanılabilir. Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır.
Beyaz sirkenin tadı ve kokusu keskin olduğu için her yemekte tercih edilmez. Daha çok salatanın üstüne dökülür ve et ürünlerinde sos şeklinde tüketilir. Beyaz sirke tarz yemeklerde kullanılsa bile miktarı oldukça az kullanılır. Peynir yapımı, unlu mamuller ve turşu yapımında da kullanılmaktadır.
Beyaz sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir. Zararlı mikroorganizmaların ortadan kalkmasını sağlayan beyaz sirke ütü temizliği konusunda da oldukça faydalıdır.
Kimyasal temizlik ürünleri yerine zararlı olmayan sirke kullanımı, ev hanımlarının en önemli tercihidir. Mobilya gibi yüzeylerin temizliğini içinde su olan bir sprey şişesine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyerek yapabilirsiniz.
Tezgah, ocak veya lavabonuza bir miktar maden suyu damlatın, Daha sonra da yumuşak bir bezle güzelce silin ve ılık suyla da durulayın. Armatürlerin de üzerine bir miktar döküp yumuşak bir bezle temizleyin. Ayrıca buzdolabının içini de silebilirsiniz.
Evet, sirkeyi ev temizliğinde rahatlıkla kullanabilirsin. Bunun için boş bir sprey kabına 2 bardak su ve 1 bardak sirke eklemen ve karıştırman yeterli.
Oysa elimizin altında tam da bu konuda oldukça yetenekli bir ürün var: sirke. Elma ya da üzüm fark etmeksizin, sirkeyi ev temizliğinde kullanabilirsiniz. Kokusunu dert ediyorsanız hemen söyleyelim, bu yöntemler kalıcı bir koku bırakmıyor.
Türkiye'de diğer sirke çeşitleri kadar yaygın olmayan beyaz sirkenin, dünya genelinde çeşitli amaçlarla kullanımı oldukça yaygındır. Diğer bir adı da “sirke ruhu” olan, beyaz sirke adını saydamlığından almıştır. İngilizce'de beyaz sirkenin diğer adı tam bu yüzden 'damıtık sirke' olarak ifade edilmektedir.
Mace) buyurduğu sirke birçok konuda hayatımızda yer alır.HZ MUHAMMED SİRKE İLE YIKANMIŞ MIYDI: Rasûlullâh Efendimiz (S.A.V.) kendisine yapılan büyüyü sirkeyle yıkanarak değil, Muavvizeteyn (Felak ve Nas Sureleri) okuyarak geçirmiştir.
Doğal bir ürün olmasından dolayı özellikle çevre sağlığı konusunda hassas olan kişiler bol bol beyaz sirke ile temizlik yapmayı tercih etmektedir. Diğer sirke türlerine oranla daha hafif bir kokuya ve tada sahiptir. İşte bu yüzden; Evinde kokusuz ve kusursuz temizlik isteyenlerin tercihi Torku Beyaz Sirke!
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.
Üzüm sirkesi ile elma sirkesi arasındaki farklar: Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken, üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken, elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
Kabartma tozu, derin dondurucu ve/veya buzdolabı içerisinde ortaya çıkan kokuyu gideriyor. Tabak ve/veya kap içerisine alınan kabartma tozunun dondurucu içerisinde bekletilmesi koku sorununu ortadan kaldırıyor. Karbonat, vanilya, çay, süt, elma sirkesi, gazete, pirinç ve kahve de koku sorununa karşı kullanılabiliyor.
Bakterileri yok edici özelliği sayesinde temizlik alanında da oldukça tercih edilen elma sirkesi, bu kez buzdolabı kokusu için tercih edilecek. Bir bardak içinde elma sirkesini ve suyu karıştırıp dolaba yerleştirin. Hem oluşabilecek bakterileri önleyecek hem de kötü kokuları yok edecektir.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
İlk uygulama dolabın içerisinde tüm yüzeylerin hidrojen peroksit ile silinmesi olacaktır. Silinme işlemi tamamlandığında, kurtlanma probleminin son bulabilmesi için hidrojen peroksitin bakteri, patojen ve mantarlara etkisini göstermesi gerekmektedir. Bu durum 10 dakikalık bir bekleme süresi anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri