Adım 1: Bilgisayarım'ı açın, C sürücüsüne sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin. Adım 2: Disk özellikleri penceresinde "Disk Temizleme" düğmesini tıklayın. Adım 3: Silmek istediğiniz geçici dosyaları, günlük dosyaları, Geri Dönüşüm Kutusu'nu ve diğer gereksiz dosyaları seçin ve "Tamam" ı tıklayın.
Bu PC / Bilgisayarım'a sağ tıklayın, "Yönet" e tıklayın, Depolama altında "Disk Yönetimi" ni seçin. Adım 2. Yerel disk C sürücüsünü bulun ve sağ tıklayın ve "Birimi Genişlet" seçeneğini seçin. Adım 3. Sistem C sürücünüz için daha fazla alan ayarlayın ve ekleyin ve devam etmek için "İleri" seçeneğini tıklayın.
1980'lerin sonlarında çoğu PC'de sabit disklerin standart hale gelmesi ile beraber, ilk iki harfin de floppy diskler için kullanılmasından dolayı, mantıklı olarak üçüncü depolama birimi "C" olarak adlandırıldı.
Başlangıç düğmesine tıklayarak Disk Temizleme'yi açın. Arama kutusuna Disk Temizleme yazın ve ardından sonuç listesinden Disk Temizleme öğesine tıklayın. İstenirse, temizlemek istediğiniz sürücüyü ve Tamam seçeneğini seçin.
İlgili 33 soru bulundu
Adım 1: Bilgisayarım'ı açın, C sürücüsüne sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin. Adım 2: Disk özellikleri penceresinde "Disk Temizleme" düğmesini tıklayın. Adım 3: Silmek istediğiniz geçici dosyaları, günlük dosyaları, Geri Dönüşüm Kutusu'nu ve diğer gereksiz dosyaları seçin ve "Tamam" ı tıklayın.
MR-2 dedi: Eğer tamamını doldurursanız, sistem donar ve temp dosyalarını silmeye çalışır. Ana diskte olan bellek verilerini de siler. Bu olunca da açık olan çoğu işlemler kapanır.
Decapat. Ankarali mert dedi: Silinir, diski D diski olarak bölüp oyunları ve programları D diskine atıp sonra Windows sıfırlayabilirsin. Evet depo yani D sürücüsüne taşı onları öyle yap işlemini.
Eğer bir bilgisayarda ikiden fazla disket sürücüsü bulunuyorsa sabit disk sürücüsü 'D:' veya 'E:' olarak adlandırılıyordu. DOS 5.0 ile beraber 'C:' harfi fiziksel sabit diske tanımlandırıldı.
Sebep 1: Yalnızca NTFS bölümü desteklenir
Hem Shrink hem de Extend Volume yalnızca NTFS bölümünü destekler, FAT32 ve diğer türdeki bölümler küçülemez veya genişletilemez.
Klasöre sağ tıklayın ve Özellikler'e tıklayın. Konum sekmesine tıklayın. Taşı'yı tıklatın. Uygula'ya tıklayın.
eski kullanmadığınız ve silmiş olduğunuz dosyaları ortadan kaldırır.
Disk Temizleme, bilgisayarınızın üzerinde yer alan kullanmadığınız verilerin veya program artıklarının temizlenerek bilgisayarınızın sabit diski içerisinde daha fazla alan oluşturmanızdır.
Disk Temizleme Windows'ta yüklü olan bir özelliktir ve bilgisayarındaki gereksiz dosyaları silmeni sağlar. Silmek istediğin dosyaları belirle. Geçici dosyalar, günlük dosyaları, geri dönüşüm kutusundaki dosyalar ve diğer önemsiz dosyaları silmek isteyeceksindir.
Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar öğesini seçin. Sistem > Depolama'yı seçin.
Bu sıfırlama seçeneği fotoğraf, müzik, video veya kişisel belgeler gibi kişisel dosyalarınızı saklayarak Windows işletim sistemini yeniden yükler. Yüklü uygulamaları ve sürücüleri kaldıracak ve ayarlarda yaptığınız tüm değişiklikleri geri alacaktır. Not: Bilgisayarınızı sıfırlamak oldukça zaman alacaktır.
Format attığınız sırada biçimlendirme seçeneğini kullanmayacaksanız, C dosyasında bulunan veriler Windows.old klasörüne aktarılıyor. D dosyasındaki veriler ise olduğu gibi kalıyor. Eğer ki biçimlendirme seçeneği kullanıldıysa ve hangi bölüm biçimlendirildiyse, tüm veriler silinecektir.
Silinir, sistemdeki çerezler, çer,çöp her şey burada birikir silmeniz bir sıkıntı yaratmaz.
Uygulamalarınızın önbelleğini temizleyerek yer açın
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Tüm hafıza tek diskte değil ikiye ayrılmıştır.Bunlardan C sürücüsüne sistem yazılımı yüklü olup windows ićin programları kurup kullanacağınız alandır. Diğeri ise D sürücüsüdür burası ise dosyalarınızı saklayabileceğiniz silmeden depolama birimi olarak kullanabileceğiniz alandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri