– Buzdolabını, fırın, radyatör gibi ısı kaynaklarından ve güneş ışınlarından uzağa yerleştiriniz. – Buzdolabını yerleştirirken arkasında ve yanlarında boşluk bırakınız. – Buzdolabının kapılarını uzun süre açık bırakmayınız. – Buzdolabına konulmadan önce, gıdaların fazla olan paketleri çıkarınız.
Buzdolabının doluluk oranı: Buzdolabının doluluk oranının mümkün olduğunca az olması, soğutma sisteminin enerji tüketimini azaltır. Buzdolabının kapısının her kapatıldığında kapatılması: Buzdolabının kapısının her kapatıldığında tam olarak kapatılması, soğutma sisteminin enerji tüketimini azaltır.
Buzdolabına sıcak yemek veya içecek koymayınız. Aksi halde üniteniz ısıyı uzaklaştırmak için daha uzun süre çalışarak enerjiyi fazla tüketecektir. Buzdolabını, fırın, radyatör gibi ısı kaynaklarından ve güneş ışınlarından uzağa yerleştiriniz. Buzdolabının kapılarını uzun süre açık bırakmayınız.
Buzdolabı; buhar sıkıştırma yöntemiyle çalışan, gıdaların soğuk tutularak uzun zaman muhafaza edilmesini sağlayan soğutma makinesidir. Soğutmanın amacı kapalı bir mahâlde, çevre sıcaklığının altında sıcaklıklar elde etmek ve bu düşük sıcaklığı sürekli olarak muhafaza etmektir.
İlgili 16 soru bulundu
- Evde gereksiz yere yanan lambaları kapatmalıyız. - Suyu boşa harcamamalıyız. - Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almamız gerekir. - Kullanmadığınız zamanlarda elektrikle çalışan aletlerin fişini çekmeliyiz.
Tasarruf ya da birikim, yeni yatırımlar yapmak için kenara para koymak, bu parayı bankaya ya da faiz getiren başka bir yatırım aracına vererek ekonomide yeniden para yaratılmasını ve böylece yeni yatırımlar yapılmasını sağlamaktır. Günlük dilde ise tasarruf sıklıkla, masrafları kısmak anlamına gelmektedir.
Buzdolabı, belki de evin en önemli dolabı. Doğru kullanmak, mutfakta işimizi kolaylaştırır, malzemelerin ömrünü uzatır, hem de daha az enerji tüketir. Buzdolabı aynı zamanda mutfağın en çok kullanılan, en çok enerji harcayan beyaz eşyalarından biri. Kesintisiz çalışır.
Buzdolabı, yiyeceklerin daha uzun süre bozulmadan tüketilmesini sağlar. Böylece zamandan ve paradan tasarruf edilmektedir. Bununla beraber yiyeceklerin sağlıklı bir şekilde tüketilebilmesi için buzdolabı seçimi oldukça önemlidir.
Uzun süre kapağı kapalı olan buzdolabı, içindeki sıcaklığı sabit tutmak için olağandan daha fazla enerji harcıyor anlayacağınız. Bu durumda ne yapıyoruz? Buzdolabımızı hemen değiştirmiyor, onun yerine öncelikle mutlaka bir bakım servisini çağırıyoruz.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca buzdolabınızı taşırken mutlaka uygun koşullar altında taşımanız gerekiyor.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
E sınıfı, düşük enerji verimliliği sağlayan enerji sınıflarından biridir. İndeks değerleri 100 ve altı seviyedeki cihazlar, bu sınıfta yer alır. F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür.
Bu nedenle net bir sayı vermek mümkün olmasa da F enerji sınıfındaki orta boy bir buzdolabı bir günde ortalama 608 watt enerji harcar. Kısacası enerji tüketimi konusunda tasarruf etmek istiyorsanız alacağınız buzdolabının enerji sınıfına mutlaka dikkat etmelisiniz.
Kapak açık kaldığında içerisinde yer alan yiyecek ve içecekler havayla temas ettikleri için ısınmaya başlamaktadır. Bu durum yiyeceklerin ve içeceklerin bozulmasına neden olmakla birlikte sebze ve meyvelerin de daha çabuk çürümesine yol açmaktadır.
Enerji sınıfları arasında A sınıfı buzdolabı enerji tüketimi en düşük olandır. Dolayısıyla en yüksek enerji verimliliğine sahip olan sınıftır.
F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür. Elektrik tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu enerji sınıfı etiketine sahip aletleri kullanmaması önerilir. Zira indeks değerleri 125'e kadar çıkabilir. İndeks değeri 125'in üstünde olan G, verimliliği en düşük enerji sınıfıdır.
Buzdolabının fişi 12 saat önceden çekilmelidir. Buzdolabı paketleme işlemi çok başarılı olmalıdır. Bir taşıma ipi ile sıkıca bağlamanız gerekir. Mümkünse buzdolabı dik olarak gönderilmelidir.
Buzdolabını fazla doldurmayın, yiyecekler arasında yeterince boşluk bırakın. Fazla doldurulan buzdolaplarında soğuk havanın serbestçe dolaşması engellenebilir ve yiyeceklerinizi uygun şekilde soğutmayabilir. Bu da ısınmaya neden olacağından yiyeceklerinizin beslenme ve duyusal kalitelerinin düşmesine neden olur.
Sıcak yemekleri buzdolabına koymadan önce soğumasını beklemek. Pişen sıcak yemekleri buzdolabına koyma fikri, yiyeceklerin bozulacağı için hemen hemen hepimize yanlış gelmiştir. Ancak bu konuda sıcak yemekleri buzdolabında soğutmak bir şok etkisi yapacağı için daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.
Buzdolabının motorunun hemen üst kısmında bulunan bu su haznesi motorun sıcaklığını düşürmeye yarar.
Tasarruf yapmak, insanların ihtiyaçlarına karşı hazırlıklı olmalarına yardımcı olur ve ekonomik duraklamalardan, iş kayıplarından veya sağlık sorunlarından kaynaklanan riskleri azaltabilir. Tasarruf yapmanın bir diğer amacı ise insanların aylık harcamalarını ve bütçelerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri