Enerji sınıfı E, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi evlerin olmazsa olmazı haline gelen cihazların kullanımında, yüksek elektrik ihtiyacının olduğu ve beraberinde getirmiş olduğu maliyet olarak tanımlamak mümkündür.
E sınıfı buzdolapları, enerji verimliliği açısından ortalama bir seviyede kabul edilir. Bu sınıftaki buzdolaplarının enerji tüketimi, daha yüksek enerji sınıflarına göre genellikle daha fazladır ve uzun dönemde daha yüksek elektrik faturalarına yol açabilir.
İndeks değerleri 80 ve altı değere sahiptir. Bu sınıfta yer alan cihazların kullanımı, aylık elektrik tüketimini ciddi anlamda artırabilir. E sınıfı, düşük enerji verimliliği sağlayan enerji sınıflarından biridir. İndeks değerleri 100 ve altı seviyedeki cihazlar, bu sınıfta yer alır.
En yüksek enerji sınıfı olan A sınıfı, enerji tasarrufu açısından en iyi seçimdir. Ancak buzdolabı fiyatları, enerji sınıfı yükseldikçe artar. Örneğin D enerji sınıfı buzdolabı ile B enerji sınıfı bir buzdolabı arasında fiyat farkı bulunmaktadır.
Buna göre enerji verimliliği en yüksek olan beyaz eşyalar A+++ grubundayken, en düşük verimlilikte olanlar D sınıfındaydı. Mart 2021 tarihinde yapılan değişiklikle bu ölçeklendirme değişti. Günümüzde ise enerji verimliliği A, B, C, D, E, F ve G sınıflarıyla ifade edilir.
İlgili 39 soru bulundu
E sınıfı, düşük enerji verimliliği sağlayan enerji sınıflarından biridir. İndeks değerleri 100 ve altı seviyedeki cihazlar, bu sınıfta yer alır.
Bu nedenle net bir sayı vermek mümkün olmasa da F enerji sınıfındaki orta boy bir buzdolabı bir günde ortalama 608 watt enerji harcar. Kısacası enerji tüketimi konusunda tasarruf etmek istiyorsanız alacağınız buzdolabının enerji sınıfına mutlaka dikkat etmelisiniz.
D enerji sınıfında bulunan bir buzdolabı günde yaklaşık 0,69 kW elektrik harcar. E enerji sınıfı gardırop tipi bir buzdolabı bir günde yaklaşık 0,878 kW elektrik harcar.
A+++ Buzdolabı Modelleri
Her türlü gıda saklamasını rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz A+++ buzdolapları D enerji sınıfı en yüksek enerji sınıfına sahip son kalite üründür. A+++ buzdolabı alttan çift kapılı ürün de bu en çok tercih edilen modeller arasındadır.
Mevcut enerji etiketi ölçeklendirmesine göre satılabilir en düşük enerji sınıfı buzdolabı ve derin dondurucular için A+ iken, yeni enerji etiketlerinde ölçek G (en düşük) ve A (en yüksek) arasında olup satılabilir en düşük enerji sınıfı F enerji sınıfı olacaktır.
Enerji sınıfı, kullanılan cihazın tükettiği elektriğin miktarı hakkında bilgi verilmesi konusunda yardımcı olmaktadır. Enerji sınıf E, tercihi yüksek olmayan enerji sınıfları arasında yer almaktadır. Sarfiyatının yüksek olması, E sınıfına olan talebi düşürmektedir.
D sınıfı bir soğutucu, F sınıfına göre 35%'e varan enerji tasarrufu sağlar. Buzdolabına konulmadan önce, gıdaların fazla olan paketleri çıkarınız. Koruyucuların kalınlığı arttıkça, buzdolabı içindekileri serin tutmak için daha çok enerji harcayacaktır.
“Buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli?” diye merak ediyorsanız birkaç kriterin göz önünde bulundurulması gerektiğini bilmeniz gerekir. Buzdolabının tipi, hacmi, raf ve çekmece tasarımı, enerji sınıfı, No Frost olup olmaması, Solo ya da ankastre tipinde üretilmesi, göz atmanız gereken özellikler arasında yer alır.
Elektronik aletlerin harcadığı enerji miktarını belirten tanıtım kartına enerji etiketi denir. Enerji sınıfları; A, B, C, D, E, F, G sınıfı olarak bilinir. En yüksek verimliliğe sahip A enerji sınıfı iken en düşük enerji verimliliğine sahip sınıf G sınıfıdır.
Enerji sınıfları A sınıfından başlayarak enerji tüketimlerini olumsuz yönde artar. Dolayısıyla A sınıfı en iyi tasarrufu sağlayan sınıftır. F sınıfı diğer sınıflara göre çok fazla enerji tüketimi sağlar. F sınıfı enerji tüketimi aylık ortalama 60 KW elektrik tüketilmesine neden olmaktadır.
A, A+, A++ ENERJİ SINIFI
En yüksek verimliliğe sahip enerji sınıfı, A enerji sınıfıdır. Bu etikete sahip cihazların enerji verimlilik endeksleri, 41'e eşit veya altındadır. Ev ve iş yerlerinde A sınıfı enerji etiketine sahip cihazlar kullanmayı tercih ederek ciddi oranda tasarruf yapabilirsiniz.
İndeks değerleri 100 ve altı seviyedeki cihazlar, bu sınıfta yer alır. F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür. Elektrik tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu enerji sınıfı etiketine sahip aletleri kullanmaması önerilir. Zira indeks değerleri 125'e kadar çıkabilir.
Low Frost mu? Statik derin dondurucular zaman geçtikçe buzlanma yapabilirler. No Frost derin dondurucular buzlanmaya karşı savaşır ve buzlanmayı engeller. No Frost derin dondurucular statik derin donduruculara göre daha az enerji harcar.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Yukarıda belirttiğimiz tüketim bedelleri dikkate alındığında normal bir buzdolabının aylık elektrik tüketim bedeli 45-90 TL arasında olacaktır. Tabi bu fiyat 2023 yılı için belirlenen ortalama fiyatlardır.
A+ Buzdolabı Modelleri ve Özellikleri
A+ mini buzdolabı özellikle küçük yiyecek ve içecekler için kullanılan bir üründür. A+ buzdolabı çeşitlerinden ışıklı model, görünüş bakımından özellikle geceleri oldukça şık ve güzel olan bir modeldir.
A Sınıfı Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar? A sınıfı bir buzdolabında ise bir saatlik enerji harcaması 62 Watt civarındadır. Günde 1.5 kw elektrik harcar. Aylık bazda yaklaşık 45 kW elektrik tüketimi yapar.
Smart Frost özelliğine sahip buzdolabı, dondurucu bölümdeki nemi en aza indirerek karlanmayı ve buzlanmayı en aza indiriyor. Ayrıca dondurucu bölümün pürüzsüz iç duvarları buzdolabı temizliğinde kullanıcılara kolaylık sağlıyor.
No frost buzdolaplarında ve derin dondurucularda bulunan bir özelliktir. Bu beyaz eşyalardaki nem ve sıcaklık oranının sabit tutulmasını No Frost teknolojisi gerçekleştirir. Bu da besinlerin daha geç bozulmasını sağlar. Aynı zamanda beyaz eşyaların ömrünü uzatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri