C&C Call Back dediğimiz olayı basitçe ifade etmek gerekirse, gizli bir iletişimdir. Virüs bulaşmış bir kurbanın bilgisayardan saldırganın bilgisayarına komut ve kontrol (c2) sunucusu ve bilgisayar uzlaşmasının en güvenilir göstergeleridir.
Bir geri çağırma fonksiyonu, başka bir fonksiyona geçirilen bir parametre şeklindeki fonksiyondur. Geri çağırma fonksiyonu, ikinci fonksiyonun içinde çağrılır ya da icra edilir. Geri çağırma fonksiyonları, asenkron olarak icra edilirler.
Callback, bir fonkisyonu başka bir fonkisyona parametre olarak verip kullanmaya denir. Bu şekilde kullanılarak senkron bir şekilde çalışmasını sağlayabiliriz.
Callback fonksiyonları bağımsız bir değişken olarak başka bir fonksiyona geçirilen ve ilk fonksiyonun işlemi tamamlandıktan sonra diger fonksiyonun işlevini başlatan fonksiyonlardır. Callbackler genellikle asynchronous işlemler tamamlandıktan sonra kod yürütülmesine devam etmek için kullanılır.
Bir fonksiyon çalışmasını tamamladıktan sonra başka bir fonksiyonun çalışmasını sağlayan fonksiyonlara callback fonksiyon denir. Callback fonksiyonları herhangi bir fonksiyona parametre olarak verdikten sonra geri çağıracağımız fonksiyonlar da diyebiliriz.
İlgili 34 soru bulundu
Callback fonksiyonu başka bir fonksiyon içerisinde argüman olarak kullanılabilen fonksiyon anlamına gelmektedir. Tabii bu şekilde anlamlandırma çok zor, hemen bir örnek yapalım. Örneğimizde writer "yazıcı" fonksiyonumuz sadece bir iş yapar, aldığı parametreyi yazdırmak.
Flutter ile Oluşturulan Uygulamalar. Flutter e-ticaret sitelerinde, mobil uygulama oluşturmada, mobil oyun geliştirmede ve bireysel/kurumsal ihtiyaca yönelik çözümler sunan mobil uygulamalarda kullanılır. Windows, Linux ve Mac sistemlerinden birinde aynı kod tabanı kullanılabilir.
return ifadesi fonksiyonun işlemi bittikten sonra çağrıldığı yere değer döndürmesi anlamı taşır. Böylelikle, fonksiyonda aldığımız değeri bir değişkende depolayabilir ve değeri programın başka yerlerinde kullanabiliriz.
Callback'ler (postback olarak da bilinirler), iki sunucu arasında yapılan bir http ya da https request'idir. Adjust, bir reklam etkileşiminde (tracker URL'i ile) veya uygulama içinden (SDK ile) yeni bir aktivite takip ettiğinde hemen bir callback tetikler.
Async/await, JavaScript'te asenkron programlama için kullanılan bir yapıdır. Asenkron programlama, uzun sürecek işlemleri arka planda çalıştırarak, kullanıcının web sayfasının kilitlenmesini önlemek için kullanılır. Asenkron programlama ile, işlemin sonuçları elde edilene kadar işlemler devam eder.
Back-end geliştirme için Ruby, PHP, Python, Java ve JavaScript gibi sunucu tarafı dilleri kullanılabilir.
Await, hakkında temel olarak bahsedecek olursak sözdizimsel (syntatic) rahatlatıcıdır. Asenkron kodunuzun, anlaşılması daha kolay olan senkron kod gibi görünmesini sağlar.
return fonksiyon içerisinde her yerde kullanılabilir. Kod return satırına eriştiğinde fonksiyon durur ve değer fonksiyonun çağırıldığı yere geri gönderilir. Bir fonksiyon içerisinde birden fazla return fonksiyonu da olabilir. return değer döndürmek zorunda değildir.
'return 0;' satırının genel kabul görmüş manası da "Program hatasız sonlandırıldı" demek oluyor. Eğer program sonlandırıldıktan sonra geri dönüş değeri önemliyse duruma göre başka değerler de istenirse döndürülebilinir.
Fonksiyonlar return anahtar kelimesi ile değer döndürür. Örnekte Topla isminde fonksiyon tanımlanmış ve sayi1 ile sayi2 değerlerinin toplamı değer döndürme ile döndürülmüştür.
Bu kısımlar “protokol”, “domain” ve “yol” olarak isimlendirilmiştir. Protokol adı verilen kısım tarayıcının kaynak hakkında bilgi almasını sağlayan bölümdür. Genellikle “http://” ya da “https://” standardı kullanılır. Domain kısmı ise protokolden sonra gelen kısımdır ve bu alanda web sitesinin adı bulunur.
URL, internet üzerindeki bir kaynağın yerini belirtmek amacıyla kullanılır. URL nedir sorusuna yanıt olarak, tarayıcınızda bulunan, site adresinin belirtildiği çubukta yer alan bilgidir diye biliriz. Örneğin, https://www.isimtescil.net/ bir URL'dir.
Bilgisayarınızda google.com adresine gidin. Sayfayı arayın. Arama sonuçlarında sayfanın başlığını tıklayın. URL'nin tamamını seçmek için tarayıcınızın üst tarafındaki adres çubuğunu tıklayın.
Deyimi return. deyimi, return göründüğü işlevin yürütülmesini sonlandırır ve varsa denetimi ve işlevin sonucunu çağırana döndürür. Yukarıdaki örnekte gösterildiği gibi, işlev üyesini return erken sonlandırmak için ifade olmadan deyimini kullanırsınız.
Python da fonksiyon tanımlamak için 'def' komutunu kullanırız. Her fonksiyonda kod blokları bir klonla başlar (:) ve girintili olarak oluşturulur.
Return Metotlar
Java'da oluşturduğumuz bir metodun bir değer üretmesini istendiğinde, "return" deyimi kullanılır. Metot içerisinde yazılan kod parçacıkları çalışacaktır, buna ek olarak metot içinde oluşturduğumuz bir veriyi dışarıya aktarma ihtiyacı duyabiliriz, bu durumlarda "return" deyimi kullanılır.
Kotlin, platforma özel uygulama geliştirme konusunda daha iyi performans sunar. Özellikle Android uygulamaları için, Kotlin'in performansı Flutter'dan daha üstündür. Eğer performans sizin için öncelikliyse, Kotlin'i tercih etmek isteyebilirsiniz.
Flutter, performansı ve hızıyla öne çıkar ve Google'ın desteğiyle güçlü bir topluluğa sahiptir. React Native ise, JavaScript bilgisine dayalı olarak daha hızlı bir öğrenme eğrisi sunar ve Facebook'un desteğiyle büyük bir topluluğa sahiptir. Sonuç olarak, her iki çerçeve de projenize uygun avantajlar sunar.
Flutter hangi programlama dilini kullanır? Flutter, yine Google tarafından geliştirilmiş bir açık kaynak programlama dili olan Dart'ı kullanır.
JavaScript'deki Promise, asenkron işlemleri yönetmek için kullanılan bir araçtır. Bir geliştirici, belirli bir olayın meydana geldikten sonra yürütülecek kodu yazabilir, ancak diğer kodun yürütülmesini engellemez bu şekilde. Promise, henüz mümkün olmayan ama gelecekte bir noktada mevcut olacak bir değeri temsil eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri