Buzdolabının içinde ve dışında oluşan sararmaları temizlemek için ise diş macunu ya da cif damlatarak çitilenmesi tavsiye edilir. Çok sert bezler kullanmadan cif ve diş macunu sararan yerlerin zamanla beyazlamasını sağlamaktadır.
Boyamaktan başka çaresi yok sararmanın. Sararma güneş ışını etkisiyle kimyasal olarak meydana geldiğinden dönüşü yoktur. Plastik kısımlarını güzelce bantla izole ederek boyayın, sac kısımlara da yapışkanlı kağıt yapıştırılabilir.
Buzdolabının dışını temizlemek için: Raflarda olduğu gibi buzdolabının dışını da süngerin üzerine döktüğümüz bulaşık deterjanı yardımıyla siliyoruz. Süngerin nemli olmasına ve yumuşak yüzeyini kullandığımıza emin oluyoruz. Ardından nemli bir bezle ilk katı siliyoruz. Son olarak kuru bir bezle kurulamasını yapıyoruz.
Buzdolabının güneş ışınlarının beyaz yüzeyde oluşturduğu pigment deformasyonu ile zaman içerisinde buzdolabının dış yüzeyindeki çeşitli noktalarda sararma meydana gelir.
Bir kap içinde eşit ölçülerde sirke ve suyu karıştırın. Karışımı bir bez yardımı ile ya da bulaşık süngerinin yumuşak kısmı ile alın. Buzdolabının üst kısmından başlayarak alt raflara doğru bu karışımı tüm yüzeylere sürün. Sirke dolap içine yerleşen lekeleri çözecektir.
İlgili 15 soru bulundu
Buzdolabının içinde ne varsa hepsini çıkarın. Temiz bir su kovası alarak içine Asperox Çok Amaçlı Temizleyici sıvısı damlatın. Bezinizi hazırladığınız Asperox Çok Amaçlı Temizleyici'yi su ile ıslatın ve buzdolabınızın raflarını ve içini temizleyin. Sonrasında nemli yerleri kurulayarak temizliği bitirin.
Buzdolabının kapak lastiği ılık, duru bir su ile silinmelidir. Eğer daha hijyenik bir temizlik gerekiyorsa yarım bardak suya bir miktar sirke de kullanılabilir. Dış yüzey ise ılık, duru bir su ve ihtiyaç durumunda hafif bir bulaşık deterjanı ile temizlenmeli ve iyice kurulanmalıdır.
Halk arasında oksijenli su olarak da bilinen hidrojen peroksit kullanarak sarı lekelerden kurtulabilirsiniz. Hidrojen peroksit birçok deterjanın içinde de bulunuyor.
Buzdolabı Temizliğinde Çamaşır Suyu Kullanılmalı mı? Çamaşır suyu gibi güçlü dezenfektanlar buzdolabı temizliğinde kullanılmamalıdır. Bu tarz ürünlerin gıda ile temas etmesi hastalanmanıza veya zehirlenmenize neden olabilir.
Ilık su içerisine bir çay bardağı kadar sirke, karbonat ve maden suyu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabınızın iç kapılarını, sebze kısmını ve buzdolabınızın dış kapısını temizlerken kullanabilirsiniz.
Buzdolabının dışını silmek için de hazırladığınız karbonatlı sirkeli sudan yararlanabilirsiniz.
Vim Beyaz Sabun ve Vim Arap Sabunu çok amaçlı temizlik spreyleri pratik ve etkili biçimde buzdolabı temizliği yapmanızı sağlar. Buzdolabının dışı da tertemiz olur. Vim Beyaz Sabun veya Vim Arap Sabunu çok amaçlı temizlik spreyini sıkın, silin, durulayın ve kurulayın.
Dış temizlik için de sirkeli su kullanabilirsiniz. Mikrodalga fırınlarda ise fırını yaklaşık 1 dakika çalıştırdıktan sonra (Güvenlik için ürünün kullanım kılavuzunu da okumanızı öneririz.) fişi prizden çekip sirkeli su ve ılık nemli bir bez ile temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Bir defa giyip yıkamadan dolaba atılan kıyafetler kısa sürede sararabilir. Çünkü terde bulunan yağlar, kumaşa işlemektedir. Dolap içi temizliği sık sık yapılmazsa, dolapta gözle görülemeyen bakteriler yer oluşur. Kıyafetlerin sararması da bu bakteriler nedeniyle hızlanır.
Röfle tozu da ilâve edebiliriz. Röfle tozuna oryal denir kuaförlerde. Bu 12 lik açıci oksidanın içine röfle toz açıcı yani oryali de ilâve edip karıştırıp krema kıvamına getirip fırçayla beyaz eşyanın sararmış olan plastiğine sürülür ve bir kaç saat bekletilir. Silince hemen beyazlar.
Buzdolabı boyası beyaz başta olmak üzere farklı renk alternatifleri ile bulunabilir. Yapıları bakımından farklı formüle edilen ürünleri satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli detay uygulama biçimleri olabilir. Ürünlerin sprey ya da akrilik gibi seçenekleri olduğu gibi bu ürünlerin boyutları da seçeneklidir.
Sirkeli su, buzdolabında meydana gelen leke ve kirlerin temizlenmesini kolaylaştırırken çürüyen yemeklerin ardından bıraktığı kokuları da bastırmaktadır. 1 litre suyun içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak buzdolabı içindeki kirlerin kabası alınır. Ardından temiz su ile durulanır ve kuruması beklenir.
Karbonat, lekelerin tamamen çıkarılmasını sağlar. Bunun için bir kovanın ⅓'üne ılık su doldurup karbonat ile karıştırmalısınız. Bu karışım ile buzdolabının iç kısmını temizleyebilirsiniz. Evinizde karbonat yoksa sirke de kullanabilirsiniz.
Buzdolabının içi için; Küçük bir kovanın yarısına su doldurun. Üzerine 2 yemek kaşığı karbonat veya 4 yemek kaşığı sirke koyun ve karıştırın. Bu karışımı süngerle kullanabilir, buzdolabının içini temizleyebilirsiniz.
Karbonat, oksijenli su ve tuzkarışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Tek yapmanız gereken iki litre ılık suya bir paket karbonat döküp bir saat kadar beklemek. Bir saat bekledikten sonra sararmış kıyafetinizi çamaşır makinenize atıp uygun programda yerli deterjan markası ile yıkamak. Bu şekilde hızlı ve pratik yöntemlerle sarı lekelerden kurtulabilirsiniz.
Sirkeyi su ile karıştırdıktan sonra leke üzerine uygulamanız gerekir. İşlemi tamamlamanın ardından yarım saat bekleyerek lekenin çözülmesine yardımcı olabilirsiniz. Ardından kıyafeti yıkayarak koltuk altı bölgesinin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Kabartma tozu ile buzdolabı temizliği
Özellikle çok kirli olmayan buzdolapları için bu yöntem idealdir. Sıcak ile ılık arası suyun içerisine bir miktar kabartma tozu ekleyip bezi bu karışıma batırarak tüm buzdolabınızı silebilirsiniz.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin. Eğer bez yerine bulaşık süngeri kullanacaksanız, mutlaka yumuşak kısmını kullanın.
- Buzdolabının çelik dış yüzeyini kimyasal içermeyen temizlik malzemeleri ve nemli bir bezle silebilirsin. - Deterjan kalıntıları ve su lekelerini önlemek için yüzeyi ıslak bezle duruladığından emin olmalısın. Ardından ise kuru bir bezle dış yüzeyi tamamen kurulamalısın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri