Doğru yöntem: İlk olarak etimizi buzluktan çıkarıyoruz. Boş bir metal tencereye ne soğuk ne sıcak, ılık su dolduruyoruz. Eti pişirme tepsisinin üzerine alıyoruz, üstüne de içi su dolu tencereyi koyuyoruz ve. etin kalınlığına göre dakikalar içinde çözüldüğüne tanıklık ediyoruz, bu yöntem doğru.
Vaktiniz azsa ve etleri daha hızlı şekilde çözmeniz gerekiyorsa, donuk etlerinizi soğuk su dolu bir kaseye koyun. Yarım saatte bir suyu süzün, tekrar su doldurun ve etler çözülünceye kadar her yarım saatte bir bunu tekrarlayın. Etlerinizi bu yöntemle çözerseniz hemen pişirmeye başlamanız gerekmektedir.
Çözdürülmüş eti yeniden dondurma
Şimdi içinizi rahatlatabilirsiniz, et çözüldüğünde ve dondurucudan ilk kez çıkarıldığında buzdolabında düzgün bir şekilde muhafaza edildiği sürece daha sonraki bir tarihe kadar tekrar dondurmak güvenlidir.
Ciğer, buzdolabında 2-3 gün kalabilirken, dondurulmuş haliyle 2 ay boyunca sağlıklı bir şekilde muhafaza edilebilir.
Geleneksel yöntemde ciğer uzun süre suda bekletilerek temizlenir ancak bu yanlış bir işlemdir. Bu ciğerinizin lezzetini kaybetmesine ve pişince sertleşmesine neden olur. Bunun yerine ciğerinizi akan suda yıkayarak temizlemelisiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Arnavut ciğeri gibi ciğer sote tariflerinde pişirilme süresi 20-25 dakikayı kesinlikle aşmamalıdır. Ciğer kavurmada ise pişirme süresi daha da azdır, 12-15 dakika arası yeterli olacaktır. Her iki teknikte de daha yumuşak olması için ciğeri tavaya attıktan sonraki ilk 5 dakika kapağını hiç açmadan pişirmelisiniz.
Bu arada ciğerlerin doğrandıktan sonra yıkanması pek tavsiye edilmez. Bunun yerine bir tel süzgeçte bekleterek fazla kalanı süzdürebilirsiniz. Ciğerlerimiz kavrulmaya devam ederken üzerine doğradığımız soğanı, kırmızı biberleri ve son olarak da yeşil biberleri ilave edelim.
Ciğerin taze olmasını canlı, parlak ve uykuluk dediğimiz iç kısımının beyaz olmasından anlayabiliriz. Ciğerde yeşillenme de olmamalıdır. Vatandaş ciğeri alınca dolaba koyarak bir iki günde tüketmelidir. Eğer pişirilip buzluğa koyulursa saklama süresi daha fazla uzar" dedi.
- Buzdolabı poşetine düzgün bir şekilde koyduğunuz ciğerlerin üzerine biraz bastırın ve poşetin içindeki havayı iyice çıkartınız. - Taze olarak almış olduğunuz ciğerler buzdolabının içerisinde en fazla 2 ila 3 gün boyunca ve derin dondurucunun içerisinde de en fazla 2 ay boyunca sağlıklı bir şekilde saklanabilir.
Dondurucudaki ete hiçbir şey olmaz. Kokusu rengi normalse göm gitsin. Benzer durumda kalınırsa; sakatatı kesinlikle atın!
Buzdolabınız ya da derin dondurucunuz bozulmazsa, elektrik kesintisi gibi herhangi bir sebepten ısı değişimi olmazsa buzlukta etlerinizi 1 yıl kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Tekrar et ürünlerini çözüldükten sonra dondurursak bakteri olur ve çürür. Bu durum birçok sağlık sorunlarına yol açabilir. Dondurulmuş ürünler ile taze günlük çıkan et ürünlerinin tadı farklı olur. Dondurulmuş ürünler çözülürken ürünün üzerindeki buz çözüldükçe ete karışır buda etin tadını bozar” diye konuştu.
Dondurulmuş eti çözdürdüğünüz ve ardından bir kısmını veya hiçbirini pişirmemeye karar verdiğiniz bir zaman gelebilir. Bu durumda, et dondurucudan ilk çıkarıldığında çözülmüş ve buzdolabında uygun şekilde saklanmışsa, eti daha sonraki bir tarihe kadar yeniden dondurmak güvenlidir.
buzluktan çıkmış zaten çözülmesi en az 6 saat. yenir tabi.
Su soğudukça suyu değiştirirseniz çözülme işlemini hızlandırmış olursunuz. Bu yöntemle 1-2 saat içerisinde etiniz çözülecektir. Diğer bir yöntem ise, hızlı bir yöntem olan mikrodalgada çözmektir. Mikrodalgaların hızlı çözme özelliği vardır.
Ciğeri haşlamadan direk olarak da yapabilirsiniz. Ama haşlandığı zaman. Kanlı suyunu atıyor ve daha hoş bir görüntü oluyor.
Kıyma, köfte ve sakatat buzdolabında 1-2 gün saklanabilirken derin dondurucuda 3-4 ay taze kalabilir. Pişmiş et ve et yemekleri buzdolabında 3-4 gün saklanabilirken derin dondurucuda 2-3 ay taze kalabilir.
Kuzu ciğerli püre malzemeleri
Kuzu ciğeri dahil tüm malzeme 2 su bardağı su ile haşlanır. Ocaktan alınır. İyice yumuşayan sebze ve ciğere sızma zeytinyağı ilave edilir, çatal ile ezilerek püre kıvamına getirilir. Ilık olarak bebeğe servis edilir.
Akciğer Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Akciğerler içerisindeki kıkırdaklardan ayıklanarak minik küpler halinde doğranır. Üzerine minik doğranan kuyruk yağı, tuz ve 1 su bardağı su eklenerek kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirilir. Üzerine kimyon ve kırmızı toz biber serpilerek servis edilir.
Herşeyden önce aldığımız kuzu ya da dana ciğerinin taze olması oldukça önemli. Mümkünse ciğerciden almanızı öneririm. Ciğeri ister kızartma isterseniz de sote olarak yapın hiç farketmez her iki şekilde de ciğerin üzerindeki ince zarı soymamız gerekir.
Röntgende kemikler beyaz olarak çıkar ancak akciğerler siyah şekilde yansır. Şeffaf siyahlığın üzerinde herhangi bir lekenin veya dumanlı bir görüntünün olmaması sağlıklı bir ciğer olduğunu göstermektedir.
Karbonat ve un önemli püf noktası
Doğrudan kızartmak yerine ciğeri önce unlu bir karışımla kaplamak en nefisi. Bu sayede dışı çıtır çıtır olurken içi yumuşacık kalır. Bunun için bir diğer püf noktası ise karbonat kullanmak.
Ciğeri kesinlikle yıkamayın. Bir süzgeçe alın ve süzülmesini sağlayın.
Dana ciğerini iyi pişirmek için pişme öncesinde ciğerin biraz sirke ve tuzla bekletilmesi tavsiye edilir. Bu iki malzeme ciğerin daha yumuşak pişmesini sağlar. Kuzu ciğeri pişirirken ise yine aynı detaylara dikkat edilmelidir. Kuzu ciğeri daha yumuşak olduğundan, pişirme süresini daha az tutmak yeterlidir.
Ciğer tadı bazen acı oluyor, acı olmasının sebebi sanırım pıhtılar var onlar temizlenmemiş yada öd kesesi patlamış yada iyi temizlenmemiş oda ete acımsı tat vermiş olabilir. Net olarak damak tadı farklılığı. Ciğer genel olarak et değildir organdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri